BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , , , , , , » Peperiksaan Percubaan PMR 2010 Negeri Pahang

Peperiksaan Percubaan PMR 2010 Negeri Pahang

Share

Assalamualaikum WBT dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca..

InsyaAllah, hari ini, semua calon PMR 2010 Negeri Pahang akan melalui tempoh separa getir sebelum Peperiksaan PMR sebenar,  iaitu Peperiksaan Percubaan PMR 2010. Untuk sekolah aku sahaja, seramai 217 calon yang mendaftar. Lebih ramai dari tahun lepas.

 UPDATE : Soalan Percubaan PMR 2010 Negeri Pahang New 

DSC02622

 

Peperiksaan Percubaan PMR 2010 untuk Negeri Pahang ni sebenarnya telah bermula pada Hari Jumaat lepas lagi, untuk kertas Bahasa Arab dan Bahasa Cina. Peperiksaan Percubaan PMR 2010 Negeri Pahang ini akan dijalankan serentak seluruh Negeri Pahang mengikut ketetapan berikut.

 

Hari Mata Pelajaran Jenis Penilaian Tempoh Peperiksaan
Jumaat
20/08/2010
Bahasa Arab
Bahasa Cina (Kertas 1)
Bahasa Cina (Kertas 2)
Struktur / Esei
Aneka Pilihan
Esei
2 jam 30 minit
1 jam
2 jam
Isnin
23/08/2010
Bahasa Melayu (Kertas 1)
Bahasa Melayu (Kertas 2)
Sejarah
Aneka Pilihan
Esei
Aneka Pilihan
1 jam
2 jam
1 jam 15 minit
Selasa
24/08/2010
Bahasa Inggeris (Kertas 1)
Bahasa Inggeris (Kertas 2)
Pendidikan Islam
Aneka Pilihan
Esei
Struktur/Esei
1 jam
1 jam 30 minit
2 jam
Rabu
25/08/2010
Kemahiran Hidup
Sains (Kertas 1)
Sains (Kertas 2)
Aneka Pilihan
Aneka Pilihan
Struktur
1 jam 30 minit
1 jam
1 jam 30 minit
Khamis
26/08/2010
Matematik (Kertas 1)
Matematik (Kertas 2)
Geografi
Aneka Pilihan
Struktur
Aneka Pilihan
1 jam 15 minit
1 jam 30 minit
1 jam 15 minit

 

Tahun ni sememangnya aku tak terlibat dengan Tingkatan 3 dan apatah lagi segala Urusan Pengurusan Peperiksaan. Kalau tahun lepas, sebagai Penyelaras Pepeperiksaan untuk Tingkatan 3, memang sangat busy, menyediakan Jadual Pengawasan Peperiksaan guru-guru, memastikan bilik-bilik Peperiksaan telah disusun kemas mengikut jarak yang dikehendaki, dan meja peperiksaan dilekatkan label meja dan sebagainya.

 

Tapi, paling mencabar minda dan menguji tahap kesabaran tatkala proses mendapatkan markah daripada guru-guru. Arahan daripada PPD suruh hantar dengan cepat, tapi menjadi masalah bila rakan sekerja tidak memberi kerjasama yang baik, melengah-lengahkan kerja kita. Itulah STRESS yang aku alami tahun lepas. Memang betul kata SU Peperiksaan sekolah aku, duk Unit Peperiksaan ni memang nak kena tahan telinga, kawal mulut, dan pastikan kerja siap.

 

imtihan4

Ok, untuk semua calon-calon PMR 2010 Negeri lain, ataupun Guru-guru yang singgah ke sini untuk mendapatkan soalan Percubaan PMR 2010 Negeri Pahang, InsyaALLAH, kalo tiada aral, selepas Peperiksaan Percubaan PMR 2010 ini tamat, seawalnya minggu depan, aku akan uploadkan soalan-soalan Percubaan PMR 2010 untuk Negeri Pahang di blog aku ni macam tahun lepas. Stay tuned :D

 

Selamat Menghadapi Peperiksaan Percubaan PMR 2010!

44 komen :

Zala Wajik said... [Reply to comment]

selangor dah beresss XD

diana said... [Reply to comment]

semoga berjaya kepada
semua calon2 PMR..

zulkbo said... [Reply to comment]

Salam bertandang di awal pagi..
moga ceria dan sihat selalu...
SElangor dah habis minngu lepas

nUR_rOsALiNdA said... [Reply to comment]

Good Luck :)

daisy said... [Reply to comment]

mesti cikgu tengah bizi skarang

DaHLia said... [Reply to comment]

@Zala Wajik

Zala, cikgu (tetiba cikgu)
nak soalan Sains :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@diana

yup ..insyaALLAH

DaHLia said... [Reply to comment]

@zulkbo

yup, Pahang je lambat rasanya..
sbb last week dah berjaya donlod soalan Kedah ngan mana ntah...
anyway, ada anak amek PMR ke?

DaHLia said... [Reply to comment]

@nUR_rOsALiNdA

yeahhh :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@daisy

cikgu memang tak pernah tak busy :D
cuti sekolah pun buat2 busy

~ ReD ~ said... [Reply to comment]

good luck utk calon yg tlibat..!

eehh..lamanya masa utk paper bahasa arab..huhu


Kepada Yang Berpuasa; Fuck you Off!

Kantoi! Ustazah Curi-Curi Makan Di Bulan Puasa. hoh!

Anonymous said... [Reply to comment]

Ermie..esok xpayah wat relief saya yek...

DaHLia said... [Reply to comment]

@~ ReD ~

memang ler lama...
sebab karangan tu...

DaHLia said... [Reply to comment]

@~ ReD ~

memang ler lama...
sebab karangan tu...

DaHLia said... [Reply to comment]

@~ ReD ~

memang ler lama...
sebab karangan tu...

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

alahai, siapakah gerangan saya tu??
Anonymous ni bernama apa??

Anonymous said... [Reply to comment]

soalan percubaan pmr 2010 bila nak uploadkan?

ikankekek said... [Reply to comment]

Cikgu Dharlia...

Camne yek result calon-calon sekolah awak tahun nie yek..harap-harap ade peningkatan la yek..kalau nanti AR result dia dapat Band 3 tu best gak yek..kalau Band 6 tu, siap la bas JPN tu...

mistik said... [Reply to comment]

harap da[at upload cepat ckit soalan trial pahang 2010...

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

insyaALLAH minggu ni..harap bersabar sebab cikgu tak terima dalam softcopy..nak kena scan dulu jawabnya..huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

@ikankekek

uiks ikan kekek mana ni?
AR ke NKRA? takat ni NKRA sekolah saya di Band 5..mujur lepas..hahaha :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@mistik

kat sekolah tidak dihantar dalam softcopy..cikgu perlu scan dulu ..harap bersabar..minggu ni cikgu usahakan ya

sally said... [Reply to comment]

Sapa2 nak soalan ramalan 2010 yang terkini dan soalan2 ramalan dari sekolah2 lain boleh dapatkan kat sini >>>> http://bit.ly/deHE5K

Farah Shafiqah said... [Reply to comment]

cikgu, kalau nak senang, pi mintak copy soalan drpd setiausaha peperiksaan.
hehe, saya mntak kat ckgu sy je soalan pastu baru upload.
tak yah ssh2 nak scan..

DaHLia said... [Reply to comment]

@sally

pandailah kamu buat promosi sini ya...
semoga bisnes menjadi :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@Farah Shafiqah

memang SU yang bagi, tahun ni xde softcopy dihantar, tak tahu keciciran di mna...

Anonymous said... [Reply to comment]

BILA SAYE BOLEH DPT PERCUBAAN PAHANG 2010????????????

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

:D harap bersabar..
tiada softcopy untuk soalan, nak kena scan dulu...
scanner buat hal..kalo berjaya scan, cikgu akan upload, kalo tidak, memang kamu kena tunggu je laa org lain upload nnti..

Anonymous said... [Reply to comment]

salam boleh tak saya nk dapatkan soalan trial bi dr negeri2 lain ?

Anonymous said... [Reply to comment]

can i have the pahang trial papers for 2010.i really need it as pmr is just around the corner. can u please upload it a bit faster..your kindness will be appreciated

Anonymous said... [Reply to comment]

saye nak soalan percubaan pmr pahang 2010.bile saye leh dptkannye...cepatlah sikit cikgu.periksa dah dekat nie.laman web lain takde pulak yang uploadnye...so saye harapkan cikgu jelah..cepat sikit ye cikgu.terima kasih..drp : nurasharnee

Anonymous said... [Reply to comment]

kenapa soalan percubaan pahang 2010 takde???

Anonymous said... [Reply to comment]

cikgu, boleh tak cikgu upload soalan percubaan pmr pahang dan negeri negeri lain 2010

Anonymous said... [Reply to comment]

alah, tipu jelah blog ini.org tunggu sampai pmr pun tak akan upload punye soalan percubaan pahang.kepada spe spe yg baca komen nie tolonglah jangan visit lagi blog ini.blog nie hanye nak tipu org je....


drp:org yg sudah berputus asa menunggu soalan percubaan pmr
pahang 2010...

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

nanti cikgu uploadkan ok.. :D
sabar

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

will be uploaded in a short time..
just finished scanning it.

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

sabar yer nur, cikgu baru je siap scan dari subuh tadi, baru siap tengahari..so harap dapat bersabar.

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

ada, cuma belum upload, baru siap scan

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

negeri lain boleh cari dah rasanya online..
cikgu akan upload nanti, baru sudah scan

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

alahai...
reti x bersabar?
dah dinyatakan dalam komen2 di atas, soalan cikgu dapat hanya dalam hardcopy..dalam kertas, bukan softcopy (CD), so nak kena scan dulu..
scanner pulak buat hal xboleh nak detect dengan laptop,
lagipun, cikgu pun ada urusan lain jugak, kalo yer pun, xperlu nak cakap sampai tipu ke apa.
nanti kalo dah upload di sini, kamu nak ambil, ambilllah,kalo tak nak sudah, cari je kat lain.
terima kasih atas komen.
Semoga Berjaya dalam PMR 2010.

Anonymous said... [Reply to comment]

mintak maaf ye cikgu...






drp.org yg akan tetap menunggu utk soalan ppp 2010

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

cikgu dah upload.
Soalan Percubaan PMR 2010 Negeri Pahang

Anonymous said... [Reply to comment]

best ar miss dahlia

Cikgu Ma said... [Reply to comment]

salam cikgu dahlia...

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais