BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » » Masaku yang dah semakin tak terurus…Huk huk

Masaku yang dah semakin tak terurus…Huk huk

Share

Minggu ni minggu aku tak masuk sekolah sebab terlibat dengan mesyuarat selama seminggu, 3 hari Mesyuarat Khas {Rahsia} dan JUmaat ni pulak mesyuarat untuk Data OPMEN. Tambah pulak dengan Data EMIS yang akan dibuat kutipan perdana hujung bulan ni. Aku rasa dah semakin serabut, tambah2 pulak dengan 2 emel yang aku dapat hari ini…Berita baik dan berita menggerunkan. Penting untuk semua. Nanti aku share bila kes aku dengan pihak brwajib tu selesai.Huhuk..skrg ni tetiba flu datang sbb stress kut…Atau sebab kekurangan kasih sayang?

Mesyuarat hari ni, mesyuarat selepas setahun, so memang banyak la story mory dikongsikan. Yang bestnya dalam pasukan mesyuarat aku ni, ada pengantin baru, so tinggallah aku berseorangan memegang title “Cik” dalam group aku. Bila tinggal sorang je, mulalah rasa gelisah, ada je soalan “Ko bila lagi” Aduh, bisa sungguh! Andai kata aku boleh pilih suami macam pilih ikan kat pasar, esok gak aku nak menikah! Kawan aku tu memang laaa dah lebih usia dari aku, so dia kahwin pun dalam umur 34 gitu, dan suami dia tu umur 47, duda anak 4. Memang semakin berumur, duda je ke yang tinggal untuk dipilih oleh anak dara macam aku ni? Aku dgr je laa yg diorang bual2 tadi tapi kalo bagi aku, aku elakkan duda beranak/duda cerai hidup ni. Suami orang memang mintak dijauhkan. Aku tak sanggup nak jaga anak2 orang sebab aku takut aku jadi mak tiri jahat, kang berdosa lak kalo xmenjaga amanah dengan baik.So, baik aku elakkan dosa tu kan.

 

Yang tak bestnya bila mesyuarat ni, balik lewat macam orang keje pejabat..8.00-4.30 petang. Yang bestnya dapat lari dari sekolah sekali sekala laa. Ahaks. Balik mesyuarat tadi, dah petang..aku terus direct cari kedai untuk print banner kat Bandar Indera Mahkota, area Kolej Shahputra. Bos program Kem tu yang suh pergi situ, aku pun tak kisah ;a sebab dekat dengan umah aku, cuma masalahnya, kedai tu takde signboard, 2,3kali gak aku pusing baru jumpa kedai tu. Tergesa2 jugaklah aku bagi pendrive suh dia copy banner tu. Sampai uamh baru teringat dalam pendrive aku ada dua banner. Entah yang mana satu dia copy. Esok nak kena call back laa untuk konfirm.Kang kalo da cetak, sesia jer pembaziran, aku buat alas kaki lak kang.

 

Oklah,aku rasa dah tak berdaya nak taip2 lagi..banyak perkara yang aku nak inform di blog ni.. Ada jugak 3 post review yang aku belum buat. Nasib klien2 aku memahami. Memang kepala tengah jammed. Dalam kepala banyak nak buat, nak kongsi dalam blog, tapi penstrukturan idea tu hilang. Apa laa kena ngan aku ni? Dahla sekarang ni cepat sangat rasa mengantuk depan laptop. Memang dalam kepenatan kut?

 

p/s: Sarawak Script – hint for becoming 18 Nov ke?

18 komen:

CiK QiQi said... [Reply to comment]

sis letih sgt tu...kalo da smpai duk ngdap dpn lappy pon leh ngntuk....spend mase 2k dri sndri gk sis^_^

ardinihumaira said... [Reply to comment]

:) rehat2 dulu...
hehe.. dni tadi rasa penat juga.. tdo sesedap rasa... sekarang dah rasa segar bugar

eiela said... [Reply to comment]

sibuknya cikgu dahlia nih ye. Memang kalau banya sangat benda yang kita fikir, otak jadi jammed, tepu jadinya, tak bleh nak fikir. Kesihatan kena jaga jugak ok kak dahlia.

HAZWAN17 said... [Reply to comment]

masa itu emas....
tp still depan laptop lg ni
lusa ad paper final exam
waaaaaaaa

www.hazwan.com

iddinm said... [Reply to comment]

Jangan lambat2 nnt menyesal tak sudah...:-)

SYaMiLa said... [Reply to comment]

sibuk tul cikdu skrg ni yea...

tak pe cikgu..buat satu2... ;-)

paan said... [Reply to comment]

kena pergi honeymoon nie :)


Entri terbaru->Bonus hebat Pakej Digital Kit

sarah-najwan said... [Reply to comment]

saya pom sama..meting rahsia jugak..ki3..pahni..xle nk bw sokmos doh utk masa 3 mnggu..heheh..selamat me*&*da..

Syafrizal said... [Reply to comment]

sibuk nye dia.. blog saya pun jarang awak singgah ye hehe

nabil_potter said... [Reply to comment]

banyak benor msyuarat..cikgu cermelang la nie ?

Razis said... [Reply to comment]

FUHHH..sy baca entry nie pun dah keletihan.. lagila tn punya badan...hehe

INTANKUTERPILIH said... [Reply to comment]

takper...aku kawen pon dah lewat...sabor ea..pelan2 kayuh,..

mieran said... [Reply to comment]

ciannya sis ek..sgt bz dgn tugasan d sekolah..tp masih sempat menyediakan cerita yg meanrik dlm blog ni.sis ckp kekurangan kasih syg 2 mybe mieran lama x ke sini menjenguk sis kot..huhuhuh..perasan plak kan.. :)

Encik Tikus said... [Reply to comment]

ahaha. sabar cikgu ;DD

Myzul said... [Reply to comment]

alahai cikgu..sabarlah.nanti sampailah jodoh 2.apa2 hal pun kesihatan kena jaga :)

Liza said... [Reply to comment]

kena take a break nie cikgu, jgn stress2 yer

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

banyaknya meeting

azzey said... [Reply to comment]

X pe cikgu, nt lama2 clear le keja2 tu....

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais