BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » » Eksiden @ Accident

Eksiden @ Accident

Share


Hari ni sahaja, aku terserempak dengan 2 kemalangan..satu pagi dlm perjalanan ke sekolah, sebelum jam 7.00 pagi. Lokasi depan Rumah 500 @ Taman Peramu Jaya…dekat2 dgn Kuarters Institusi Pendidikan (KIP) Peramu.

Accident ihsan google jer..xsempat nak capai handset

Tengah2 aku syok menten speed 100km/j, tetiba WAJA depan aku brek mengejut..aku yg memang suka ngekor dekat ni, of kos laaa brek terkejut gak…then semua masuk lane sebelah, jalan slow..aku ternampak
pompuan tgh duduk tepi bahu jalan, gosok2 kaki. moto dia terbalik atas jalan dgn roda masih berpusing. Dan kebetulan ade Gen2 merah berhenti, tp aku budget, mesti pompuan tu kena langgar lari..sbb reaksi driver Gen2 tu memandang2 kete depan. Taktaulah aku kete mana, xsempat nk kejar..Banyak kete depan dan belakang aku…Aku xstop walaupun aku in doubt nk stop ke tak…Tapi aku harap dia baik2 sahaja..

Then, masa balik, jumpa lagi satu accident, kat Kampung Semangat, selepas Ubai (macamla korang tau kat mana kan? haaaha) …Kete ke jeep ntah, terbalik, jd menegak 90 darjah secara melintang…lebih kurang mcm gmbr bwh ni (ihsan google gak) tp bukan menegak gini, dia melintang…buat2 je paham erk

strange-car-accident
Lepas tu lak, aku hampir2 kena himpit…dengan bas di belah kiri dan kete proton merah belah kanan. Hansap sungguh laaa…Bengang tul aku..Aku nak hon , hon aku pondan, xkose, so aku buat cool, walhal dalam hati takut gila…bus tu pun mengong!! Nasib aku xamek no plat, repot LPKP..tapi aku budget, tu bus UMP.

Apa2pun, aku bernasib baik sebab so far, aku dan ahli keluarga xpernah lagi terlibat dalam kemalangan.Minta Allah jauhkan. Kalau nak ambil nyawa pun, biarlah di rumah @ hospital je. Aminnn…

Kalo takat eksiden ringan2 (jangan pikir ke laut laks) tu ade laaa dedulu masa awal2 beli kete… ni memang pengalaman aku seumur hidup laa.. masa tu menangis..takut beb..

Aku baru balik dr site masa tu..dalam area kul 4++ petang…Dulu aku keje buruh binaan (hahahaha), so, balik pd site tu..dekat gile dah dengan ofis aku..1km je lagi nk sampai ofc, ade kete saga putih laju, menyelit tepi aku dan aku rasa kete aku bergegar…Tergezut, aku stop tepi, kete tu pun berhenti tepi…depan aku…Aku budget2 mesti  kemek dah ni kete aku..Dahla baru 2minggu beb amek Ferrari aku tu…Rasa nak menangis, macam2 dalam kpala, mesti parents marah, ckp bwk kete laju dan macam2…

car-accident

Sekali, yang turun tu…3 lelaki India, pakai singlet jer, ketiga2 bertatoo…Aku terus terdiam…So, bincang2, diorg memperlekehkan aku…sebabnya gesel je, xde kemek pun…tapi dah kete baru kan?? memacamlaaa diorg kata, menangis beb aku…nasiblaa aku bijak sket, call ofc, kebetulan supervisor aku yg badan besar gilos ade (Abg Lan)… Abg Lan dtg dgn Abg Alil (jointer) dan Siva (sub kont)…

Nasib baik Siva tu ada, dia kenal ngan mamat 3 orang tu… (adik taiko @ geng kongsi gelap weh salah sorang tu) …dalam bonet kete diorang tu memang standby parang jer…last2 musyawarah, diorg janji nk byr bila aku repaint..nasib baik…

then, 2nd accident, 2 months after….on the way balik Kontan, kena dekat Labis, besi staging jatuh dr lori yg selisih dengan aku, jatuh betul2 pada windscreen aku..terpacak directly ke muka aku…nasib cermin double layer, xtembus…malam tu terpaksa overnite kat segamat, pagi esoknya balik Kontan, wndscreen bersalotape…

Tu je laa pengalaman aku…so far xde yg berat2 laa..korang macam mana?? pernah hadapi kemalangan teruk? or any family members?

p/s: memang plan nk buat en3 ni…then td berjalan2 di blog kodok hijau…ade citer pasal kawan dia yg kehilangan isteri dalam sebuah kemalangan..sekrg tinggal kawan dia tu dengan anak yg baru berusia 6bulan…Semoga beliau tabah.

31 komen :

azizan4444 said... [Reply to comment]

pnah lihat kmlgan dpn mata..2 ari sblm raye thn lps,sebuah moto potong laju gler kereta zizan,n x smpai 10 meter ke dpn pommm xcdent..slh sorg dlm keadaan ngeri,muke die berlubang..ngeri ngk...

marLadyd said... [Reply to comment]

dah lama tak jln sini..tup2...wow..cantiknye...

DaHLia said... [Reply to comment]

@azizan4444

erkk berlubang??? huhuh,,,,,dia langgar dgn apa?
kalo yg sampai mati, terkujur atas jalan tu yg memang ngeri tu..xsanggupp...seb baik xpernah jumpa sampai mcm tu

DaHLia said... [Reply to comment]

@marLadyd

thanks Mar...hasil usaha godek2...
tp masih banyak yg nak diperbaiki ni...

cikgu isza said... [Reply to comment]

anak jiran kena langgar dengan lori, pemandu tu trun tgok, ble dia tengok budak tu x gerak2, dia naik lori balik, langgar lagi budak tu, hancur, dia lari, kejam punya orang..

wandi said... [Reply to comment]

aku tak nak komen banyakla....mmg menarik blog nie. bab accident aku mmg fobia... langgar anjing terus jatuh, gie klinik kata tak de apa.seminggu sakit tak henti2 trus gie hospital gov dorg blh bat derkh jer....pas tu gie hospital pantai kata tulang dah patah kena oprat ngan segera...perkh... pastu msk besi plk..(adoi).. tu apa kes, apa citer????

DaHLia said... [Reply to comment]

@cikgu isza

kejamnya!!!!!!! dia ingat langgar anak anjing ke?? anak orang tu...xkena tindakan ke?? emooo aku ni

DaHLia said... [Reply to comment]

@wandi

hahaha....baik punyer ko puji2an aku erk...nasib sudi mengomen :P

citernya, itulah natijahnya kalo degil ^_^
orang bg MC, suh berehat nak keja...hahah

AzuanBudakMemandai said... [Reply to comment]

banyak tol eksiden yea huhu

DaHLia said... [Reply to comment]

@AzuanBudakMemandai

yerp...memang...xpernah xde, dlm sehari, mesti ada...

nuaeman said... [Reply to comment]

malam tadi pun ada eksiden motor ngan kete kat tempat aku.. habis berterabur sayur kat jalan.. mungkin rider tu baru balik pasar.. kot

DaHLia said... [Reply to comment]

@nuaeman

tu aa...sehari, mesti ade kan satu accident di mana...hoho...kesiannnya dia...

insan pendidik said... [Reply to comment]

biase juga kemalangan berpunca drp kecuaian org lain moga DaHLia berhati2 di jalan tu...

mantan said... [Reply to comment]

dahlia,
Kat peramu sampai ke penjara penor dan kat simpang KIP tu sekarang selalu je eksiden. Jalan baru tu ntah bila nak siap. kalau ujan lagi bahaya tu.

drive with care!

DaHLia said... [Reply to comment]

@insan pendidik

yup, itulah, atas jalan ni, kadang kita beringat, orang lain lak yg jenis main terjah, xberingat..apap2pun, baca doa sebelum mula perjalanan, semoga Allah melindungi kita sepanjang perjalanan...

DaHLia said... [Reply to comment]

@mantan

erm...kalo peramu - penor tu mcm keras sket rasanya area tu...ade dgr cite paranormal kat situ..huhuh...

n@m@n said... [Reply to comment]

mintak2 jauhla kan..

DaHLia said... [Reply to comment]

@n@m@n

of kos, mmg selalu mintak2 dijauhkan..seriau beb kalo citer...

snid73 said... [Reply to comment]

aku pernah kena langgar dek bas...kat chaah...masa tu nak belok masuk simpang ke kanan....

burmmpppp...bas melanggar bahagian depan kereta aku (dari belakang)...bergegar keta...anak2 menjerit ketakutan.....nasib baik bahagian depan ajer yg ranap....

aku & wife aku...kuar keta dan "basuh" driver bus tu cukup2....

♥ juhairah ♥ said... [Reply to comment]

ish takot.. mintak jauh la.. dahlia always take care k.

Shaifful Hairi b Ramli said... [Reply to comment]

uncel pernah angkat angkat mayat kemalangan masa di lebuhraya melewati bangunan flamingo KL..moto dengan treler..arwah naik motor kena seret. waktu tu ujan agak lebat..mmg ngeri sebab kepala dan pecah dan pinggang dah berpusing..masa angkat naik strecther...tulang pinggang dia terjatuh kat jalan ..abis terkejut orang sekeliling.

From The News said... [Reply to comment]

byk kali jgk dah tgk scene kemalangan..ada yg sampai lihat mahal hancur secara live. tp tak sampai hati nak ambil gambar..

Liyanaa. said... [Reply to comment]

okay sekarang ynn tgh belajar drive tau and dh baca entry ni terus mcm xda smngt nk drive HAHAHA

Unikversiti said... [Reply to comment]

Salaam. Cobaan. JAlan raya lembah maut, hari2 ada je kemalangan dan kematian. Semakin laju dibuat kereta dan motor, semakin syok orang menunggangnya hehe

Apa2 pn kemalangan tidak berbau, siapa2 pun boleh terkena termasuk kita sndr. Usaha yang dapat kita lakukan hanya membaca ayat Kursi dan berdoa sebelum keluar ke mana2, kerana itu diajar oleh nabi dan malaikat insyaAllah akan menjaga orang2 yang mengamalkannya.

Satu posting yang baik dan bermanfaat. Selamat belaaka yer, baarokallahu lakum :)

Tihara said... [Reply to comment]

HI NICE BLOG!

DI JALAN RAYA NI..KALAU KITE BERHATI2..ORG LAIN LAK TAK BERHEMAH.. CUMA BERDOA DIJAUHKAN DARI MALAPETAKA NI..

BTW SALAM SINGGAH N SALAM PERKENALAN DARI SAYA..MEH LE JALAN2 KE BLOG SAYE PLAK..

{D}{a}{H}{L}{i}{a} said... [Reply to comment]

erm itulah, time kita beringat, org lain lak xberingat...mesti trauma kan anak2..

{D}{a}{H}{L}{i}{a} said... [Reply to comment]

yer mintak dijauhkan..thanks :)

{D}{a}{H}{L}{i}{a} said... [Reply to comment]

erkk angkat ??? ngeriiiiiiiiii ahhhh

{D}{a}{H}{L}{i}{a} said... [Reply to comment]

kdg2 dlm keadaan tu, memang kita pun xteringat nk amek gmbr

{D}{a}{H}{L}{i}{a} said... [Reply to comment]

huish..ade lak mcm tu..yg penting, kena berhati2 walau dalam keadaan mcm mn sekalipun

azirock said... [Reply to comment]

cikgu......share gambar eksiden. jgn mare.......

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais