BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , » Alexa Rank selepas sebulan pindah domain…

Alexa Rank selepas sebulan pindah domain…

Share

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca..

Alhamdulillah, hari ni genap sebulan aku menggunakan domain www.cikgudahlia.com ni. Kalau dulu aku menggunakan http://dahliajournal.blogspot.com, alhamdulillah, dengan domain terbaru ni rupanya lebih best!

 

CD dot kom_thumb[2] Alexa Rank on 28 July 2010 – after change domain

 

Yup, blog ni masih lagi setia menggunakan host blogspot. Jangan ditanya adakah aku akan berpindah ke WP atau CMS lain, aku lebih selesa dengan benda FREE. Domain yang aku gunakan ni pun aku dapat FREE jer daripada Surf7. Dan aku pernah juga melabur untuk wordpress self hosted di http://dahliajournal.com. So far masih on cuma tak aktif. InsyaAllah takat nk install, basic2 blogging ngan WP tu leh laa. Harap Maklum :D

 

Ok, apa yang best bila berubah domain ni? Sememangnya, hari tu, memang aku rasa agak in doubt nak pindah domain ke tak. Mana taknya melepaskan semua rank yang bagus kat blog ni. Refer DJ is on http://www.cikgudahlia.com now.

 

Alexa sebulan

Alexa Rank on 28 August 2010 – after 1 month

Tips : Keep on Blogging! Update everyday!

 

Untuk Page Rank, aku kena tunggu hujung tahun, bila Google update. Last update hari tu ialah bulan 6. Mampukah blog ni dapat PR3 balik? Berangan jer kut…Anyway, untuk yang berkemampuan tu, bolehlah pindah domain sendiri. Buang perkataan blogspot tu. Sebab?

1. Nampak lebih pro.

2. Lebih senang nak sebut dan ingat.

3. Lebih mudah diindeks ke enjin carian.

Ok, itu saja nak membebel hari ni. Aku ada kat Kota Bharu ni, bercuti. Esok baru balik Kuantan, so tak dapat nak berblog dengan bebas. Sampaikan entry untuk Nuzul Quran semalam pun aku tak publish. Line Broadband je ni + ruang untuk berblog tak besh.

69 komen :

nabilah abd rahman said... [Reply to comment]

good job cikgu...

dalam sebulan je alexa rank menjadi mantap...

Mario said... [Reply to comment]

tahniah le...

Razis said... [Reply to comment]

waaaa..jauh naik nie sis..tahniah yer.

tehr said... [Reply to comment]

rasa sayang la pula bila blog wp tu cikgu biarkan je, kan bayar tu...

noor afzan said... [Reply to comment]

wow..memang terror la..
=)

mijie said... [Reply to comment]

tahniah..cepatnye turun..best 2..

♥Hernee Nazir♥ said... [Reply to comment]

cayalah cikgu dahlia..truskn blogging..

Ummi Hanie said... [Reply to comment]

impressive!
nk tnye,dahlia masih hosting di blogger ke?
buakn ape,aritu ada my fren Q&A dgn pihak hosting ni,depa kata selagi hosting xbeli,blog tu masih dlm risiko sbb syrikat hosting xsimpan kita punya data blog..wallahua'lam

ecah said... [Reply to comment]

wah..berkesan..cikgu dahlia best!!
download sountrack step up 3d

ejum said... [Reply to comment]

congrats :) moga lebih berjaya lagi :)

fiddeOmar said... [Reply to comment]

congrats! sentiasa bangge je dgn ko. huhuhu

Man Kuchai said... [Reply to comment]

tahniah,

dah popular tu jgn lupa lak kat blogger baru..singgah2 bagi komen ker...he3

rashid said... [Reply to comment]

takpela...itu kire ok la...hehe

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

wow ranking malaysia 450 terror beb

iza said... [Reply to comment]

Salam...

Teringin jgk nak ber dot com tapi sayang rasanya nak tinggalkan blogspot PR3....ambik masa juga kalau nak naik PR tu...hehe..

Mohd Shahrul Hafizi said... [Reply to comment]

Menariknya. Best kan ada domain sendiri.

Tu la. Mostly bloggers senior cakap kena update entri setiap hari untuk naikkan rank. Tapi kekangan masa menyekat la. Huhuhu.

Hasrol Nizam said... [Reply to comment]

blog mantap ni.. :D

Pendapat anda?
Awak, boleh pakai purdah tak?

beliamuda said... [Reply to comment]

kalau tak update lama, cepat pulak angka tu membesar semula.

hakimfaridzul said... [Reply to comment]

tahniah sis!!!!

hebat-hebat~

MX said... [Reply to comment]

bila dah tukar domain ranking mesti turun...
masih try nak maintain lagi ranking ni...
huhuhu...
kat Kota Bahru?...
bile nak wat gathering?...
hehehe

Afiq said... [Reply to comment]

waaa dlm sbulan je eh da trun ke 200k+..hehe nktry capai target sis ni insyaAllah :)

Aidi-Safuan said... [Reply to comment]

huhu... ala, blog nih famous. xde hal la. pasnih konfem naik ranking balik. :D

Anastasia Ann said... [Reply to comment]

walaaaaooeehhh tabik spring!

x-po said... [Reply to comment]

wah, ini berita yang bagus ni..hehe teruskan usaha ye

Orang Sudah Tidak Suka, Tidak Perlu Terhegeh-hegeh Lagi

MaryamJamilah said... [Reply to comment]

wao. hebat2.. :)

cikmin said... [Reply to comment]

wah...tahniah ye...!

Dayat said... [Reply to comment]

Kejap je dah 200k. tahniah. nak tambah 1 lagi sebab kena buang ".blogspot" tu pada domain :
- Domain semakin seksi

hasrulfadzli said... [Reply to comment]

hmmm.. menarik tu.. saya ada buat 1 ebook utk mendapatkan domain dan hosting secara percuma..

klu ada sesapa nak copy, boleh email kat saya, admin@lifeinsured.co.cc, free jer.. nnt saya hantar link utk donlod.

ProfHariz said... [Reply to comment]

Akak Dahlia Terbaiklahh...
Memang Sudah ada peminat setia...

New Entry ProfHariz
Tentang Fynn Jamal 150 Juta

Sya Isya said... [Reply to comment]

tahniah, sis. memang mantap lah..alexa Sya turun sikit2. Hehe..tak kisahlah, asalkan dia turun cosistantly.

DaHLia said... [Reply to comment]

@nabilah abd rahman

alhamdulillah :)
tak sabar nak kembali pada asal dulu.. rank 100kjer..huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

@Mario

tq rio

DaHLia said... [Reply to comment]

@Razis

tq...itulah, ingatkan lambat naik..seb bek dalam sebulan jer

DaHLia said... [Reply to comment]

@tehr

pelaburan cikgu..
pelaburan untuk menuntut ilmu.. :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@noor afzan

boleh la..hikhik

DaHLia said... [Reply to comment]

@mijie

yerp..alhamdulillah :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@♥Hernee Nazir♥

insyaALLAH..selagi mampu

DaHLia said... [Reply to comment]

@Ummi Hanie

yup, memang masih risiko..
sebab tu untuk blogspot, kena export blog selalu supaya data xhilang.

DaHLia said... [Reply to comment]

@ecah

TQ dear

DaHLia said... [Reply to comment]

@ejum

aminnnnn

zulkbo said... [Reply to comment]

SALAM..
Perghhh..ni betul blogger tegar
HIDUP SEORANG BLOGGER...makan blog ,tidur blog
mandi pun blog..he he

DaHLia said... [Reply to comment]

@fiddeOmar

ada jugak part yg tidak boleh dibanggakan..hukhuk

DaHLia said... [Reply to comment]

@Man Kuchai

hikhik..dalam maknanya tu..
InsyaALLAh, kalo ada masa tu..
skrg ni siyes cakap, masa mmg agak terhad, nak BW pun susah, seb bek Google mesra je

DaHLia said... [Reply to comment]

@rashid

yup..bersyukur je

DaHLia said... [Reply to comment]

@Sharinginfoz

alhamdulillah...:)

DaHLia said... [Reply to comment]

@iza

:) itu yg terpaksa dikorbankan bila pindah domain ni..
xper, daku percaya, perubahan untuk penambahbaikan :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@Mohd Shahrul Hafizi

betul...masa membataskan..tp try update setiap hari, pada waktu yang sama..
so far, Alexa ni setiap hari akan update..boleh nampak perubahan tu..

DaHLia said... [Reply to comment]

@Hasrol Nizam

tq serol :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@beliamuda

betul..betul :)
so jangan laaa xupdate..ehee

DaHLia said... [Reply to comment]

@hakimfaridzul

thanks cepit :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@MX

aiyark..gath ke?
sis ni pemalu aihhhh :P :P

DaHLia said... [Reply to comment]

@MX

aiyark..gath ke?
sis ni pemalu aihhhh :P :P

DaHLia said... [Reply to comment]

@Afiq

yeah, teruskan blogging jer, mesti dapat kuncupkan rank tu :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@Aidi-Safuan

hahaaa famous blog xper, jangan tuannya udah..huhu

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anastasia Ann

TQ Ann

DaHLia said... [Reply to comment]

@x-po

insyaALLAH selagi ada daya :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@MaryamJamilah

thanks MJ

DaHLia said... [Reply to comment]

@cikmin

TQ cikmin

DaHLia said... [Reply to comment]

@Dayat


hahaha..bab seksi tu dasatt wooo :P

DaHLia said... [Reply to comment]

@hasrulfadzli

wahh boleh dapat free?? ok...nnti kalo saya berminat saya emel k

DaHLia said... [Reply to comment]

@ProfHariz

profhariz peminat setia akak x? miaaahahaha

DaHLia said... [Reply to comment]

@Sya Isya

yup..kalo update hehari, akan turun punya.. :)

akiss ferrero. said... [Reply to comment]

tahniah kak dahlia. akiss minat gak nk buat dot com ni. byk faedah kan? insyaAllah satu ari nnti.

:)

ray ban sunglasses said... [Reply to comment]

tahniah dahliah sekrang nampak lebih profesional

RedBoys said... [Reply to comment]

waahh.. cepatnya naik sis.. hebat arr.. cepat sis kejar.. dasat2.. congratz

Mario said... [Reply to comment]

hebatlah sis...tak tekejar aku ranking2 ni...slow2 je aku ni...ekeke

Ayie said... [Reply to comment]

Sekarang ini.. blog sis punya alexa dah 237 356... wahhh semakin mantap..

RedBoys said... [Reply to comment]

@Ayie, wow.. betul ke ni? sekejap je turun.. dkt 20 ribu lebih tu turun.. hebat ar sis ni.. dasat2.. nak berguru leh? hehe.. tunjuk ajar ku sifu..

velasrizal said... [Reply to comment]

cikgu dahlia klo x keberatan blh tak share cmne nk tukar addrss blog tanpa menjejaskan ranking dgn link kita suma tu..

Emas Ganti Duit Raya ?

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais