BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , » RM854.34 tengah terapung…Alhamdulillah

RM854.34 tengah terapung…Alhamdulillah

Share

Salam geng…

Akhirnya, impian menjadi kenyataan. Tak sesia aku menyalak pasal income aku yang masih belum berbayar dalam entry Isnin lepas, Di Mana Abang Hijauku. Sebenarnya ramai yang terkejut dengan pendedahan aku, tapi aku dah google seantero internet untuk jaminan masa depan. So far, ramai yang dah pernah expose, so aku rasa takde apa salah pun. Lagipun, aku bukan memberikan reputasi buruk pasal pihak tu pun.

 

burning_money

Ok, kisahnya, semalam, aku balik je dari sekolah, lepas selesaikan kewajipan yang patut, macam biasa, ON lappy. Nampak status YM Puan Aina yang dia baru dapat hasil dari blogging. Then boraklah kami. Dia cakap payment INNITY Februari dia dah ada. Borak punya borak, last2 tergerak hati aku untuk melihat akaun Maybank aku. Hasilnya..

 

maybank kan aku dah cakap, INNITY pasti bayar punya!

 

Untuk pengetahuan korang, dalam entry Di Mana Abang Hijauku yang menunjukkan tempoh aku berjaya menghasilkan sebanyak tu dan kemudian selepas 2minggu tersebut akaun ku telah kena gantung akibat daripada masalah FRAUD CLICK. Sebab tu laaa aku duk sebok kata kena cerai,dalam edah…maksudnya kena gantung dan diberi tempoh 3 bulan untuk penggantungan tersebut (pendedahan berani mati untuk pengajaran kepada semua ni).

 

Sebab tu laa lepas 3 bulan baru payment diproses. So, jumlah yang aku bakal dapat esok ni, ialah jumlah yang telah ditolak akibat daripada FRAUD CLICK iaitu hampir RM400 sebenarnya yang telah ditolak.  Mujur masih lagi banyak yang tinggal selepas penolakan tersebut.

 

earn-cash-computer-money-dollar-online-blog

Apa dia FRAUD CLICK? Menurut Wikipedia,

Click fraud is a type of Internet crime [citation needed] that occurs in pay per click online advertising when a person, automated script or computer program imitates a legitimate user of aweb browser clicking on an ad, for the purpose of generating a charge per click without having actual interest in the target of the ad's link. Click fraud is the subject of some controversy and increasing litigation due to the advertising networks being a key beneficiary of the fraud.

Ok, dalam masalah aku ni, bukanlah disebabkan oleh penggunaan software ataupun program yang berfungsi hanya untuk klik ads semata. Tapi berlaku disebabkan oleh CTR yang tak masuk dek akal yang mana dikatakan oleh Nuffnang dalam amaran dia lepas

“click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally”.

 

Korang boleh refer balik dalam entry Di Mana Abang Hijauku. Sebabnya bukan semua pelawat akan mengklik iklan dan memang sangat pelik bila klik lebih tinggi tapi pelawat kurang (paham2 sendiri maksud ayat ni ok tapi pepandailah…heheh).

 

08-01-17_money8 kuasa wang – boleh buat lupa diri, boleh buat ikatan persaudaraan terlerai

 

Last but not least, persoalan “Bolehkah klik Iklan sendiri?” Ok, aku mengaku klik iklan yang ada di blog aku sendiri setiap kalo bila aku nampak iklan baru di blog aku ni. Sebabnya? Aku berminat nak tengok info di sebalik iklan tu yang mana boleh memberikan idea untuk aku buat post dan memberi info kepada semua yang lain pulak. Fikir2 kan untuk kebaikan semua oke…

81 komen :

naman a.k.a one said... [Reply to comment]

psttt..nak sikit..hehe

sharinginfoz said... [Reply to comment]

tahniah.... semoga banyak lagi dilain masa...

Click Fraud

ecah said... [Reply to comment]

oh gitu..wah..kalo x lg byk kan..??
giler arh..

Kaze said... [Reply to comment]

alhamdulillah.. byk jgk tu.. tambah lagi budget raya ;-)

Post Terbaru
Lirik dan Mp3 Lagu 2010 Masih Hip Hop - Malique feat Joe Flizzow

Sky0ne said... [Reply to comment]

wahhh banyak tu...

Rabiatul Adawiyah said... [Reply to comment]

best nyee .
terror betul sampai dpt banyak tuh
jeles . hehe

4east said... [Reply to comment]

tahniah..banyak tu..xsia2..tunggu..hehe..
Hit My Latest Update Here

4east said... [Reply to comment]

tahniah..banyak tu..xsia2..tunggu..hehe..
Hit My Latest Update Here

fina fento said... [Reply to comment]

wauuuuu

Maryam Jamilah said... [Reply to comment]

hebatnye kaaak :)

cikmin said... [Reply to comment]

penjelasan yang sangat terperinci... :P

aizuddin said... [Reply to comment]

kayo2

kenwooi said... [Reply to comment]

im still on nuffnang =)

RedBoy said... [Reply to comment]

yes.. im too still stay with nuffnang...

p/s: perghh.. bnyknya duit.. masyook tuh... bak sini sikit.. kan dh nk dkt raya ni.. kasi la contest duit raya utk kita org..

tehr said... [Reply to comment]

RM400 tu hampir separuh
rasa macam terlalu banyak pula yang kena tolak

kalau hanya kerana cikgu klik, tak le juga sampai separuh berbanding dengan trafik DJ

musykil... musykil...

Tian Chad said... [Reply to comment]

Wah nice amount of hijau wor =D
COngratz~

DaHLia said... [Reply to comment]

wau bulan?

DaHLia said... [Reply to comment]

xde hebatnya kalo kena potong..haha

DaHLia said... [Reply to comment]

hahahahaha.... hanya johari kenal maniam :)

DaHLia said... [Reply to comment]

aminnnnnnnn

DaHLia said... [Reply to comment]

i'm considering to stick to them 4eva

DaHLia said... [Reply to comment]

ermm CONTEST DUIT RAYA...
menarik gak tu...

DaHLia said... [Reply to comment]

masa tu trafik tak sekencang sekarang..
lepas kena suspend, mmg saya bekerja keras utk mantapkan blog,
untuk tunjuk pada mereka..hehehe

nabil_potter said... [Reply to comment]

wau..bestnya...ni membuatkan hijau bermain3 didalam mimpi..

DaHLia said... [Reply to comment]

yeah..but Nuff still at heart

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah...
kuncinya trafik!

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah

DaHLia said... [Reply to comment]

hehe nampak gayanya, gitulah

DaHLia said... [Reply to comment]

yup..tapi kira oke dah ni :)

DaHLia said... [Reply to comment]

aminnnnn

DaHLia said... [Reply to comment]

xleh :P :P

assoyfinger67 said... [Reply to comment]

aaaaa(mulut ternganga)..

DaHLia said... [Reply to comment]

teruskan ia bermain dalam mimpi, dan gapai mimpi itu sehingga jadi realiti..hehe

DaHLia said... [Reply to comment]

ngeeeeeeee.....lalat masuk

Tian Chad said... [Reply to comment]

Great =D
Keep up the good work ar~

syam367 said... [Reply to comment]

boleh ler blanja aiskrim..hehehe

miszati said... [Reply to comment]

waaahhh ;)

DaHLia said... [Reply to comment]

boleh jer... :P

DaHLia said... [Reply to comment]

yeahh

try my very bestttt

DaHLia said... [Reply to comment]

:)

yas said... [Reply to comment]

banyak tuuu...tahniah..tp yg kne tolak pn banyak gakkk..he3!!! sao je laaaa

idan said... [Reply to comment]

tahniah.. boleh tahan gak income advertising ni ya

Landax Suparman said... [Reply to comment]

wah!!congrats~

syu90 said... [Reply to comment]

byknye..
nak ckit..
kte bleh klik iklan sndri ke?
tkot gak nk klik walaupon nk tgk iklan tu..
huhu

Maryam Jamilah said... [Reply to comment]

alah.. kene potong pun still masyuk.. hohoho. boleh la berbelanje sakan~

DaHLia said... [Reply to comment]

ehe :)

DaHLia said... [Reply to comment]

tu laaa..tp at least lega laa gak sbb masih banyak..huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

yup :)

DaHLia said... [Reply to comment]

tq

DaHLia said... [Reply to comment]

click bila betul berminat jer, jangan buat fraud click :)

matdin said... [Reply to comment]

wah!!! bnyk tu.. terlupa lak nak nk tggu kul 12 tgh mlm tadi hehe

Marina said... [Reply to comment]

banyak nye dapat!!!

Screaming free said... [Reply to comment]

wahhh. . .byk nye income dia. . .

iniAKU said... [Reply to comment]

nak jugak.hehe

Amirul Faiz Abd. Razak said... [Reply to comment]

Wow, bertambah masyuk yer kamu sekarang.. :)

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah :)

DaHLia said... [Reply to comment]

hehe teruskan berblog..nnti dptlah

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah :)

DaHLia said... [Reply to comment]

rezeki... :)

DaHLia said... [Reply to comment]

hehehe...tu laa :P

Maryam Jamilah said... [Reply to comment]

maksudnye dah takde abang hijau la eh? Innity tu macam mangga ads ke? Based on traffic? nuffnang sumer kene click ke? hee.. tak faham dah bace tutorial banyak kali pun.

matdin said... [Reply to comment]

bila kak nak repair pongomen tegar tu hehehe

mieran said... [Reply to comment]

wah kayo sis..hulur la sikit..haha

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah..
mieran da dapat ke bulan 3??

Mustaffa said... [Reply to comment]

syukur pada rezeki terapung ni..

mieran said... [Reply to comment]

mieran da dapat ari 2..dah campur sekali bulan 3 n 4..dpt berapa ratus je..sbb 2 diorang bayar terus kot.huhu

DaHLia said... [Reply to comment]

hehe yup rezeki terapung...sdg menunggu rezeki di blog Mus pulak..hehe mungkinkah???

DaHLia said... [Reply to comment]

hehhe...tunggu :)

matdin said... [Reply to comment]

dah lama nak tengok nama naik kat sebelah kiri tu hehe...

DaHLia said... [Reply to comment]

hehehe.... :) sabarrrrr

DaHLia said... [Reply to comment]

okelah tu...ade gak yang masih belum dapat bulan 3 lepas...

HaFizRahMaN.com said... [Reply to comment]

besssnya

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah :)

kAmato said... [Reply to comment]

mcam mana nak cek iklan drpd nuffnag yg kita publish kat blog kita..maksud aku keuntungan kita

fiz mr.beloved said... [Reply to comment]

tahniah la sis..jgn lupa blanje Fiz yer..hehe..

sebenarnya Fiz pn dpt jugak tp xbnyk macam sis.hehe

waalllaa! said... [Reply to comment]

kak DJ, saya baru2 je start blog ni..entry pun baru sikit..dh registerdah ngan nuffnang..skang baru je sikit..lagipun xramai pun yg visit lagi blog saya tu..just nak tau kat nuffnang tu utk INNIT tu ape? utk Gliteratti tu ape and cmn nak main ngan benda2 tu..smpai sudah saya xfaham..pasni saya pun nk jadi rajin cam kak DJ la..nk belajar dr kak DJ la..tuntut ilmu dr kak DJ.kurang2 dpt gak side income..xyah mintak diut ngan mak ayah lagi..nnt rajin2 dtgla lawat blog saya yea..

DaHLia said... [Reply to comment]

@kAmato

pada dashboard kita..
biasanya hari Isnin akan updated

DaHLia said... [Reply to comment]

@fiz mr.beloved

banyak ke sikit ke, rezeki gak kan :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@waalllaa!

kerap laa kunjung2 blog ni dan lain-lain,insyaALLAH jumpa tips tu

Amirez said... [Reply to comment]

pernah gak terasa nak klik iklan sendiri bila tengok ada iklan menarik keluar tapi tak berani takut kena marah dgn nuffnang huhu

DaHLia said... [Reply to comment]

@Amirez

hehe, kalo tangan dok gatal2 klik bebanyak kali, memang sj cr penyakit laa.
tapi kalo berminat nk tengok, why not? kenapa menjadi kesalahan? hehe...ada satu ayat sis pegang bila klik iklan yang sendiir minat di blog ni...tapi itu secret, so sis xnak reveal here :)
kalo nk tahu, add YM sis

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais