BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , , , , , , , , , » Pelajar UPSI Maut Jatuh Bangunan E-Learning

Pelajar UPSI Maut Jatuh Bangunan E-Learning

Share

“salam..ada budak bunuh diri ke kak?”

Itulah pertanyaan pertama kuar dari kawan aku, Cikgu Tie…maunya aku tak terkejut? Dalam hati, memang ingat, ni mesti kisah lama, kisah Cikgu Bedah tu.. Siasat punya siasat, memang betul ada kejadian maut berlaku di UPSI petang tadi dalam pukul 5.00 petang gitu. Bukan bunuh diri okey!!! Yang pasti, pelajar tersebut maut selepas terjatuh dari bangunan ELearning tu. Kejadian sebenar? Wallahualam… masih lagi dalam siasatan pihak polis.

 

pelajar upsi bunuh diri

Bangunan E-Learning.. Di sinilah tempat di mana pelajar UPSI tersebut maut terjatuh..

 

Tanjung Malim - Seorang pelajar perempuan UPSI maut dipercayai jatuh dari bangunan lima tingkat di Universiti ini petang tadi. Menurut sumber, seorang saksi yang telah melihat mangsa sedang terjatuh dari tingkat yang tidak dapat dipastikan. Saksi tidak dapat ditemuramah lanjut akibat dari trauma kejadian tersebut.

Kejadian telah berlaku sekitar jam 5.15 petang di belakang bangunan itu. Mangsa mengalami kecederaan parah dibahagian kakinya. Beliau disahkan meninggal dunia di tempat kejadian oleh pegawai kesihatan yang tiba sejurus kejadian ini berlaku. Siasatan lanjut masih lagi dijalankan bagi menentukan punca kematian sebenar. Sumber

 

Kalau nak tengok gambar dari scene kejadian, sila ke blog : Pilihan Anda

cari Video Pelajar UPSI maut jatuh bangunan? Takde!

 

Actually, kat UPSI hari ni tadi, ada Konvoi Kembara Motorsikal PDRM sempena Kempen Penunggang Berhemah UKLK 2012. So, masa aku gi kelas MANOVA pukul 3.00 petang tadi, sempat jugaklah aku terserempak dengan Konvoi itu. Dan masih ada lagi anggota polis dalam UPSI masa tu, kat area parking depan Bangunan Elearning tu.

Tadi habis kelas dalam 5.00 petang, memang aku ada perasan ramai orang kat area bangunan Elearning tu, tapi aku tak expect apa2 sebab ingatkan kembara tu tak habis lagi. UPSI ni kalau hari Sabtu, biasanya lengang.. lagi2 waktu petang.. Kalau ada pun, student MASTER macam kami yang pergi kelas je. Entahlah, wallahualam .. mungkin juga ada aktiviti di situ. Cakap lebih pun, bukannya aku ada di tempat kejadian pun. Tunggu je keputusan siasatan kes ni kelak.

 

Apapun, aku harap tiada sesiapa yang membuat spekulasi ke atas kejadian yang telah berlaku di UPSI hari ini, 21 April 2012. Sedekahkan alfatihah kepada arwah. Semoga rohnya di tempatkan dikalangan orang mukmin. . Kepada keluarga Allahyarham, Dahlia ucapkan Takziah.

 

Pesanan penaja dari Cikgu Tie :

kes bunuh diri upsi

Sekian update untuk hari ini. ^___^

18 komen :

akubiomed said... [Reply to comment]

Al Fatihah. Ucapan takziah dan simpati kepada keluarga mangsa. :-(

Anonymous said... [Reply to comment]

saya merupakan mpp pascasiswazah mengarahkan puan remove blog ini sebelum tindakan keras oleh pihak UPSI di ambil kerana ia masih di bawah siasatan polis. Mohon. -arahan mpp pasca upsi-

RozectLyantie said... [Reply to comment]

takziah.. dan al-fatihah

Nora Karim said... [Reply to comment]

innalillahiwa innailaihirojiun.. moga rohnya ditempatkan bersama org2 beriman... Al-fatihah

adi said... [Reply to comment]

ape sebab budak tu terjun ?

tehr said... [Reply to comment]

Kira kemalangan la ni, cikgu
Takziah kepada keluarga beliau

hazman aka species1980 said... [Reply to comment]

mesti ramai yang buat spekulasi pasal sebab kematian kan.... sebab cerita atas cerita....

Nur Adibah Md Azman said... [Reply to comment]

Al-Fatihah. Kt pn bru tau mlm semlm bile kwn2 ckp ms g dinner.

Myvitrd said... [Reply to comment]

macam mana boleh jatuh ni..

Shahir @ Meng said... [Reply to comment]

k.dahlia kt smbg master kt upsi jgk eh..

Mario said... [Reply to comment]

al-Fatihah....semoga roh nya dicucuri rahmat...

Anonymous said... [Reply to comment]

aku rasa dia bunuh diri. sbb fikir ikut logik lah. wall penghadang tu lebih paras pinggang kot. mcm mana boleh terjatuh tu,.?? tak kan dia main panjat-panjat kot./?? kan kan.?? apa pun. wallahu'alam.

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

ada baca berita ni tadi kat harian metro blog..

Cikgu Bada said... [Reply to comment]

takziah

Unknown said... [Reply to comment]

Minta take down gambar2 tersebut. Janganlah terlalu nak tunjukkan sesuatu sehingga menjadi fitnah dan mengaibkan pihak terlibat. Jangan sampai jadikan yang baik sebagai sandaran semata2, yang tidak baik dijadikan paparan.

aimaniman said... [Reply to comment]

tq sebab sudi ke blog akak

ramai yg komen dan ramai yg marah2 bila komen tentang entri sama

pada akak entri ni hanya satu persoalan, bagaimana 2 kes yang menggemparkan ini boleh berlaku di UPSI, kes Adam dan kes adik ni,.. tak kan hanya kebetulan, tentu ada kepincangan di mana2, tu yg kita kena siasat dan jangan mudah marah2 sebelum baca entri sampai habis kan?

akak pun ada tulis, tembok koridor tu tinggi, bagi gadis memang amat sukar nak panjat dan terjun, mesti sempat kawan2 nampak,.. tapi mungkin unsur mistik seperti digembar gemburkan, apa2 pun semoga rohnya aman di sana.. al fatihah

Akulah.com said... [Reply to comment]

ish.. kesiannye. inalilah

Noor Azlina Redzuan said... [Reply to comment]

pe yg penting jangan menghukum org sesuka hati..mst da sebab Allah takdir kn begitu..mungkin sebagai pengajaran kepada kita yg hidup ni..emmm
jum cantik besama miracle tab..hihi

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais