BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , , , » Video Terbaru Matluthfi vs Bersih 3.0 : Siapa Yang Lebih Kejam?

Video Terbaru Matluthfi vs Bersih 3.0 : Siapa Yang Lebih Kejam?

Share

Assalamualaikum Readers…

Semalam kan Perhimpunan Bersih 3.0. So, of course lah banyak blog yang akan update dengan Gambar-gambar Perhimpunan Bersih 3.0 ni beserta dengan Video Perhimpunan Bersih 3.0. Jadi, sesiapa yang rasa nak testing SEO tu, boleh la cuba ya!

 

Bercakap pasal Perhimpunan Bersih 3.0 yang diadakan semalam 28 April 2012, maka hari ini, (actually sejak semalam lagi).. penuh laa FB status update dengan Video Kekejaman yang berlaku di Perhimpunan Bersih 3.0. Video kereta Polis diterbalikkan, gambar kereta polis dimusnahkan oleh peserta perhimpunan, video kereta polis merempuh peserta awam. Masing-masing nak membuktikan kekejaman pihak yang sebelah lagi.

 

Siapa yang lebih kejam sebenarnya? Seriously, aku pun tak pasti siapa yang patut dipersalahkan,  pihak mana yang sebenar-benarnya kejam.  Kenapa dan bagaimana keadaan ni semua berlaku juga, pasti ada sebab musababnya. Apapun, aku tetap rasa simpati pada mereka yang cedera dalam Perhimpunan Bersih 3.0 semalam. Sedih sungguh apabila nilai-nilai kemanusiaan dilempar jauh semata-mata kerana menurut kehendak diri.

 

Apapun, baik layan Video terbaru Matluthfi : Kecelaruan Maklumat …

Nobody's going to present you the truth, look for it instead.

 

Firman Allah SWT :

Orang-orang yang beriman, taatilah Allah dan taatilah Rasul (nya), dan ulil amri di antara kamu. Kemudian jika kamu berlainan pendapat tentang sesuatu, Maka kembalikanlah ia kepada Allah (Al-Quran) dan Rasul (sunnahnya), jika kamu benar-benar beriman kepada Allah dan hari kemudian. yang demikian itu lebih utama (bagimu) dan lebih baik akibatnya.”

 

 

p/s: Aku sendiri kadang-kadang tersalah membuat penilaian …

9 komen :

hazman aka species1980 said... [Reply to comment]

Kalau letak video dan gambar BERSIH 3.0 memang mencanak la trafikk... cuma footages MEDIA vs rakaman amatur sungguh berbeza... apabila emosi menguasai diri masing2x akan bertindak di luar batasan....

Halawatul_Insyirah said... [Reply to comment]

Semalam saya berada di perhimpunan BERSIH. Actually, pada awalnya semua okay sahaja, bila polis tak baling gas pemedih mata. Semua berhimpun secara aman, dan bersorak. Tiada yang tercedera, tiada harta benda awam, atau apa-apa pun di rosakkan.

Segalanya bermula apabila berada berhampiran dataran merdeka. Kami berhimpun secara aman sahaja. Apabila mereka mengizinkan masuk ke dalam, tiba-tiba mereka baling gas pemedih mata. Terkedu saya wktu tu. Kerana pada awalnya segalanya aman.

Apabila polis mulakan baling gas pemedih mata, time tu kekecohan bermulam ada lari bertempiaran, ada yang terus mara ke hadapan. Saya rasa kalau polis tak mulakan serangan, semua ni takkan terjadi. Jadi salah siapa sebenarnya? Saya cuma ceritakan hal y sebenar.

ishy77 said... [Reply to comment]

like..entry yg adil..hehe

akubiomed said... [Reply to comment]

Mencari kebenaran itu sulit sebenarnya tetapi jangan putus asa untuk mencari kebenaran sehingga jumpa.

abu idris said... [Reply to comment]

arrayah.info - Analisis Bersih 3.0 : Perbezaan Polis Negara Sekular dengan Polis Negara Islam

gadisBunga said... [Reply to comment]

rasanya even orang yang ada kat situ pun tak dapat beri penjelasan yang menggambarkan seluruh situasi..

obat tradisional asam urat said... [Reply to comment]

kreatifitas tanpa batas... :)

iAwani said... [Reply to comment]

..bersih 3.0 menjadi topik hangat di internet selama seminggu, bahkan sampai sekarang rasanya.

chubby woman said... [Reply to comment]

hati seorang xxl..

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais