BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , » Akademi Fantasia ke-8 ; Medan Mencari Cinta?

Akademi Fantasia ke-8 ; Medan Mencari Cinta?

Share

Salam geng…

Malam ni aku tertarik pulak nak mengulas pasal Akademi Fantasia (AF8) yang sedang ditayangkan di Astro Ria…Kalau sebelum ni, memang aku ada gak layan…especially masa Akademi Fantasia musim ke 3 yang Mawi menang tu.. Lepas pada tu, memang aku dah rasa AF makin hambar.… Mungkin juga dengan pertambahan pelbagai jenis rancangan realiti di kaca televisyen. Sorang buat pasal reality tv shows, semua orang nak buat. Kelakar sungguh!

 

Konsep AF8 ni totally different compared to yang sebelum-sebelum ni iaitu..

1. Diari AF ditayangkan setiap Isnin-Jumaat jam 7.30 malam sehingga jam 8.oo malam…sebelum ni xsilap aku sejam atau dua jam…ada slot tengahari dan malam. Konsert pula ditayangkan jam 9.00 malam hari Sabtu manakala penyingkiran dilakukan pada hari Ahad jam 9.00 malam.

 

af8

 

2.Peneraju AF8 yang terdiri daripada Norman Abd Halim (KRU) sebagai Pengetua, Jimmy Shanley yesza (Trek Selebriti) dan Sarimah Ibrahim sebagai Pengacara, Siti Fatimah Abu Bakar (mak sharifah Aleya dll), Pn Siti Hajar dan Adnan Abu Hasan seabagai guru vokal dan seni suara, serta pasangan suami isteri bahagia Que Haidar dengan Linda Jasmine five six seven eight!!!

 

3. Juri tetap untuk AF8 kai ini ialah Adlin Aman Ramlee dengan Aznial Haji Nawawi. Based on diary AF tadi, Siti Hajar cakap yang Adlin ni memang veru good in visualizing. No wonder khidmat dia masih juga diperlukan tahun ni biarpun macam2 kutukan dari fanatik2 pelajar AF sebelum ni. Dan pemilihan Aznil sebagai juri tetap bagi aku merupakan suatu penghargaan buat beliau yang banyak memberi sumbangan dalam AF sebelum ini.

 

AF8 (1)

Senarai yang telah keluar mengikut minggu.

1. Shah

2. Ema

3. Anum

4. Alif

 

Satu lagi yang menariknya dalam AF8 ni, bila mana ada yang berniat mencari cinta di sini.. Siapa tengok Diari AF tadi, dia taulah apa aku maksudkan

iwan-nad-af8-bercinta1

 

Kisahnya, dalam diari tadi, pegawai residen, En Baha telah melakukan inspection mengejut ke bilik mereka. Yang terkejutnya, si Iwan (yang xpakai cap) dapat banyak surat dari Nad (yang pakai cap)..satu plastik wooo…then jumpa juga pada Maulana dari Ainn. Lepas pada tu, hostel perempuan pula,memula check Ain, ada surat dari Maulana dalam 4keping gitu…Dira lak, dia pernah dapat surat dari Daus.. Then Nad, xde surat (nampak sngt Iwan xlayan dia)…

 

Patutlaaa aku tengok certain tu gedik semacam jer dekat akademi tu…especially masa pasang lagu utk diberi, gedik macam tau sangat lagu tu, siap kecoh2 lagi except boys + Dira. Rupanya ada udang di sebalik mee rebus diorang makan semalam ni….

 

p/s: Aku xkisah kualiti ke tidak, sebab xmembawa ke arah kebaikan pun …

2 komen :

mieran said... [Reply to comment]

suka tgok adeera..uhuhuh

snf said... [Reply to comment]

dahlia, tang nad tu memang agree. memule tu macam wondering astro tak tunjuk surat iwan or dia memang tak dapat surat? and also masa dapat lagu.gedik siot.

but then your entri ni tak paham sangat last2. include p/s tu.. hehe. (lampi)

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais