BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , » Pengakuan Ikhlas : Tak Suka Dengan Gimik Simbol Pelik & Misteri Infection tu!

Pengakuan Ikhlas : Tak Suka Dengan Gimik Simbol Pelik & Misteri Infection tu!

Share

cats

 

Sana sini, maksud aku dalam blog beberapa individu dok bercerita pasal simbol pelik dan misteri seperti dalam gambar atas ni. Personally, at first aku baca, memang aku agak percaya, sampaikan terfikir, ni kesan radiasi akibat letupan loji Nuklear kat Jepun tu ke?

Ditambah-tambah pulak, ada mendakwa gi pasar, beli ikan, balik2 ada simbol ni kat ikan. Memula aku pelik jugak, tapi bila ingat balik, simbol ni macam pernah aku lihat kat Harian Metro beberapa hari lepas..

So, apa yang aku dapat fikirkan, ini adalah gimik semata-mata. Ingat lagi iklan Khairudin hari tu? Yang makcik dok membebel pasal anak dia kat Youtube tanpa rasa malu tu? Last2, terbongkar jugak rupanya rahsia tu. Rujuk entry ni. Tapi, tengok Video Udin Anak Mak tu lagi comel..hahaha

Rileks laa Dahlia, nak bergurau je tu…Bagi aku takda maknanya nak bergurau perkara-perkara yang boleh mendatangkan serius, dan ketakutan kepada orang lain. Jangan sampai perkara macam ni jadi kepercayaan karut dalam sebilangan masyarakat. Jangan pulak nanti, bila sampai saat, ianya betul berlaku, ianya dianggap gurauan pula.

Imbas balik kisah budak lelaki yang mengembala lembu dan menipu orang kampung kata lembu dia kena makan dek haiwan buas tu..Last2 apa jadi? Bila gurauan dikatakan kenyataaan, kenyataan pula dianggap gurauan.

Maaf kalau ada yang terasa hati…aku cuma menyuarakan pendapat aku sendiri. Sekian.

p/s: Mungkin jugak ni iklan yang akan take over blog aku…wallahualam…

45 komen :

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said... [Reply to comment]

btul jgk..maera pun tka bape suke benda2 gini..gimik melampau kot..

yanmie said... [Reply to comment]

ye betullah tu iklan yg take over..HAHAHA tp xleh announce iklan apa tau! kehkehkeh


www.yanmieonline.com

Lin Azlina said... [Reply to comment]

ketinggalan zamanla saya ni..baru tau pasal ni..gara2 tak onlien byk citer yg ketinggalan..sy pun tak suka sangat kalo bergurau lebih2...

cikmin said... [Reply to comment]

sama lah..tak suka.. :P

suffer8zine said... [Reply to comment]

hahah setuju la sis, ini semua gurauan tidak mendatangkan ilmu or april fool??

Esok 1 April......hari Jumaat yang berkat. Raikan dengan selawat... jangan terperangkap dengan amalan jahil April Fool... Memalukan diri, mencemarkan agama - kata Ahmad Fedtri Yahya

Yastro said... [Reply to comment]

Gambo mende tu yg sebenonye Dj? Imej tu mcm lambang geng2 underground je gayenye,,,

YUL said... [Reply to comment]

tu la pasal, kat ikan lah, kat klcc lah, haha, sejauh mana kesasihannya tk dpt dipastikan lagi, ish, setakat nie yul tk pernah jumpa lg lambang tu.

kak ina kl (2) said... [Reply to comment]

iyerlah...dimana-mana pun ada simbol ni..kat blog akak pun adalah

Dauspozi said... [Reply to comment]

Siyes menyampah dengan gimik mcm ni... Membuatkan org tertanya-tanya dan rasa takut... Ada dua blog citer pasal ni, diorang ckp gi beli ikan.. Takkan dua blogger tu beli ikan yg sama.. hahhahaha.. tak logik langsung..

Myvitrd said... [Reply to comment]

yes mula2 percaya juga..last2 rupanya iklan dari salah satu syarikat rupanya.. den tertipu

akubiomed said... [Reply to comment]

Ini simbol bio hazard. Tidak apa yang dibimbangkan kerana simbol ini untuk label bahan kimia yang berbahaya

lankapo said... [Reply to comment]

ada terbaca ni bfulnara smlm..ala biasa la gimik lebih benda ni hehe.

nur said... [Reply to comment]

DJ..
sokong suffer8zine tu.. maklum esok kan 1 april.. Masa kebudak-budakan dulu selalu juga menjoinkan benda ni, bila benda buruk berlaku terus nyesal dah..

mie said... [Reply to comment]

gue pun pelik..
tapi x ambil port sangat..
eehehee

DaHLia said... [Reply to comment]

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

bukan pe, rasa tertipu, dan boleh menyebabkan kacau tau...

DaHLia said... [Reply to comment]

@yanmie

sebab tu xannounce..
tak sabau nak tgk site over.
xnampak pon lagi..
jangan tarik balik sudah..hahaha

DaHLia said... [Reply to comment]

@Lin Azlina


xper, lepas ni kalo ternampak, jangan rasa takut, seriau dsb :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@cikmin

tu aaa...rasa bodoh jer sebab tertipu

DaHLia said... [Reply to comment]

@suffer8zine


sis dulu pun dok ckp hal betul, bila 1 april, member mesti xnak percaya

DaHLia said... [Reply to comment]

@Yastro

a ah..underground pun ada gak..
tapi ni mesti produk ni...tunggu je la :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@YUL

sebab tu sis ckp gimik je :D
ada plak penambah perasa, lagiklah nampak macam real..huhu

DaHLia said... [Reply to comment]

@kak ina kl (2)

bukan kat Ikan yang akak beli ke?
Hiks...hehehe

DaHLia said... [Reply to comment]

@Dauspozi

tu laa Daus, citer mereka mostly same..
dan ayat macam nak kelirukan orang jer..
takut jadinya..
yang jenis fanatik mula cakap macam2..
yang jenis xpercaya mmg cakap lawak dsb.

tapi org kita lebih suka percaya terus je drpd selidik

DaHLia said... [Reply to comment]

@Myvitrd

samalah kita :D
rasa tak bijak laks..hahaa

DaHLia said... [Reply to comment]

@akubiomed

nampak berbahaya sebab dilihat pada ikan dll..pelik :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@lankapo

gimik yang boleh memesongkan namanya

DaHLia said... [Reply to comment]

@nur

Yerlah, menyesal bila tau :D
dulu zaman jahiliah...hehe

DaHLia said... [Reply to comment]

@mie

bagus lah ..
daku suka ambil tahu..aahaha

phreak-id said... [Reply to comment]

Jangan la amik serius sangat. Awal-awal lagi diaorang dah cakap "do hype the excitement and curiosity but do not link the logo to nuclear, radiation, tsunami or anything related to the Japan tragedy, or anything related to religion. Masalah utama rakyat Malaysia ni, senang fikir yang bukan-bukan dan suka buat cerita yang bukan-bukan. Kepada pembaca Dahlia's Journal, relax and enjoy.


Terbaru >Kecoh Fenomena Simbol Pelik >KFC Famous Bowl >Review : Samsung Galaxy S

syuE said... [Reply to comment]

btul3..kat klcc p0wn ade..lol~ jgn bt main2 la bnde cmni..adoyai..ape yg sronok ntah bt main bnde2 cmni..ta phm syue..

sahromnasrudin said... [Reply to comment]

assalamualaikum..

janganla kite beratkan fikiran kita dengan mende cenggini

madammondoq said... [Reply to comment]

salam..

saya ada buat entry pasal awak dalam blog saya..salam singgah ye..

TQ

~ Cik Azz ~ said... [Reply to comment]

Simbol apa tu?

Err... Tak baca sangat metro... =)

Lagipun memang tak suka nak baca benda2 yg ada simbol ni..

Kalau baca kisah simbolik takpe la kottt.. Dan bukannya kisah simbopelik. ngeh3..

Belalang Hijau said... [Reply to comment]

ape2 jela semua nih....

DaHLia said... [Reply to comment]

@phreak-id

tak tahu pulak pasal ayat " " tu..
takde sapa pun share, masing2 buat ayat dalam blog dan relate dgn dunia akhir zaman, alien bagai..itu yang menjadi agak terpesong sebenarnya..kalau takat tak menyentuh hal tu tak kisah pown..

bukan nak fikir bukan2..tapi nii yg cakap, bila gurauan jd kenytaan dan sebaliknya. Kena berhati2 lah bila buat kenyataan :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@syuE

entahla syue, dah namanya gimik iklan..
tu yg memacam kuar..

DaHLia said... [Reply to comment]

@sahromnasrudin

waalaikumussalam..
tapi kena ambil tahu..zaman skrg ni kena jaga tepi kain orang :D tapi takleh abaikan kain sendiri yg terkoyak tu :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@madammondoq

salam..
thanks, nanti saya jenguk k..

DaHLia said... [Reply to comment]

@~ Cik Azz ~

tu laa simbol yang sedang berlegar2 skrg..
tunggu je laa esok :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Belalang Hijau

gimik iklan jer ni :D

HAZWAN17 said... [Reply to comment]

macam-macam hal skrg ni...byk sgt teori

Apih said... [Reply to comment]

ada la aku tengok 2,3 orang blogger duk menaip pakai gambar yang sama tapi cerita macam haram..

Che Sakinah said... [Reply to comment]

pape r kann... ape2 je la makna lambang tuh nak di tayang sana sini.. tah2 keje illuminati nih.. ;(

marina anakcikbob said... [Reply to comment]

aku pon xsuka.. da la jepun tengah kebocoran bahan nuklear skg, laut diorang pulak tercemar. kang sebab mende2 cenggini, merebak pulak ke mari. yela, nyebut2 selalu kan, mcm mintak pulak..

hazman aka species1980 said... [Reply to comment]

Hurmmm.... sekadar nak wujudkan RASA INGIN TAHU.... "manusia selalu takut pada perkara yang mereka tidak tahu "....betul tak ?

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais