BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , , » Adegan SeKs Ustazah di Asrama Pelajar ; apa patut Blogger belajar dari situ?

Adegan SeKs Ustazah di Asrama Pelajar ; apa patut Blogger belajar dari situ?

Share

Salam geng…

Wah panas sungguh dunia blogging hari ni aku rasa..dengan isu Fasha Sandha yang tak pakai bra dan juga pasal Ustazah rakam adegan panas bersama warden di Asrama Pelajar. Kisah penuh pasal Adegan Seks Ustazah ni korang boleh baca di Kosmo Online.

ne_04.1 Aku tahu, mesti ramai yang cari video ustazah ni hari ni kan? Nak ke? Ahaks.

 

Kat sini aku taknak blame ke kutuk ke, puji ke apa, just aku rasa nak gelak jer bila akhbar-akhbar harian tak serik2 menarik pembaca dengan tajuk-tajuk hangat berunsur lucah seperti ini. “Adegan Seks Ustazah di Asrama Pelajar” … AKu bukan nak ulas pasal kisah seks diorang pun, just nak share apa yang patut kita belajar dari artikel ni.

 

Pasangan yang dikatakan ustazah tu warden, so semestinya seorang cikgu.. tak pulak buat tajuk “Sepasang guru”..kenapa guna ustazah? sebab lebih ramai akan tertarik untuk baca. See, boleh nampak sebenarnya bagaimana tajuk tu memainkan peranan penting untuk menarik minat pembaca. Sama juga bila kita blogging, kita juga kena letak Tajuk yang best pada entry blog kita dan juga keyword dalam blog kita tu. Semuanya untuk  SEO.

 

Selain daripada tu, aku juga nak mengingatkan blogger sekalian supaya tidak terikut sangat dengan cara akhbar mensensasikan berita. Mereka semua ada etika kewartawanan, kita ni siapalah kan, hanya melukut di tepian gantang.. hanyalah blogger yang cuba menulis tanpa jemu. Maksud aku mensensasikan berita ialah membuat kenyataan berunsur fitnah di dalam blog dan juga membuat post semata-mata untuk menghentam blogger lain yang bertujuan untuk mengaibkan orang lain.

 

aib aib2

inipun dikira aib, mencanangkan aib orang, bukan mengambil iktibar. DaHLia cuba mencari punca, konon nak jadi Detective Conan laa tu..ahaks

 

Banyak dah blog yang aku pergi melawat, yang mana entry /update dibuat semata-mata untuk menghentam blogger tertentu. Aku sendiri tak faham apa bestnya hentam menghentam ni. Nak jugak aku try, best ke tak..ahaks..Yang aku nampak, hanyalah nk mencari publisiti murahan jer. Yang aku peliknya, buat entry menghentam, siap dengan bukti itu ini, siap Prt Sc lagi tau! Kan lebih baik semangat update itu ditukar dengan entry yang lebih berilmiah ke, berinformasi ke, ada jugak pekdahnya.

 

Tak perlu la nak memancing simpati follower lain, cuba mengaibkan dan cuba menghasut blogger lain. Siyes, aku sangat tidak respect dengan blogger yang buat entry semata2 menghentam, main perli2 dan sebagainya.. Kalo rasa tak puas hati, just YM, dan confront baik2. Bagi aku blogger macam ni masih lagi konpius dengan diri dia, dengan identiti blog dia sendiri. Lu pikirlah sendiri!

 

p/s: Entry ni dah jadi macam entry tips lak kan..ahaks.

Teringat masa siasat video dulu2

94 komen:

kue said... [Reply to comment]

wahhh ade ke vid die huhuhuhu..
ni ke post yg ditunggu2 :)

tehr said... [Reply to comment]

hentam menghentam secara terus tu tak bagus - kalau boleh biar le kritik cara lembut - berfaedah untuk semua...

rasa macam cikgu marah je

NiZaM Limited said... [Reply to comment]

wahh..kak dahlia..
sy pon ada buat entri ni. tp sy sekalikan dgn berita 5 hari lepas.
psl seks ustazah gak. kita tgk berita ni mcm berebut2 nak buat berita psl ni. nak kasi mata org ustazah zmn skrg ni dah xbtol. ade gak la perli media tu. sambil nk betolkn pemikiran manusia2 ni sblm diorg terus pecaya bulat2 kat media..

http://nizamlimited.frenzyfm.my/ustazah.html

ikahoneybunny said... [Reply to comment]

betul lah sis. pernah je jumpe blogger yg suke kutuk blakang. talam 2 muka.. hentam menghentam.. alahai.. tak sedaplah macam ni. kita kan sama-sama bloggers. pusing mane2 pun ke situ jugak jumpa. bukan besar sgt pun dunia blog ni. kan best kalau bloggers ni saling tolong menolong menaikkan sesama sendiri mcm ben ashaari tu. tak gitu?

Serolnizam said... [Reply to comment]

tak berfikir baik buruk bila buat sesuatu la tu.. jgn atas tiket blog personal(contoh) kita boleh personally ckp kat org mcam tu or macam ni.
Sama la juga etika kita dekat khalayak awam. Takkan kita nk maki2 org depan org ramai kan.mcm kak dahlia tulis dlm last perenggan tu. eh2, pnjg la pulak..hehe

eiman23x said... [Reply to comment]

moh bagi la link ustazah tu.. keh3x

hakimfaridzul said... [Reply to comment]

hurmmm...

macam ni la sepatutnya seorang guru!

benda yang negative berjaya di positivekan!!

siap ambil pengajaran untuk tips berblogging lagi!

awesome!

Cheat said... [Reply to comment]

surat kabar pun kejar populariti

assoyfinger67 said... [Reply to comment]

salm..betul tu my lady...ada satu blog tu kata kalau nak buat cite harian baik tulis kat diary jer..(lemah semangat aku)..haha tapi tak per...Im the leader in my
zon...akn kebal...apapun DaHLia dah kembali...senang 2 kao jengok ler aku...all the best...show the very best...become the top best...go on..go on...go on...

zulkbo said... [Reply to comment]

salam Dahlia..
saya setuju kata2
dan pandangan anda
siapalah kita nak hukum
manusia yang dah tentu
boleh bertaubat dengan Allah
yang maha pengampun
kita sendiri entah byk dosa
bawaklah kita sama bertaubat

Murky aka Marki said... [Reply to comment]

kalau blogger nak cepat naik ..kutuk ngan sebar fitnah lah..tapi sekejap je bertahan..hehe

Jard The Great said... [Reply to comment]

huhu........... tuh ar.. ilang semangat nk berblog pasal benda ini

bada said... [Reply to comment]

lum tido lagi ke..saya baru nak baca story "ustazah" ni...:p

mieran said... [Reply to comment]

bukan kita nak aibkan orang yg bersalah 2..tapi just nak tunjuk pada umum..sebagai pengajaran dan sebagai pedoman untuk kita muhasbah diri kita..

seiryue said... [Reply to comment]

kdg2 biler berblogging sampai terlupa niat asal diri.. ape pun, kena la salu beringat bila berada di alam maya ne.

Mohd Sukur Bin Ibrahim said... [Reply to comment]

propaganda akhbar ni xleh amik kisah sgt..

Cha'on said... [Reply to comment]

wah.. disamping bagi info, tips pun ade gak.. bagus cikgu nie.. hehhe..

wan9 said... [Reply to comment]

fuhh... xtau la nk komen pe.. tergamam..

Ibu Mifzal Arsyad said... [Reply to comment]

sy pun dah muak tau baca berita2 yg dikatakan sensasi cam tuh...biasa la akhbar mmg cr publisuti nak lakukan jualan derang...selalunya yg menjadi isu..bila suka kait seorang yng membuat onar..habis yang x berkaitan pun kena tempias juga....lg satu..org kita ni..kalau bab2 mcm ni sgt2 sensitif...tp dlm masa yg sama kena x pikir yg duk buat dosa gak...duk mengaibkan org...mmg betul kita patutnya amik pengajaran di atas benda yg dah berlaku..bukan terus menghentam atau terus mengaibkan org...mmg la sepasang guru tu dah membuat maksiat..tp tu dosa derang nga Tuhan..kalau derang dah bertaubat nasuha..x ke kita plak yg berdosa duk memncanang aib orang yg dah bertaubat..mana kita tau kan..

kalau bab komden orang...bangsa kita ni mmgla tersangat pandai..tp kalau suh ikut ajaran agama yang betul...banyak je yng lalai..x yah benda rumit la..bab pakai tudung..benda tuh dah wajib ada dlm quran tp x mau ikut...cemana nak jd muslimah sejati..tp sure ada yg kaitkan..alah..pakai tudung pun x guna gak kalau suka buat maksiat kan...jgn salahkan hukum..walhal yg x dapat menyekat dr buat maksiat tu..adalah diri sendiri..ada ilmu tp x diamalkan pun x guna jgk..patutnya dengan ibadah la kita leh sekat diri kita dr bebuat kemungkaran kan..kalau ibadah x lengkap pun x guna jgk...

ades...celoteh panjang plak saya..sy pun bukan la pandai sgt..tp hanya nak menyuarakan rasa hati..sbb agak terkilan bila..seorang yg buat onar..tp masyarakat seolah menyalahkan semua..

ps : untuk ingatan diri sendiri gak

Matt Leopardus said... [Reply to comment]

detektif conan ke? anime feberet aku tu ahaks..haish mane pegi etika seorang blogger ni, suka hati je main hentam sana sini nih..terikut-ikut pulak dgn trend akhbar masa kini..

sharinginfoz said... [Reply to comment]

macam2 kes kan sekarang ni... takut rasanya

Budak US Tak Tahu Maths??

rayden said... [Reply to comment]

Dahlia... aku dh tgok clip tue... bukan satu clip jer pelakon tu.. tapi ader 3clip lain.. kesian budak2 skrng... kawin jerlah...

razis said... [Reply to comment]

biasela sis..kalau tajuk bosan jer.sape yg nak baca. Tapi dengan menggunakan perkataan berlawanan mmg 1 cara nak tarik pembaca. cth ustazah vs zina. kan 2 perkara yang jauh sgt dan orang akan aspek ustazah org baik2 jer. zina plak perkara yang sgt keji. bila letak tajuk ustazah berzina..mmg berpusu2la org baca.

Arna said... [Reply to comment]

Yela, buat apa kita nak cerita aib orang. Menambahkan dosa ajer

Syafrizal said... [Reply to comment]

video ni dah lama dah keluar
baru skrg keluar kat paper
saya pun tak berani nak ulas
tapi paper dah ulas hehe...

mialiana said... [Reply to comment]

ish..ish... xabaik buat mcm ni. berdosa...

eiyda said... [Reply to comment]

mmg arr dorang salah.tp kiter xleh nk menmbhkn aib dorang jugak kn..kalo sekadar nak ambik dan jadikn sebagai iktibar, itu xsalah.tapi kalau nk tambah2 kutuk, mengata pe faedahnyer.wat dosa jek.baik kiter doakn semoga2 dorang2 ni bertaubat dan diberi petunjuk oelh Allah.itu lbh baik.huhu.
biasa berita2 xelok macam ni.mang cept jek dapt publisiti.jgn ade yg benci ngan ustaz dh la pas ni kn.xsemua berkelakuan macam ni huhuhu

aeni said... [Reply to comment]

sbb tu rse skrg topik besar2 ni macam xbrape nak reliable...teknik memancing pembaca sebenarnya..

hans said... [Reply to comment]

dunia akhir zaman
serius memalukan
malu dengan bangsa lain

NoorAfzan said... [Reply to comment]

say tak suke gak hentam2 orang nih..
huhu~

puji2 suka la..

Blabberina said... [Reply to comment]

hmetro sensai..blogger dgn tajuk ni pun sensasi..

Aarin said... [Reply to comment]

Di dunia blogging pun ada unsur hentam-hentam juga yer... hmm bg saya berblogging ni adalah untuk menambah kenalan di samping mencari info2 yg berguna untuk diri...

sayapunyer said... [Reply to comment]

buat malu negara je T_T

rina said... [Reply to comment]

pasal video tu macam peliklah..ingatkan ada orang lain amek video,rupanya diri sendiri yang rakam video buat adegan tuh...betul ke 'ustazah' yang buat??...

Zidane said... [Reply to comment]

Aslkm,salam ziarah.Minat bola x ? Jom join blog bola versi piala dunia saye ni di http://kampungpialadunia.blogspot.com ,ok bye

halizda said... [Reply to comment]

Sedihkan zaman sekrang mengaibkan orang lain telah menjadi satu tred plak. tapi jangan le sampai hentam orang kat dalam blog. mmg namapk sangat tidak profesional.

bella said... [Reply to comment]

ermmm..nth hape2 laaaa..nape lah nkmemburukkan orang..

bella risau satu je, bila akhbar di siarkan, ade yg ambil pengajaran, ade plak yg tiru..
etika nak tarik pembace tu paham la tp dedahkan sgt detail kejadian, memdedahkan betape teruk orang kite sndri sebenarnye dan mengajar orang len buat bnde tak elok..dari tak tahu jadi mustahil nak buat bende tu..

pastu tak suke la orang nk ngaib2 kan org lain..jage diri sndri cukup lah!!!!..

AnastasiaAnn said... [Reply to comment]

hahaha.. aduh, aku bru tinggal sehari dunia blog ni da ada macam macam.. issshhh!

azaziah said... [Reply to comment]

betul la dahlia..sepatutnyer setiap berita yang disiarkan kalau yg baik jadi panduan tapi kalau yg buruk jadikan teladan dan pengajaran ngan ape yg dh jadi...

junkelse said... [Reply to comment]

sama sekali tidak patut di tiru..

Teacher Rina said... [Reply to comment]

Zaman skrg dasyat tul... Kt mn2 maksiat leh berlaku.. Kn berhati2 la yer

muaz said... [Reply to comment]

tol..aku stju ngan ko..kdg2 kite ngate org kite xsedo yg diri kite.gud=)

DaHLia said... [Reply to comment]

tq..oke... :)

DaHLia said... [Reply to comment]

xper, celoteh banyak sini xkisah, oke jer...
betul, sesama kita ingat mengingati diri kita jugak..

DaHLia said... [Reply to comment]

yup.. sbb tu kena ingat, satu jari tuju orang, 4 jari lain tuju pada kita

DaHLia said... [Reply to comment]

yup..mudahan terpelihara :)

DaHLia said... [Reply to comment]

betul :)

DaHLia said... [Reply to comment]

tp skrg ni ramai yg nak melariskan akhbar jer..

DaHLia said... [Reply to comment]

haha..baru sehari...rileks...sis 4 hari tau hr tu..meranaaaa...

DaHLia said... [Reply to comment]

erm kalo tgk kat akhbar, details citer satu persatu, tu jadi panduan ke? lagi mau tiru...citer bab tu ruang besar, first page ..tapi bila citer yg patut dibaca, seciput jer kisahnya

DaHLia said... [Reply to comment]

tu kan cr paling mudah nk dpt publisiti :)

DaHLia said... [Reply to comment]

hmm itulah, entah betul entah tidak itu ustazah...biasalah, tajuk kadang lebih dr cerita benar..

DaHLia said... [Reply to comment]

tu la pasal..nama je negara Islam..

DaHLia said... [Reply to comment]

ada...maybe u belum jumpa lagi.. :)

DaHLia said... [Reply to comment]

hehehe :)

DaHLia said... [Reply to comment]

sangat benci.. :)

DaHLia said... [Reply to comment]

tanda2 kiamat..

DaHLia said... [Reply to comment]

yerp..gitulah beb...dah sah2 mmg ramai org akan tertarik kalo citer pasal seks2 ni..

DaHLia said... [Reply to comment]

yer ni yg takut, sbb nila setitik rosak susu sebelanga...just ingat, sebelum kata orang, tgk diri kita dulu :)

DaHLia said... [Reply to comment]

yer :)

DaHLia said... [Reply to comment]

lorr dah lama ke?? awal awak tau ek.. :P

DaHLia said... [Reply to comment]

yup :)

DaHLia said... [Reply to comment]

hee tu laa pasal...tp entah betul ke ustazah?

DaHLia said... [Reply to comment]

wahhh dasat aaa ko..pasni mesti ramai cr ko nk clip tu...

DaHLia said... [Reply to comment]

tu laa pasal....

alyzv said... [Reply to comment]

sy tak suke baca kosmo n metro!
ngarut n tak de faedah langsung pun kte dapt drinye..
huhu

DaHLia said... [Reply to comment]

hehee thanks bro... :)

tringat blog yg ko suggest aku dulu...hehehe...pasal hentam hentam ni...

DaHLia said... [Reply to comment]

hehe ok

DaHLia said... [Reply to comment]

serampang 2 mata..haha

DaHLia said... [Reply to comment]

betul betul...

Syafrizal said... [Reply to comment]

biasa la ada org suka pass2 benda ni haha

DaHLia said... [Reply to comment]

hehehee tu laa pasal... terkena ke beb..kikiki

DaHLia said... [Reply to comment]

yup..itu takper.. :) jangan tolong aibkan udah...

DaHLia said... [Reply to comment]

oke :)

DaHLia said... [Reply to comment]

isk..tamoh laa ilang.... anggap jer anasir jahat tu..

DaHLia said... [Reply to comment]

betul betul...cepat naik, cepat tenggelam...

DaHLia said... [Reply to comment]

betul tu.. kita bukan penghukum, kita hanya doakan supaya mereka dibukakan pintu hati oleh Allah untuk menerima nurnya...InsyaALLAH.

DaHLia said... [Reply to comment]

hahha ko jangan layan laaa orang kata gitu...blog ko, ko kena suka dengan apa yg ko tulis... biar ada rasa kasih sayang tu pada blog sendiri.

DaHLia said... [Reply to comment]

bisnes matters beb..gitu laaa

DaHLia said... [Reply to comment]

hehee,,thanks bro...

p/s: kenapa kamu xletak URL kamu ya?? hurmmm

DaHLia said... [Reply to comment]

aha.... takmoh laa...takmoh share mende tak elok...hahaa (macam ada)

DaHLia said... [Reply to comment]

yup... tu laaa...bila mengutuk2 ni, kita leh nampak siapa diri dia sbenarnya

DaHLia said... [Reply to comment]

ermm blogger pun takleh terlalu bergantung pada orang lain, kena move on sendiri.. :)

DaHLia said... [Reply to comment]

ermm...yg penting, niat kena betul... dan ingat, tak semua kat media tu betul...sensasi je lebih.

DaHLia said... [Reply to comment]

hehe betul tu cikgu... :)

erk marah?? xdelah

DaHLia said... [Reply to comment]

aha..nak ke video? video justin bieber je laa ek..

hazarimi said... [Reply to comment]

ingatan yang bagus untuk semua dan diri sendiri...
takut gak kalau org aibkan kita walaupun kita tak buat salah...
tapi nak buat macam mana manusia tak boleh dipisahkan dengan sifat hasad dengki... =(

paklongcikgu said... [Reply to comment]

salam....
kan dah dikata org tua-tua...mata pena tu lebih tajam dari mata pedang..jadi mata pena sundal ni nak tajamkan keluarannya. maka jadi la dia penulis sundal yang tak bermaruah. ingat jadi penulis bukan dunia jer...akhirat esok akan dipersoalakan...lu pandai-pandai la pikir...

Ain said... [Reply to comment]

Entahlah... pe hal lah... Risau benar dengan dunia sekeliling

Azuan said... [Reply to comment]

emm, baru tahu ada gak isu fasha sanda x pakai bra.. betul ke? hehe..

Soniamike98 said... [Reply to comment]

em...ya..btolll...btoll...btolll.....hahawk...

Hamba Allah said... [Reply to comment]

setuju btol ngan penulis blog ni,sejak beerapa tahun lepas media massa sengaja memaparkan isu sensasi bagi org tgk terutama skali tv3,bila cakap pasal pelacur je tukar jadi perkhidmat seks,isu sumbang mahram plak tukar jadi seks abg tiri.....tanda-tanda kita kena mind control oleh pihak media,sbb tu saya syorkan semua org islam tengok the arrival kt youtube baru diorang tau pasal freemason ngan mind control. aku rasa media massa kita makin hari makin dikawal oleh ahli freemason ni................

Anonymous said... [Reply to comment]

Kawin saja ler...abis cerita.

Anonymous said... [Reply to comment]

Salam all...

x payah la kita semua dok judge2 org...diri sendiri pn x sempurna, nafsu mbuak2...come on la, be a nice muslim...spatutnya org2 mcmnie, korang kena kesian, doakan mereka, org muda yg diuji dan jatuh menyembam bumi, InsyaAllah akan jd baek..dlm beratus2 yg dok komen kt atas nie, sendiri mau tau, mau sedaq dosa sendiri yg dsembunyikan tue, mau syukur bnyk2 Allah tutup kelemahan kita, keburukan kita...

so, be careful la dgn kata2 korang, takut2 di sebalik seronok dok kata kt org mcm2 tue, diri sendiri lak yg lebih teruk....

jauh2kan diri dari media skrang...kalau blh tinggalkan trus metro2 suma tue..baek layan dvd ceramah ustaz harun din ka, lagi baguih...

na'uzubillah...wallahua'lam...

salam..

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais