Tanggal 10.10.10 menyaksikan peyatuan kasih antara Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor dan isterinya, Datin Dr Halina Yunus. Majlis persandingan kayangan yang bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya itu bertemakan Pahlawan Melayu Di Istana Kayangan menyaksikan kemunculan bintang dan bulan dalam dewan itu.
Jom layan beberapa gambar yang sempat aku snap sepanjang Majlis Persandingan Kayangan tadi..Maaf kualiti tidak baik. Tapi, jelas la jugak…
Majlis dimulai dengan paluan kompang dan perarakan mempelai ke pelamin singgahsana dengan dilatari alunan selawat ke atas Rasulullah SAW. Seterusnya, upacara merenjis oleh keluarga kedua-dua mempelai.
Kemudian, pasangan mempelai bergerak ke Meja Santapan Utama dan diperdendangkan syair dan lagu-lagu Melayu dan persembahan istimewa rakan angkasawan dari Rusia khas untuk pasangan angkasawan Negara Malaysia, bermain gitar dan mendendangkan lagu Flying Me to the Moon.
Persembahan Angkawasan Rusia , “Flying Me To The Moon”
Rakesh, angkasawan pertama India
Majlis berhenti sebentar dan tengah ditayangkan Video Sekitar Majlis Pernikahan /Ijab Kabul yang berlangsung tengahari tadi di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.
Kemudian, kedua-dua mempelai menyalin busana berkonsepkan angkasa untuk upacara memotong kek.
Cantik! Rekaan khas dari Datuk Bernard Chandran..suka tengok pin di kepala Datin Dr Halina
Inilah kek perkahwinan kami….Kek Kapsul Soyuz…Unik kan?
Upacara memotong Kek Kapsul Soyuz… macam mana lah nak potong ni?
upacara menyuap kek..tapi bukan kek Soyuz, kek cokelat..
Sangat cantikk rekaan Datuk Bernard Chandran ni!!!!
Tahniah kepada Pengacara Persandingan Kayangan, Ahmad Fedtri dan Nurul Syuhada kerana berjaya menjalankan tugas dengan baik.



19 komen:
Mmg cantik, pasangan pengantin sama cantik sama padan..
lawa dr halina tu...
uwah pantas betol cekgu dahlia ni ek hehe
wahhh laju nyer update... bagus2
mmg pantas kak dahlia ni...hebat dan meletop
mmg pantas kak dahlia ni...hebat dan meletop
samolah kito sama pantas ek
bgus la kak dahlia ni..cepat betul info sampai..
sama cantik sama padan
muka Dr Halina ori Melayu bukan kacukan.
membazir itu amalan syaitan!!!!
mmbazir mane nye..msti ade yg sponsor,then x pk ke, d smping tu, derg kire bg job dn duet gk kt yg wat keje2 nh sme..
org wat wedding ciput2 pn kna kutuk, wt wed bsar2 lg kna ktuk..
cantik
kpd pasangan pengantin semoga ... brkekalan buat selamanya...aminnnn.....
slmt pengantin baru....semoga kekal ke anak cucu berserta cicit..........
memang cantek tapi sayang sikit xpakai tudung bagi orang muslimah wajib pakai tudung ya. Lebih lagi dihadapan jutaan penonton, dan ribuan yang menghadiri majlis tersebut. Bagi ustaz yang membaca doa agak janggal sedikit kerana majlis yang tidak menepati kehendak Islam harus disusuli dengan hukum Islam.
salam ade org memgaku die adik datuk saye pon x thulah nak menipu x pandai lassss sekali bukan saye rase kecewe die kate datuk umo 23 thun ye ker??????????
Eee..macam pinang dibelah dua laa..sama cantik, sama padan..Semoga berkekalan hingga ke syurga. Amin
semoga allah memberi hidayah danpetunjuk dalam kehidupan dan semoga mati dalam keampunan
Post a Comment
Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...