BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , » Buff ke-18; TLC Promise Me Campaign

Buff ke-18; TLC Promise Me Campaign

Share

Salam geng..

Alhamdulillah, dah beberapa hari DJ xberblog, tapi Nuffnang masih lagi setia memberi DJ buffered. Sekarang ni, jumlah Buffered yang tengah running hanya tinggal tiga memandangkan yang lain telah menjadi metered dan akan di cashout seawal Isnin ini, selewatnya 30 Jun 2010. InsyaALLAH. Berapa amount? Tunggu!!

BUff18

buffered18

 

Buffered yang terbaru, ke-18 untuk DJ ni ialah TLC Promise Me Campaign yang berada di Sky Scraper (SS). TLC Promise Me Campaign ni adalah Kempen Amal yang dijalankan oleh Syarikat TLC iaitu Truly Loving Company untuk meneruskan visi penglibatan sosial mereka.

 

TLC Promise Me Campaign ini adalah tentang penyaluran tenaga kolektif masyarakat dalam membantu orang yang kurang beruntung, cacat dan serba kekurangan dalam masyarakat kita. Kempen ini juga bertujuan memberi peluang untuk memenuhi keinginan anak-anak yatim yang ingin belajar menaiki basikal mahupun peluang kepada si gadis terencat akal yang ingin belajar menari. Dalam TLC Promise Me Campaign ini, keinginan mereka yang memerlukan itu akan cuba untuk dipenuhi oleh TLC dan juga peserta lain dalam jangka waktu tertentu.

 

 

Dah tengok video di atas? Yup, agak laju, sampai tak terkejar, tapi mesej yang disampaikan tu senang faham kan?. Kalau mampu dan ingin membantu, bolehlah menderma dengan menulis cek ke mana2 rumah kebajikan yang menjadi pilihan sama ada Rumah Aman, HOSPIS Malaysia, The Handicapped and Mentally Disabled Children Association Johor Bahru , ataupun National Stroke Association of Malaysia (NASAM).

 

Sekiranya tidak berkemampuan tapi masih berminat untuk menyalurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan, hanya beli beberapa produk harian  samaada handwash, dishwash, dll yang boleh didapati di pasaraya terkemuka antaranya Carrefour, Cold Storage, Giant, Jusco and Tesco. 100% dividen daripada penjualan produk2 oleh TLC ini akan disalurkan ke badan-badan kebajikan yang telah dinyatakan.

 

Promise Me Campaign Let your daily routine become an act of kindness

 

Untuk pengetahuan semua juga, TLC Promise Me Campaign ini juga dikolaborasikan bersama Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) dan dijayakan bersama oleh Nuffnang, AISEC Malaysia dan juga ELC International School.

31 komen :

eiman said... [Reply to comment]

wahh bestnya teringin nak dapat buffered banyak macam ni tapi apakan daya traffic pun tak banyak. tahniah DJ

eiman said... [Reply to comment]

wahh entri baru lepas publish eh? dapat first commenter.. hehe

Kaze said... [Reply to comment]

wah ke-18, kaze baru ke-9.. tu pun tak byk earnings, tapi syukur gak la, dari xda yerk.

Post Terbaru
Jadual Ramalan World Cup 2010 dari Kaze (Update)

ejum said... [Reply to comment]

alamak byaknya den 1 BE jek...mcm mano tu?

Remedy said... [Reply to comment]

Tahniah dahlia...dah yang ke 18 ker? itu pasallah remedy cakap dahlia ni legend

RuTi KeBen said... [Reply to comment]

ckgu kayo!eekeke

DaHLia said... [Reply to comment]

aminnnnnnnnnnnnnn.... bila berhijau mesti tambah kaya kan..hahaha

DaHLia said... [Reply to comment]

baru 18 jer tuu..
ada yang dah puluh2, xmuat page..hahah
legend?? uiks macam tua sangat laa pulak..haha

DaHLia said... [Reply to comment]

xpo.nnti makin lama akan makin banyak tuuu...tunggu je masanya...yang penting perform well dengan kempen yg diberi tu..nanti adalah advertiser berkenan

DaHLia said... [Reply to comment]

BE ni kalo nak betul2 berbaloi, memang kena bg trafik banyak laa..sebab kita nyer earning CPC mmang akan drop sebab BE ni.. :)
9 tu pun da banyak tuu... teruskan usaha je

DaHLia said... [Reply to comment]

entry scheduled..
salah timing ni..hahaha

RuTi KeBen said... [Reply to comment]

pasang cepat2! eheheh

DaHLia said... [Reply to comment]

ada gak kes yang blog xde visitor pun dpt BE, wallahualam macam mana kisahnya tu..
tapi macam dj penah share, mantapkan trafik, update survey bebetul mengena dan kalo dah yakin, ticketing jer pada mereka.. mana tau rezeki :)

amir hasif said... [Reply to comment]

wah banyaknye buffered kak dahlia

tehr said... [Reply to comment]

cikgu, (sambil angkat tangan ni)
nak tanya...

"update survey bebetul mengena"
apa maksudnya? (dah jatuhkan tangan)

Wzulhilmi said... [Reply to comment]

Cikgu Dahlia.. Nak tanya.. Kalau kita dapat BE kita memang kena buat entry ke pasal BE yang kita dapat?? Wajib ke??

Btw congrats dapat BE yang ke-18!! :)

zulkbo said... [Reply to comment]

salam..
tahniah Dahlia
blog anda mmg
hebat...

cikbelog said... [Reply to comment]

congrat sis~!heehe..da byk da tu..sgt berbaloi cz blog sis hebat sgt! ;)




http://dunspeakme.blogspot.com

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks dear... :)
pujian2 tu buat sis blushing da ni..heheh

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks bro.. :)
terima kasih sbb selalu memberi sokongan :)

DaHLia said... [Reply to comment]

gatal dah rasa nak pasang ni..tapiiiiiiiiiiiiiii...


{sambung dalam entry ;aaaa}

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah...
rezeki jari yang menaip, mata yang berjaga.. :)

DaHLia said... [Reply to comment]

maksudnya mesti betul2 bertepatan dengan blog kita.
dulu pun xperasan mender ni
tapi bila dok belek2 survey tu,
rasa memang setiap soalan tu ada kepentingan dia sebab tu ada yang sampai buat poll sebab nk dapatkan info yg tepat
satu lagi, kena jual blog kita bebetul :)

iza82 said... [Reply to comment]

huhu....banyak tu....
kitenye x sampai dan x pernah pun melebihi RM3....

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah, rezeki...
kunci dia satu jer, suapkan ttrafik :)

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks dear...sis dah penah tanya nuffnang, xperlu pun..
tapi just my part nak appreciate sbb bagi kempen kat DJ, so sis buat post ni..
lagipun ni jugak post informasi untuk semua,
mana tau dengan post gini, Advertiser berkenan, tambah buff, dan mungkin juga mesra google? :)

DaHLia said... [Reply to comment]

WELCOME :)

Wzulhilmi said... [Reply to comment]

Owh!! macam tu rupanya.. Thanks for the info :)

Anzur Anuar said... [Reply to comment]

murah rezeki sis. aminn.... ;)

Myblog: rugi tak baca pelbagai cerita yang aneh, pelik, comel, ajaib disini

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah...tq


*yg tu nanti ekk..heheh...dalam draft da..nak tgk dulu ke?

akuzle ayu said... [Reply to comment]

salam, DJ...

dulu byk bc kt blog blogger otai, tip yg paling best nk upkan trafic n BE adalah UPDET SURVEY.... hatta, tip neh staf nuff yg bagi. Tp eden degil, mls juga nk updet survey, sudahnyer earning dah statik, tp lepas updet survey, x sampi 1 hari dh ader earning... alhamdulillah!! moralnya: jgn bodoh sombong n malas... dak gitu DJ?? hehehheeh...

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais