BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , » Aku pulak emosi tengok Cinta Kirana?

Aku pulak emosi tengok Cinta Kirana?

Share

First of all, maaf ler sebab aku lama tak BW blog korang dan buat post pun ala kadar je semalam. Aku kesibukan dengan kelas-kelas PMR seperti yang aku dah ceritakan dalam entry ni. Ingatkan takde nak stress sangat, tapi bila melihatkan yang persediaan pelajar masih belum capai 100%, hanya ada 50% jer, aku rasa kecewa dalam kesian. Konfius sebab aku mengajar mereka semasa Tingkatan 1, dan markah terakhir aku tinggalkan mereka ialah rata2 50 ke atas, tapi Percubaan lepas, failed? Bila jawab soalan pun macam blur, padahal dah buat Seminar Teknik Menjawab Soalan PMR Sains baru2 ni, siap panggil Guru Cemerlang Sains lagi.

 

Tambahan pula, ada tugas tambahan lain, mengemaskini data ePerlu selewatnya 24 Sept hari ni. Tapi till now xleh nak masuk tembusi sistem dia. Dah 3hari aku mengalami masalah nak akses, hari ni saje dari pagi, sampai tak makan, last2 aku balik umah, cuba lagi, dah call KPM, JPN tapi masih tak dapat penyelasaian. Malas dah aku nak fikir, malam ni kalo tak dapat gak kemaskini, next week aku isi borang offline jer, stress aku fikir mende ni jer. Ni masalah server KPM sendiri, bukan Internet Connection atau browser aku.

 

Tambah pulak ada makhluk menambahkan stress aku pagi ni. Macam la aku mintak sangat nak pegang jawatan tu, bagus gak aku menjawab, tahun depan biar bagi orang lain lak, dah berapa kali aku refuse, bagi gak. Kadang2 memang rasa nak out je dari sekolah ni bila ada jenis yang asyik nak pedajal kita jerk. Orang lain ramai lagi yang bersenang lenang, ni semua nak longgok kat aku. Cukuplah tahun 2009 macam2, tahun ni jugak, rupanya masih serupa, in the end, I’m still look bad eventhough lots of effort I put. Memang tak adil! Adakah aku perlu mohon EGTukar jugak…Arghhh stressssss!

 

Then, melayan pulak Sinetron Cinta Kirana Episod 32 (Rujuk Sinopsis Cinta Kirana Episod 35) , sedih sangat episod hari ni! Sebak pulak aku jadinya bila menonton Part bawah ni, sampai aku download sebab nak dengar lagu yang kat hujung Video ni. Padahal, geram bila tengok Farah, tengok Piyu dan Jono, rasa nak langgar je.  Nipis sungguh cinta Galang terhadap Kirana…nampak sangat bukan cinta sejati. Sedangkan Kirana?

 

 

mengapa hidup ini harus begini

terikat sedih yang tak ganti

mengapa dunia seperti tak pernah adil

selalu menghimpit perasaan hatiku

haruskah aku jalani hidup ini

dengan semua airmata

kapankah tiba saat dunia melihatku

membawa kebahagiaan

 

Lagu lain yang best dalam Sinetron Cinta Kirana ni selain OST Cinta Kirana-Dia Milikku dan lagu kat atas ni ialah lagu Hancurnya Hatiku seperti dalam Video di bawah pada bahagian awal Video. Aku dah google lagu-lagu ni tapi masih belum tahu siapa penyanyi dan apa lirik lagu sepenuhnya.

 

Apalah dayaku menghadapi semua ini
Bila sebenarnya aku tahu kau akan pergi
Air mataku tak dapat mengungkapkan lagi
Semua yang ada di dalam perasaanku
Kebahagian dan kesedihan ini
Datang di saat yang sama
Menghatam diriku
Remukkan hatiku
Reff :
Hancurnya hatiku melepas kau pergi
Dari hidupku dari sisiku
Untuk selama - lamanya...

**Special entry untuk Blogger : My Traffic Really Increase

 

p/s: Lagu2 ni memang besh dan liriknya seakan pernah terkena pada diri aku, tambah lak rupa Galang remind me of someone. Tapi, perpisahan tu wajib dilakukan, dan aku memilih jalan hidup sendiri.

Aku tahu, Memang Allah sengaja…Aku redha

37 komen :

NICK IRFAN said... [Reply to comment]

cerita ni best ke? xpnh tgk plak? hehe

nabilah said... [Reply to comment]

tak pernah tengok gak sebab rasa macam citer indon ni mesti jalan ceritanye same je..sedikit bosan..hehe

De'din said... [Reply to comment]

x lama x tgk tv !
kalo tgk pon bola ja..
hehe
:)

ProfHariz said... [Reply to comment]

Cikgu Dahlia Kuat! Sabar Okey... Lama mana diorang nak buat gitu?

New Entry ProfHariz
Video Klip Kutuk Namewee Rasis?

Azman Roslan said... [Reply to comment]

sabarlah.. dugaan tempat kerja memang macam tu..

suffer8zine said... [Reply to comment]

hekkk,
cerita yg mampu mengabiskan tisu ke ni

shark said... [Reply to comment]

cikgu minat cter indon upanyer
sy kureng dh minat..
dulu antu sgt ngan bwg putih:p

gnesop.com said... [Reply to comment]

semoga cikgu dapat memberi bekalan secukupnya kepada murid sebelum menjelang peperiksaan... :)

sarah-najwan said... [Reply to comment]

saya pom dah mabuk tgk citer ni..aduyaiiiii..penangan ria ramadhani...

gadisBunga said... [Reply to comment]

o...mesti ex bf rupe mcm galang ni kan? kihkihkih

DaHLia said... [Reply to comment]

@NICK IRFAN

utk org yg suka jiwang karat mcm aku sometimes memang bestt laaa

DaHLia said... [Reply to comment]

@nabilah

sis pun jarang tgk Indon, dulu Bawang Putih Bawang Merah pun x layan, yang ni memang tertunggu2 :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@De'din

dah namanya lelaki ...:P

DaHLia said... [Reply to comment]

@ProfHariz

entahlaaaa...
ni laaaa salah satu sebab orang xsuka keje gomen...kronisme

DaHLia said... [Reply to comment]

@Azman Roslan

memang bersabar je selama ni...
sbb sabar dengan dugaan tahun lepas laa wujudnya blog ni.

DaHLia said... [Reply to comment]

@suffer8zine

xkuar lagi air mata, sebak jer...huhuhu

DaHLia said... [Reply to comment]

@shark

rasanya citer indon, ni no3 kut yg sy layan..AADC, then citer yg ada rossa ngan ungu tu, dengan yg ni..yg lain mmang xde layannyer..yg ni, kalo nanti dia mengarut2, memang xde nyer akulayan lagik

DaHLia said... [Reply to comment]

@gnesop.com

trying my very best :D
yg utk dak SPM entahla, rasa nak bagi abis, kalaulah mereka lebih berinisiatif sendiri...ini tidak, nampak gaya mcm menjawab kerana guru jer

DaHLia said... [Reply to comment]

@sarah-najwan

tu laa pasal..xleh kalo xtunggu 6.30 ptg..jangan laa mak suh buat keje ke apa, mmg tunda keje tu..haha

DaHLia said... [Reply to comment]

@gadisBunga

tu ler pasal, tapi lebih sikit dr galang...hahaa

Kyuubi_85 said... [Reply to comment]

bertenang. inilah reality hidup yg sebenar.. huhu

IzzaH si pari pari said... [Reply to comment]

suka jugak tengok.
tapi biasalah,kalau dah namanya sinetron,jln cerita memang terputar belit..harus terima dgn tabah kalau suka =)


*samelah!geram pulak tengok perangai mengada si Farah tuh..ee

ops!sori.emo suda..hukhuk

nur said... [Reply to comment]

haritu tgk benci bilang cinta.. xmau folo ni kot terstick susah plak.. nampak cam menarik

DaHLia said... [Reply to comment]

@Kyuubi_85

yeahhh act cool eventhough dalam hati hanya Allah je yg tahu

DaHLia said... [Reply to comment]

@IzzaH si pari pari

tapi rasanya yg ni belum masuk kategori putar belit lagi...masih awal lagi..hehe

DaHLia said... [Reply to comment]

@nur

hehe ....best!!!!

nba-Nur said... [Reply to comment]

Nur harap Dahlia banyak bersabar... Kalau kita buat baik dgn org, insyaAllah dapat balasan yg baik dari Allah. Pedulikan org yg kuat mengata dan mengutuk.. Kita buat kerja yg diamanahkan. Sinetron tu memang best..tapi kekangan masa. Tak sempat nk mengikuti.

anisalya said... [Reply to comment]

erk... cinta indonesia memang macam tu. kejap cinta sampai mati... baru terduga sikit dah tak cinta... eh... eh... nanti cinta mati semula...pelakon dorang pun yang tu jugak. mana ada orang lain. sekitar 10 orang main actor and actresses. huhuhu....kutuk-kutuk pun tengok jugak. ngeee...

rutikeben said... [Reply to comment]

oh cite nih,cite laki eksiden ilang ingatan tuh kan huhuh

Kay said... [Reply to comment]

byk2 sbar ngan karenah orang ya...:)

Anonymous said... [Reply to comment]

apa nama lagu itu? lirik mengapa dunia seperti tak pernah adil selalu menghimpit perasaan hati ku~~

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

still searching...
very touching this song!!
ni tgh dgr lagi lagu tu..huhuh

Anonymous said... [Reply to comment]

sya pun nak tau apa tajuk lagu tu..puas sya cari tp x dpt...kalo ada sesiapa yg tahu tlg ya bgtau..hehhee

Anonymous said... [Reply to comment]

aku penat cari lagu tu mmg tak jumpa la

Sylviana Victoria Victor said... [Reply to comment]

Upset with it! unknown singer and title of the songs either. :(

Anonymous said... [Reply to comment]

nak gak tahu lagu yang xda tajuk tu...lagu tu sangat best....pls2...sapa yg tahu..pls3 gtaw lagu tu...

Anonymous said... [Reply to comment]

cinta kirana sngat syokkkk..!!!!!

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais