BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , » Kopi Beracun | Senarai 40 Jenis Minuman Segera Pracampuran Beracun di Pasaran

Kopi Beracun | Senarai 40 Jenis Minuman Segera Pracampuran Beracun di Pasaran

Share

Kopi Beracun? Memang tak dinafikan, dekat pasaran sekarang ni, macam-macam jenis kopi yang dijual. Lagi-lagi kalau tengok kat kedai-kedai, bergantungan peket-peket kopi yang macam-macam jenis. Kopi mak janda lah, kopi abang sayang lah, dan apa ke mende ntah lagi namanya yang kadang-kadang nak sebut pun malu!

 

setarbak-kopi-malaysia

Gambar sekadar hiasan. Sumber : Blog Owhpic

 

Terkini, Kementerian Kesihatan berjaya mengesan 40 jenis minuman segera dijual di pasaran mengandungi bahan beracun dan kimia seperti Sildenafil, Tadalafil, Verdabafil dan Sibutramine yang boleh membawa maut jika diambil tanpa pengawasan doktor. Kebanyakan produk itu didapati dicampuri bahan racun berjadual yang digunakan sebagai perangsang seks dan bahan pelangsing yang kebanyakannya dibungkus di kilang haram di negara ini.

 

Senarai 40 Jenis Minuman Segera jenis kopi yang dikesan beracun adalah seperti berikut:

1. Cafe Abang Yes,

2. Candi Gold

3. Candy 193,

4. Extend Up Energy Drink,

5. Extremen,

6. Extrewomen,

7. Goji Guarana,

8. Goji Guarana Extra,

9. Goji More,

10. Goji Yumberry,

11. Guara Cafe,

12. HBW Ice Lemon Tea,

13. Hotton Vitality Candy,

14. Ie2 O,

15. King Cappucino,

16. Knight Cofee.

17. Kolek Cafe Power Plus,

18. Kopi Angguk,

19. Kopi Asmara,

20. Kopi Bagus AAA,

21. Kopi Campuran Kedai Kopi Ali Bagus,

22. Kopi Pahlawan,

23. Kopi Super Angguk,

24. Kopi Tenaga Tok Lebai Plus,

25. Maca Max,

26. Macagin Ginseng Candy,

27. Mentalk Candy,

28. Nexus MXP,

29. Night Cafe,

30. Red Energizer Candy For Men,

31. Royal Beverage Maqrifatun,

32. Sasanergy Drink,

33. Trica Jus,

34. Tri-Max,

35. True SR,

36. Vigor Candy,

37. Vitca-F,

38. Vitca-M,

39. Winnie Beauty V1,

40. XKL Sky Fruit Juice Premix.

Sumber Maklumat Kopi Beracun: Blog Purnama

 

Macam aku sendiri, pendedahan ni tidak menganggu gugat aku memandangkan aku tak pernah langsung minum kopi, apatah lagi dari senarai 40 jenis yang dilaporkan beracun ni. Memang mulut aku tak boleh nak menelan kopi tak kira la kopi starbucks ke, old town ke, memang aku tak minum! So, selamatlah aku dari faktor berbahaya ini kan?

 

40 jenis minuman segera pracampuran jenis kopi dah disenaraikan sebagai beracun. Macam mana pula dengan kopi-kopi ataupun minuman segera lain? Berapa ratus jenis agaknya ya minuman segera yang terdapat di pasaran Malaysia ni?? Kepada semua, kaji dulu apa sahaja yang kita nak masukkan ke dalam badan kita tu supaya tidak membawa mudarat kepada kita suatu hari nanti. InsyaALLAH.

18 komen:

Kuman Chaos said... [Reply to comment]

hmm semua nama tak pernah dengaq pun...
aku jarang dah minum kopi pra-campuran nih.. now nak kopi kena la bancuh sendiri... kopi kampung...

akubiomed said... [Reply to comment]

Sebahagian jenama kopi tidak pernah dengar. Saya pun bukan pengemar kopi

Anonymous said... [Reply to comment]

takot nyer cm nieyh...ade bberape jenis yg parents penah try minum... :(

Anonymous said... [Reply to comment]

jika teracun:
http://www.natural-health.com.my/Homeopaths_Corner/Entries/2010/11/8_The_WORLDS_MOST_POWERFUL_DETOX_FOUND!.html

Man Bucit said... [Reply to comment]

thanks for info

Anonymous said... [Reply to comment]

Mungkin ada kebenaran, dulu saya suka sangat minum Alitea, setiap kali selepas minum, saya seperti dilanda kemurungan, begitulah seterusnya bila setiap kali saya minum, akhirnya saya berhenti meminumnya..berhati-hati dengan kopi2 dan tea2 di pasaran.

AZZA COLLECTION said... [Reply to comment]

Saya pun pengdar kopi jenama sendiri..alhamdulillah kilang tu ada segala sijil termasuk dr kkm

AZZA COLLECTION said... [Reply to comment]

Saya pun pengdar kopi jenama sendiri..alhamdulillah kilang tu ada segala sijil termasuk dr kkm

Anonymous said... [Reply to comment]

Assalam,

tolong check status kopi panggung yang kesannya dh macam dadah/viagra. mula2 mata jd merah, sakit kepala, bdn panas disamping kesan istimewa yg jadi buruan sgt tu... amat tidak masuk akal sekiranya bahan semulajadi mampu beri kesan begitu. air rebusan pekat 100% tongkat ali,ginseng dan lagi ntah apa2 pun tak akan jadi begitu.




Anonymous said... [Reply to comment]

saya pon setuju tolong check status kopi panggong kesan nya cepat sekali ia pasti bukan kesan tindak balas herbal

Anonymous said... [Reply to comment]

betul tu....tolong-tolong check status kopi panggung...pelik sikit impact nya...

Anonymous said... [Reply to comment]

salam. suami saya baru je ambik kopi panggung. matanya pun dah jadi merah, percakapan tak berapa betul macam orang amik drug je. sekarang ni memandu pun macam bahaya je. dah 2 kali langgar bontot kete orang. risau le.

Mohamad Aminudin said... [Reply to comment]

Ahmadiah Coffee bernaung dibawah jenama AhmadiahSufi yang menjalankan aktiviti perniagaan berasaskan minuman dan makanan kesihatan.Peroduk utama dibawah jenama ini ialah 'Ahmadiah Coffee' .Dengan TAGLINE " Coffee Sirr... " menjadi sebutan di kalangan peminat Ahmadiah Coffee. Ahmadiah Coffee diedarkan secara eksklusif melalui rangkaian pengedar di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak. Selain itu tempahan produk boleh dibuat secara online dan akan dihantar dalam tempoh 24 jam setelah bayaran diterima.

Ahmadiah Coffee mempunyai keistimewaan tersendiri kerana menggunakan biji kopi terpilih yang bermutu tinggi yang telah melalui proses pengekstrakan serta diadun dengan herba Tongkat Ali, Herba Tunjuk Langit, Herba Ginseng yang dipilih yang telah melalui proses pengekstrakan serta dibacakan dengan doa-doa syifa' melalui amalan yang berpandukan Ilmullah bersandarkan Al-Quran dan Hadis.

KHASIAT

Tongkat Ali, Ginseng dan Tunjuk Langit diketahui umum mempunyai khasiatnya yang tersendiri.Kandungan flavanoid, Saponin, Alkoloid dan Antasionin dapat merawat masalah berkaitan Tenaga Batin Lelaki, Mati Pucuk, Ejakulasi Pramatang.Secara keseluruhan kandungan herba didalam Ahmadiah Coffee dapat membantu mengatasi masalah berikut:-

1. Anti Penuaan 2. Membantu melancarkan peredaran darah 3. Menstabilkan kandungan glukosa dalam darah 4. Meningkatkan stamina 5. Mengurangkan keletihan 6. Membuang toksin dalam badan 7. Meningkatkan kecerdasan minda 8. Kekejangan Otot 9. Alahan Kulit / Psoriasis 10. Kurang bertenaga / Keletihan 11. Asma / Alahan pernafasan 12. Masalah Tidur 13. Barah / Ketumbuhan 14. Sakit Jantung 15. Gout / Athritis / Sakit sendi 16. Penyakit hati 17. Tulang Belakang 18. Haid dan Keputihan 19. Resdung / Migrain 20. Stroke Tahap 1 21. Kolestrol tinggi 22. Sembelit / Buasir 23. Kencing Manis 24. Tekanan Darah Tinggi / Rendah 25. Gastrik 26. Kesuburan 27. Kegemukan Air atau lemak 28. Lemah tenaga Batin

ISI KANDUNGAN

Dari segi pecahan isi kandungan yang terdapat didalam ketiga-tiga herba tersebut adalah seperti berikut:-

PROTEIN VITAMIN A, B1, B3, B6, D dan E ZAT BESI ASID FOLIK KARBOHIDRAT DIETARY FIBER POTASSIUM KALSIUM MAGNESIUM SODIUM

Amalkanlah meminum Ahmadiah Coffee secara berterusan sekurang-kurangnya selama sebulan untuk mendapatkan kesan kebaikan secara optimum.

Ahmadiah Coffee adalah sesuai untuk mereka yang sihat atau yang mempunyai masalah kesihatan.

©Ahmadiahcoffee.net Hakcipta Terpelihara Setiap hari dengan AHMADIAH Coffee!

Mohamad Aminudin said... [Reply to comment]

Ahmadiah Coffee bernaung dibawah jenama AhmadiahSufi yang menjalankan aktiviti perniagaan berasaskan minuman dan makanan kesihatan.Peroduk utama dibawah jenama ini ialah 'Ahmadiah Coffee' .Dengan TAGLINE " Coffee Sirr... " menjadi sebutan di kalangan peminat Ahmadiah Coffee. Ahmadiah Coffee diedarkan secara eksklusif melalui rangkaian pengedar di seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak. Selain itu tempahan produk boleh dibuat secara online dan akan dihantar dalam tempoh 24 jam setelah bayaran diterima.

Ahmadiah Coffee mempunyai keistimewaan tersendiri kerana menggunakan biji kopi terpilih yang bermutu tinggi yang telah melalui proses pengekstrakan serta diadun dengan herba Tongkat Ali, Herba Tunjuk Langit, Herba Ginseng yang dipilih yang telah melalui proses pengekstrakan serta dibacakan dengan doa-doa syifa' melalui amalan yang berpandukan Ilmullah bersandarkan Al-Quran dan Hadis.

KHASIAT

Tongkat Ali, Ginseng dan Tunjuk Langit diketahui umum mempunyai khasiatnya yang tersendiri.Kandungan flavanoid, Saponin, Alkoloid dan Antasionin dapat merawat masalah berkaitan Tenaga Batin Lelaki, Mati Pucuk, Ejakulasi Pramatang.Secara keseluruhan kandungan herba didalam Ahmadiah Coffee dapat membantu mengatasi masalah berikut:-

1. Anti Penuaan 2. Membantu melancarkan peredaran darah 3. Menstabilkan kandungan glukosa dalam darah 4. Meningkatkan stamina 5. Mengurangkan keletihan 6. Membuang toksin dalam badan 7. Meningkatkan kecerdasan minda 8. Kekejangan Otot 9. Alahan Kulit / Psoriasis 10. Kurang bertenaga / Keletihan 11. Asma / Alahan pernafasan 12. Masalah Tidur 13. Barah / Ketumbuhan 14. Sakit Jantung 15. Gout / Athritis / Sakit sendi 16. Penyakit hati 17. Tulang Belakang 18. Haid dan Keputihan 19. Resdung / Migrain 20. Stroke Tahap 1 21. Kolestrol tinggi 22. Sembelit / Buasir 23. Kencing Manis 24. Tekanan Darah Tinggi / Rendah 25. Gastrik 26. Kesuburan 27. Kegemukan Air atau lemak 28. Lemah tenaga Batin

ISI KANDUNGAN

Dari segi pecahan isi kandungan yang terdapat didalam ketiga-tiga herba tersebut adalah seperti berikut:-

PROTEIN VITAMIN A, B1, B3, B6, D dan E ZAT BESI ASID FOLIK KARBOHIDRAT DIETARY FIBER POTASSIUM KALSIUM MAGNESIUM SODIUM

Amalkanlah meminum Ahmadiah Coffee secara berterusan sekurang-kurangnya selama sebulan untuk mendapatkan kesan kebaikan secara optimum.

Ahmadiah Coffee adalah sesuai untuk mereka yang sihat atau yang mempunyai masalah kesihatan.

©Ahmadiahcoffee.net Hakcipta Terpelihara Setiap hari dengan AHMADIAH Coffee!

Khairul Anuar said... [Reply to comment]

check kopi panggung tuan

Anonymous said... [Reply to comment]

punggung kreta keee...punggung awak dia langgar?..heheh

Anonymous said... [Reply to comment]

Tolong semak kopi panggung al-ambiak...

Anonymous said... [Reply to comment]

Kopi panggung sedap la tenyeh punggong..wow..nak makan tu jgn sepeket..ambil 1/4 je..punggong sedap x dpt tu yg langgar punggong kereta..

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais