BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , » Ombak Rindu. Tahniah sebab buat air mataku mengalir!

Ombak Rindu. Tahniah sebab buat air mataku mengalir!

Share

Well..thats the fact. Filem Ombak Rindu memang berjaya membuat aku menangis wooo..

Eceh, macamlah korang tak menangis, kan?

Kalau tak menangis pun, sure sebak di dalam kalbu kan..kan??

IMG_20111211_204352

 

Akhirnya, hari ni berjaya jugak aku dan Haza menonton Filem Ombak Rindu di GSC Mid Valley. Nasib baik berjaya buat booking melalui apliccation GSC Mobile di Android. Yang bestnya, masa nak collect ticket tadi, dapat kalendar 2012 seperti di atas tu..

 

Nak suruh aku review filem Ombak Rindu ni ke? Bagi aku memang Filem Terbaik tahun ni!! Tahniah Osman Ali, serta barisan pelakon yang membawakan watak masing-masing dengan hebat. Aku tertanya jugak, berjaya kah Novel Ombak Rindu karya Fauziah Ashaari ni diangkat jadi sebuah filem? Nampaknya memang menjadi lah buah tangan Osman ali kali ni! Entah dah berapa belas juta agaknya kutipan Filem Ombak Rindu ni setakat ni eh. Masyuk!!!

 

Actually, sebelum pergi menonton, aku baca jugak review rakan2 mengenai Filem ni di Facebook dan Blog. Yang mana masing-masing cakap, mmang menangis. So, aku dengan kawan aku  Haza dah standby taknak lah touching2.. Kami tengok dengan berhati2 lah kiranya…Tak sangka gugur jua air mata ini.. Aduhhhh

 

Scene pertama yang buat aku tersentuh ialah masa Haris marah gila kat Izzah sebab sangka Izzah pregnant. Sampai kena tolak Izzah kau! Tapi lebih touching bila Haris cakap “Abang akan jadi pelindung Izzah selamanya” .. Kembang rasa hati kan kalau ada lelaki cakap gitu..huhuh..

 

Actually, dalam Filem Ombak Rindu tu, ada gaklah nampak minor slack tu. Yang pertama masa Haris dengan Izzah tengah ngedate kat batu2, tetiba ada seorang peempuan pakai baju merah kat belakang. Ingatkan tempat tu sangat privac, rupanya ada gak orang lain. Then yang kedua, masa kat sawah kut, boleh nampak mende alah yang digunakan untuk dubbing ke apa tu, dipasang di blkg badan Izzah. Satu lagi, masa Mila (Lisa) sampai kat airport..macam lawak sikit scene tu ditambah dgn reporter yang suara kanak2..hehe. Yang lain memang dah cantik, walaupun ada gak macam xhabis cakap, dah masuk scene lain..biasalah, nobodys perfect kan…

 

Anyway, tahniah kepada semua pelakon, pengarah, dan krew!! lakonan semuanya mantap2 lah! Walaupuan ada adegan ranjang, tapi takde lah banyak dan mengghairahkan pun bagi aku.. Tak sampai tahap tu. Tapi terfikir gak, agak2, apa perasaan wife Aaron Aziz? huhuh…

18 komen:

Mizi a.k.a SKELERTOR said... [Reply to comment]

mmg best.. aku lelaki pun mengalir gak air mate.. tak kisah ah korang nak ckp sbb aku mengalir air mate.. overall movie and OST terbaik!

titan said... [Reply to comment]

bagi aku biasa aje. Hehe..

hazman aka species1980 said... [Reply to comment]

Lupa nak pesan aritu ...nak suruh bawak tisu sekotak kalau nak tengok citer nie...DUA JAM air mata asyik mengalir je kan....hehehhe

Anonymous said... [Reply to comment]

"standby taknak lah touching2"

Apsal korang nk pegang2? suka raba orang yeee?
mana ada 'touching2'. aduuhh...buat gelak je wey!

akubiomed said... [Reply to comment]

Filem Ombak Rindu mendapat liputan laporan meluas dikalangan blogger juga. Ada peluang menang FFM 2012?

Lin Azlina said... [Reply to comment]

samerla...part aaron tendang izzah tu ar yang nk nangis...sian giler2....tu ar..apalah perasaan wife aaron tu erk..kalo sayala...tak rela!

Zala Wajik said... [Reply to comment]

ingat lagi, masa kat tepi pantai tu. kan ada yang tetiba minah kat belakang scene.

tergelak kitaorg satu pawagam.

lepas tu lagi satu, yg kawan hariz siapa tu yang perempuan tu. Masa tu dia pakai baju warna putih ikut shape badan. yang masa mila fikir kawan hariz org ketiga dlm hubungan diorang. Benda pertama saya dengan kawan2 saya perasan sampai terjerit satu panggung wayang;

"BUNCIT !" hahaha. tergelak lagi satu pawagam tu.

DaHLia said... [Reply to comment]

@Mizi a.k.a SKELERTOR

thats mean u have the emotion.. :D
xperlu nak malu pun.. at least kita tahu bila kita perlu rasa sedih

DaHLia said... [Reply to comment]

@titan

haha... pendapat masing2 kan :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@hazman aka species1980

haha..xdelah sampai dua jam..
dah standby awal, xnak nangis kononnya...last2 mengalir gak..segan je rasa...tapi orang sebelah pun menangis..rasanya satu panggung menangis kut...semuanya macam absorb dalam cerita tu.

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

bahasa pasar malam ler Anon :P
touching tu tersentuh di hati ...
poyo ah ko

DaHLia said... [Reply to comment]

@akubiomed

setuju kalo menang FFM2012! Tapi rasanya ramai lak yang mengutuk citer ni kan?

DaHLia said... [Reply to comment]

@Lin Azlina

part tu akak tahan lagi..
xberderai lagi..tapi sebak lah masa Aaron buat muka bersalah, dan Izzah cakap dia datang bulan...
sapa lah yang rela... dahlaaa ensem..haha

DaHLia said... [Reply to comment]

@Zala Wajik

tu lah yg spoil tuu... minah blkg tu..hehe..

wafi (julia ziegler) punyer baju warna putih tu mmg xbleh blah!! buruk sangat nampak occayyy~~

Anonymous said... [Reply to comment]

tahan touching, tapi tertouching ler jugak...
tapi tak teruk sgt aarr sbb dah ready awal2...
mmg filem yg ditunggu2 sbb 1st adaptasi novel and 2nd sbb Osman Ali, mmg suke filem arahan dier..
cinematography sgt chantek, lakonan mantap cuma tak puas ati few parts:
1. apsal maya karin pakai tudung selekeh2, cek org kg gak tapi pakai tudung comei jer...
2. part maya karin mengaji tu sebutan dan tajwid ke lautt dalam... nampak mcm baru blajar mengaji (watak ustazah tapi baca mcm baru mengaji)...
3. lisa ok cuma mcm pelik aket bila dia bawa watak antagonis...
4. aaron perfecto... ensemnyer...
ni cuma pendapat cek jer, kpd peminat filem ombak rindu jgn marah arrr... cek lagi suker novel dier :-)

~~Haza~~

levelsatu said... [Reply to comment]

oklah tu. sekurangnya..support filem melayu.

Saia Budax Lanun said... [Reply to comment]

Assalamualaikum, belum tengok lagi lah Ombak Rindu nie.... hhehehhe

Anonymous said... [Reply to comment]

sampai bila pawagam ombak rindu?tarikh?

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais