BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , » #1 Fenomena Lynn Azlina

#1 Fenomena Lynn Azlina

Share

149570_1705729800537_1156774780_1869334_557986_n

 

Lynn Azlina, bukanlah blogger yang masih mentah. Bagi blogger yang gemar blogwalking, mesti dah biasa nampak nama Lynn Azlina ni di shoutbox ataupun ruangan komen korang kan? Lynn Azlina ni base dia kat Pahang jugak, sama macam DJ.

 

Lynn Azlina ni merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Komputer dan Sistem Komunikasi dari UPM dan buat masa ni bekerja dengan Packet One Networks ataupun lebih dikenali dengan P1 Wimax. Oh, baru aku tahu maksud P1 tu..So, sesiapa yang ada kemusykilan tentang P1 Wimax ni, mana tahu nak melanggan ke, masalah gangguan talian ke, memang sebaik-baiknya berhubung dengan Cik Lynn Azlina kita ni..

test jer1

 

Berblogging dengan menggunakan platform blogspot, dengan URL http://strawberry-lynn.blogspot.com/ sejak dari April 2009. Yang paling sedihnya, hanya ada 1 post pembukaan je “Siapa aku?” untuk tahun 2009 tu yang memperkenalkan diri beliau sendiri. Kalau dicompare wajah Lynn Azlina pada post tu dengan sekarang, memang sekarang cun abis lah! Ops, DJ xpasti Lynn dah berpunya ke belum, yang konform dia memang still single oke.

 

So far, blog Lynn ni menggunakan template dengan warna seorang perempuan. Memang jelas nampak keayuan dan sifat kewanitaan Lynn dari segi pemilihan template tersebut. Cuma, DJ rasa mcam warna agak semak, sebab purple dengan pink. Memang padanan yang baik, tapi bagi DJ, macam terlampau ceria pun ada, tambah lak, tak berapa nak kena dengan header dan rekaletak segala widget dalam blog. So, kalau nanti Lynn ada masa, ubah template yang simple dan Mesra Mata gitu oke.

 

Second thing DJ cadangkan, bila Lynn nak tukar URL or lebih baik lagi kalo nak guna domain sendiri, gunakan domain yang lebih simple. Ejaan strawberry pada browser bukanlah sesuatu yang mudah. Silap eja boleh masuk ke page lain, dah kurang visitor kat situ.'

 

lynn

 

Apa yang istimewa Blog Lynn ni, dia update sokmo. Memang aku salute laa sebab dia memang update sokmo dan tak kedekut berkongsi link blogger lain. Dia akan ke blogwalking ke blog orang lain, komen dan ada ketika dia akan berkongsi artikel tu dengan reader di blog dia sendiri. Just bayangkan, kalo sebulan dia mampu sediakan >100 post, so boleh kata, dalam sehari, ada koman-koman pun, 3 artikel. Cadangan : Taip entry dengan justify post bebaik (jangan center) dan kurangkan titik…Hasilkan post2 yang lebih isinya untuk mesra Google.

 

Dari 457 entry, DJ listkan beberapa entry yang wajib korang terjah.

1. Sabun Slimming Murah ?

2. Ada minat nk bukak Pejabat Pos Mini kat tempat anda?

3. Website nk belajar SEO

 

Sekian dulu review aku pasal Lynn Azlina ni. Hope Lynn tak terasa dengan cadangan akak ye :D  DJ hanya memberi pandangan, tak wajib diikuti pun, yang penting, KITA SENDIRI SUKA DAN SAYANG BLOG KITA DULU, BARU BIAR ORANG LAIN SUKA :D

34 komen :

ProfHariz said... [Reply to comment]

Boleh x saya nak brikan pendapat buat blog lynn azlina?

Header blog lynn azlina sangat menarik! Cuba lynn azlina cari template yang mempunyai 1 columns atau 2 columns seperti sekrang dengan padanan warna yang lebih selesa.. Itu sakit sakit mata.. Selain itu, Cuba susun widget dengan lebih teratur..

Agar blog lynn azlina nampak lebih rapi gitu :P hehehe

http://profhariz.com

Boloque said... [Reply to comment]

org pertama yg diterjah..terbaik gak entri nih..nice one..good job

TERBARU: Tonton Online Perlawanan Malaysia di Kejohanan AFF Piala Suzuki 2010 Streaming

sarah-najwan said... [Reply to comment]

pernah gak bw kat blog ni..mmg lawa
pastu..byk n3..
sebulan >100 n3...mmg mantap..

nati bole terjah lagi...

p/s: betullah cgu lida tu..heehhehe...nati seronoklah saya bercerita ngan dia yer..mintak2 kak lida x resign meting sulit utk thun ni...lgi seminggu nk meting tu...tgguuuuuu

suffer8zine said... [Reply to comment]

wahh nice

Terkini : Sebab-Sebab Doa Ditolak

Bos said... [Reply to comment]

wa..bestnya blog kena review...blog bos macam mana pulak kak DJ..?warna ok tak??hehe

LyNn'Azlina said... [Reply to comment]

salam kak...
sesungguhnya saya sangat berpuas hati dengan komen2 yang kak berikan..dah lama saya nantikannya...nk tahu jugak apa kata orang lain bila jenguk blog kita...pasal kaler tu,mmg ada hajat nk tukar..nantikan pembaharuan dari saya yer..
apapun. tq so much untuk review ni.saya akan perbaiki segala kesilapan yang tidak sepatutnya.

semoga kak terus sukses dalam kerjaya.
saya suka hati...lalalalala

gadisBunga said... [Reply to comment]

heheh. best ni. bila ko nak promo blog aku pulak? ngeee

ahfat said... [Reply to comment]

LYNN AZLINA

eiman said... [Reply to comment]

ni kira entri mengomen blog dia eh..

eiela said... [Reply to comment]

memang cantik blog strawberry lyn tuh. best jalan-jalan kat sana banyak yang dikongsi.

Latest Entri :
Tragedi Disember : Biar Lambat Asal Selamat

Ikhwan said... [Reply to comment]

Lynn ni pemenang Projek DJ2B ke?


p/s : Tak sabar nak buat personal blog sendiri :P

LyNn'Azlina said... [Reply to comment]

@ProfHariz
tq prohafiz..akan diperbaiki pasni..
sakit mata yer?sori yer..

alcatraz77 said... [Reply to comment]

Dah keluar yang no.1 dah tak lama lagi giliran alcatraz77 pulak kan cikgu :)

AiDa AzRyN said... [Reply to comment]

Lawo header dia.. :)

Sharinginfoz said... [Reply to comment]

bagus ni review siap bagi cadangan, jom kita terjah cik strawbori (alamak salah eja), kan cikgudahlia cakap cari yang senang

Lily Farra said... [Reply to comment]

mcm ne bley terblog pasal lyn?

honeyvsbee said... [Reply to comment]

ohh bee pernah kesana..huhu tak dapat bg pandangan bee pun baru lagii

yastro said... [Reply to comment]

Trus terjahhhh...

FARIZ RAZALI said... [Reply to comment]

bagus la... rugi x sempat nak masuk sebab internet kena putus tak bayar bil.. hehe!!! apa2 pun kepada pemenang-pemenang dj2b tahniah...!! boleh take notes ni..

nur said... [Reply to comment]

wah.. dah start ye.. memang suke terjah blog dia..
ALL IN ONE

a n a s t a s y e a said... [Reply to comment]

wahhh .. entry pertama dah keluar. Tak sabar nat tunggu giliran anstasyea .. =)

Akak .. nak bagi komen sekali bolehkan! Bagi pendapat je.
Ok .. Nie komen utk blog LYNN @ http://strawberry-lynn.blogspot.com/
1. Kurangkan panjang sesebuah blog. (dari header -> footer) Ini kerana .. lagi panjang blog tersebut .. lagi berat blog tu nak loading ..
2. Buangkan gadget/widget yang tak perlu.
3. Warna dah cantik .. kalau boleh selaraskan lagi warna tema tu.
4. Bahagian Contest, Banner kawan2, dan Award .. cuba asingkan. Kalau boleh buatkan satu pages untuk setiap satu. Baru blog boleh bernafas sikit.
5. Gadget Rakan Blogger - sila setkan untuk tunjuk 5 atau 10 sahaja. Boleh jimat space ..
6. Setuju dgn pendapat prof hafiz .. kalau boleh Lynn gunakan sidebar 2 columns. Lagi tersusun.

ardinihumaira said... [Reply to comment]

wahhh teruja tengok dia jadi yang pertama! tahniah sis :D

mario said... [Reply to comment]

eh...best pulak review sis ni...rugi tak join...nak join aritu tp seganle...hehe

nabil_potter said... [Reply to comment]

thanks cikgu atas komen tu..sama2 kita belajar.. :P

noorafzan said... [Reply to comment]

wah...review..
jgn review blog saya sebab baru tukar ke wordpress self hosted. so byk kena baiki.

oh lupa nak bgtau kat DJ la.
Nak minta tolong DJ tukar url blog saya ye kepada noorafzan.com

ecah said... [Reply to comment]

oh..ni ke projek sis yg sebenor-benornyer..
giler ahh..hebat!!

haha, cuak plak nak tggu sis punyer komen..

mush said... [Reply to comment]

wahhh entri blogger pertama sudah keluar...sedang menantikan blog saya diterjah & di kritik pula...huuhuh


MUSH - ngOmel, ngumpat & mengata

velasrizal said... [Reply to comment]

jom pakat2 tnya dia psl p1 max ni..

Kadar Baru Diskaun Saman Trafik Polis Di Raja Malaysia (PDRM) Bermula 1 Disember 2010

zianazone @ appleijo said... [Reply to comment]

wahhh macam ni ekkk cekgu review blog hehehe ayokkkk malu nya hehehe

RedBoys said... [Reply to comment]

wah. blog dia memang cantik. mcm mukanya.
ingatkan fenomena apa td. hehe semua cadangan cikgudahlia ada betulnya. apa2 pon, enjoy blogging. yeah

suzie rahman said... [Reply to comment]

wah terbaik lah kak,,sis lynn mmg peramah.kikiki

ecah said... [Reply to comment]

tingkatkan mutu dan keunggulan

Kerajaan Haramkan Pakai Tudung??

Anonymous said... [Reply to comment]

@eiela

Nurul chumel said... [Reply to comment]

best nye lynn dapat komen dari blogger yg pro mcm DJ..
I dah terlambat nak join segmen ni. tpi kalo tak keberatan, bleh tak DJ komen blog I pulak? huhu

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais