BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , » Akhirnya BUFFERED EARNING menjadi milikku…

Akhirnya BUFFERED EARNING menjadi milikku…

Share

Salam geng…

Sebenarnya, dah basi dah pasal Buffered Earning ni kat blog aku ni… Tapi, aku tetap nak cerita gak bahawasanya aku pun pernah dapat Buffered ni..hahaha blog cokia aku ni pun dapat… Malas nak cerita awal2 sebab hari aku dapat tu, ramai blogger dapat… 15hb Mac, aku rasa Nuffnang sangat pemurah laaa pada masa tu sebab yang aku tau, ade gak blog yg tak active (aku baca dari blog orang lain yg dia komen,,,) pun, leh dapat 2 ketul…aku ni seketul jerk…tapi aku tetap bersyukur sebab dapat merasakannya…

 

Siyesly, memang aku memula agak tergezut pada malam 14 Mac tu bila Xpax menyala2 di blog aku, tapi blog orang lain takder plak.. So dalam hati berdetik “Buffered ke” …esoknya check, memang sah laa BUffered dari Nuffnang.THANKS NUFFNANG!!!! Lain kali, sila lah beri lagi banyak2…hehehe.. dapat gak semasa aku dalam zaman percintaan dengan INNITY, sbb tu aku xheran ngat kut masa tu..hahaa

 

buff

Untuk dapatkan buffered ni, ramai dah bagi tips, korang leh GOOGLE sendiri laaa… tapi mostly cakap, trafik tu laa kena mantap… aku pun dah mantap apa before ni…rujuk sini  tapi maybe bukan rejeki laa pada masa tu kan… :)

Pada yang newbie yang masih tertanya apa tu BUFFERED EARNING baca nota yang aku copy dari blog Nuffnang

Some of you may have noticed that we have been recently beta testing a new metered unique visitor system, as opposed to our existing model of selling ads on weekly slots. Under this new system, more than one advertiser can buy an X number of unique visitors from each blog.

All the earnings earned from this new ad system is recorded under “Buffer Earnings” in the Earnings Tab and for this beta stage will be totaled up with the rest of your earnings once every week.

 

Paham ke? Meh aku translate dalam bahasa mudah Buffered Earning (BE) ni adalah based on Impression yang mana Advertiser (Pengiklan) akan membeli beberapa Unique Visitor (UV) … Contohnya dia nak 100 ke, bape laa…bila dah cukup , xdelah lagi iklan tu kuar…huhuh..tu sefahaman aku laaa.. dengan BE ni, xdelah risau pasal kurang klik pada iklan…sebab bukan semua orang suka klik iklan kan?? Ye ke? :Þ  Dengan BE ni, orang datang baca jer, jenguk ngintai jap jer pun dikira…

 

Sebab itulah, seperti yang aku highlightkan sebelum ni, trafik, trafik dan trafik… Traffic tersangatlah penting untuk menjana duit sampingan @ pendapatan pasif dengan blog anda di internet ni. Takde traffic, tiadalah visitor nak click iklan dalam blog anda. Bila tak ada orang click, ada ke orang masyuk? So sangat penting untuk pastikan blog anda tu trafik jammed. Ada keluar masuk dengan begitu dasatnya.. Rahsia trafik? Klik sini  atau situ

 

Tips-tips dari mereka yang berjaya mendapat BE ni..

1. Update Profile anda pada NUFFNANG selalu…tapi janganlah hari-hari… Sebulan sekali pun ok…

2. Maintain trafik anda setinggi mungkin

3. Update blog selalu….Biar nampak blog tu ade tuan punya, bukan rumah tinggal berpenunggu.

 

Kalau tak dapat gak, jangan salahkan aku….korang anta laaa ticket ke Nuffnang tu kalau korang rasa korang sememangnya layak untuk Buffered gak, tapi kalo tidak, terimalah kenyataan ku masih terkilan  bukan rezeki laa tu…Ariff dgn Aie tu yang trafik tinggu pun xpernah dapat gak kalau tak silap aku…huhuh…. Sebab tu aku xpernah gatal nk anta ticket, sbb  sedar kekurangan blog aku ni…

 

Now, aku dah dapat balik status Geli-geli aku..hehehe… Mana tau NUFFNANG nak bagi lagi banyak BUFFERED…korang tollonglah doakan ek.. ^_^

 

p/s: Earning dah maintain biarpun minggu lepas masih status Ordinary … Mesti sbb BE ni dan Thanks a lot pada semua :)

45 komen:

shafiq08 said... [Reply to comment]

advertlets ade buffered earning tak?


http://belogbagus.blogspot.com/

Amirah Rashid said... [Reply to comment]

tahniah sis! semoga dpt lg. *ehh, blh dpt lg ke? sbb xtau psl nuff ni ;D

zaiMi said... [Reply to comment]

cara mudah nak dapat buffered ialah dengan hantar ticket kat dia. nanti dia akan terangkan apa yang perlu dibuat untuk dapat bufered tu. jadi buat la apa yang dia suruh. dapat la buffered nanti. hehe

DaHLia said... [Reply to comment]

xtau laa plak...tp adv iklan dia sentiasa ade kat blog..xde musim tido...ade agaknya..huuh...tp ade byrn ke?? huhhu

DaHLia said... [Reply to comment]

boleh laa...jomlahpasang!!!! meh sis ajar...

DaHLia said... [Reply to comment]

hehehee segan sbrnnya nk anta ticket...hahahaa

thanks bro

cikmim said... [Reply to comment]

tahniah dahlia...akg ni nuff dihati kita kan..ihiks...

Matt Leopardus said... [Reply to comment]

blum jd milikku :(

zulkbo said... [Reply to comment]

salam..
tahniah lagi..
citer duit jer aok ni yek?
he he..

elyaelmo said... [Reply to comment]

syiokk nyee..tunjuk ajar ku sifuuuu!!!~

Khairil Afzal said... [Reply to comment]

nice..
selalu org cakap mcm tu gak kerap update blog..tarfik pun maintain gak

joegrimjow said... [Reply to comment]

waaah
mantap niii

fiD said... [Reply to comment]

akhirnya dapat juga ea,, tahniah! hehehe

kak ina kl said... [Reply to comment]

salam..ehmm jadilah kan..janji ada..

Frantz-Senpai said... [Reply to comment]

huhu.. innity bagus untuk blog yang high-traffic.. kalau nuffnang nie, moderate traffic pun ouke la.. advertlets nie aku tak jamin ouke @ x

Mr Penyubiru said... [Reply to comment]

tahniah! bukan senang mahu senang kan?

azizwan said... [Reply to comment]

jeles la bila nengok org cite pasal buffered ni sbb dah stahun lebih aku blogging bertemankan iklan2 nuff ni, 1 buffered pun aku tak pernah dpt.. mklumlah, blog aku kan hanya blog picisan.. takde advertiser nak pandang. kui3..

anyway, tahniah sbb dpt buffered.. dah byk income nanti, bagi la sehinggit dua yer. hee..

Fathiha Zainal said... [Reply to comment]

Akhirnya.. Tahniah sis! ;)
Lps ni leh la blnje sy. Weeee~~

pepijoe said... [Reply to comment]

minggu pertama yg gumbira.. layan...

http://pepijoe.blogspot.com/

cybernetic88 said... [Reply to comment]

bnyk ye la buff. bak la skit. bley?. haha. tahniah beb. moga cpt kaye. bley blnje mkn2. nnti. kte dua dah la. hahaa =P

violetvc said... [Reply to comment]

tahniah dpt buffered =))

MineMixs said... [Reply to comment]

Sekali lg kehebatan sis terserlah.. ::)
Trima kasih ats panduan..sye budk bru blajar..

rina said... [Reply to comment]

hehe congratz dah dpt geli2 balik n buffered

ziha said... [Reply to comment]

best la dpt BE..
kite xpnah2 dpt pon.huhu nth bile la agaknye.

syu90 said... [Reply to comment]

besnyer~

DaHLia said... [Reply to comment]

macam tu laaa nampaknya cikmin :)

DaHLia said... [Reply to comment]

hahaha...aku pun 8 bulan baru dapat merasa beb

DaHLia said... [Reply to comment]

salam...

citer pasal duit laaaa kome suka baca...kan?

DaHLia said... [Reply to comment]

hahah...daku xlayah nk tunjuk ajar, kena tanya yg dah dapat berpuluh BUFF laaa...huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

ermm depend pada rejeki gak laaa

DaHLia said... [Reply to comment]

boleh laa sket sket..huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

yeahhh.....akhirnya!!! thanx bro

DaHLia said... [Reply to comment]

yup kak ina, dapatlah gak merasa :)

DaHLia said... [Reply to comment]

heh betul laa tu :)

DaHLia said... [Reply to comment]

tq....betul :)

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks....takkanlah blog kamu xpernah dapat...daku sangat tidak percaya okess

DaHLia said... [Reply to comment]

tq....meh, sirap ok :P

DaHLia said... [Reply to comment]

tunggu minggu ke-2 laks..tp kena berhati2

DaHLia said... [Reply to comment]

hahahha 2ketoi jer beb...kempen yg sama...sehari jer kuar..tu pun bukan full day...hahaa

erk kita dua jer??? candlelight?? hahaa

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks :)

DaHLia said... [Reply to comment]

huhuh biasa2 jerk...baru dpt sekali..bila banyak baru besh, leh rasa hebat..hahaha

DaHLia said... [Reply to comment]

ermm thanks :)

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah...

ermm xper, nnti kan tiba masa awak juga

DaHLia said... [Reply to comment]

bestlah jugak...heheh

cybernetic88 said... [Reply to comment]

erk. haha. bley ke?. ok xde hl. jom!. haha =P

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais