BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , , , , » Permohonan HLP (Hadiah Latihan Persekutuan) dan CBBPTB (Cuti Belajar Bergaji Penuh Tanpa Biasiswa) Tahun 2014 Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM)

Permohonan HLP (Hadiah Latihan Persekutuan) dan CBBPTB (Cuti Belajar Bergaji Penuh Tanpa Biasiswa) Tahun 2014 Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM)

Share

Iklan Permohonan Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dan Cuti Belajar Bergaji Penuh Tanpa Biasiswa (CBBPTB) peringkat kedoktoran (Phd) dan Sarjana Tahun 2013 Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM). Permohonan ini terbuka kepada semua Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS) yang berkhidmat di Sekolah/Bahagian/Jabatan di KPM juga yang berkhidmat di IPG, IAB dan Kolej Matrikulasi.

 

>> Borang Permohonan Online HLP dan CBBPTB KPM tahun 2013 <<

 

Tarikh Permohonan Online : 19 April 2013 (Jumaat) – 19 Mei 2013 (Ahad)

Tarikh tutup penghantaran borang & dokumen ke BTP, KPM : 27 Mei 2013 (Isnin)

 

Laman Permohonan HLP/CBBPTB Tahun 2014 : http://apps.moe.gov.my/ehlp/cbbptb/

 

Maklumat lengkap berkaitan Hadiah Latihan Persekutuan (HLP) dan juga Cuti Belajar Bergaji Penuh Tanpa Biasiswa (CBBPTB) boleh dirujuk di :

Pengisian borang tersangatlah penting dalam apa-apa permohonan sekalipun. So, pastikan anda membaca dengan lengkap sebelum mengisi permohonan online. Lebih baik sekiranya lampiran tersebut dicetak dan dirujuk semasa permohonan dibuat.

 

Borang Permohonan ONLINE HLP dan CBBPTB sesi 2013 KPM

 

Alhamdulillah, Allah dah beri peluang ni pada Dahlia. Mana tahu kali ini rezeki cikgu kan?

##Kalau masih ada persoalan, emel to dahliajournal@yahoo.com atau Facebook Dahlia

19 komen:

yun said... [Reply to comment]

biase bila boleh semak keputusan?

yun said... [Reply to comment]

bila boleh semak keputusan?

SARANA said... [Reply to comment]

Assalamualaikum, terimakasih jumpa entri ni kat blogvadmaya, hari tu baca kat web KpM ,tp kawan kata hanya untuk separuh masa

SARANA said... [Reply to comment]

Assalamualaikim,saya wan, terimakasih entri ni ada baca kat web KPM tp kawan kata separuh masa, ni jumpa kat admaya tdi

SARANA said... [Reply to comment]

Assalamualaikum, terimakasih entri ni, jikpa kat adamaya td

siti said... [Reply to comment]

salam...cikgu dahlia.. mesti kena dapat penegsahan dr pengarah JPN ke..

Anonymous said... [Reply to comment]

leh tahu apa yg dimaksudkan dengan kepentingan jadual?

Budak Kg- SETIU, Terengganu said... [Reply to comment]

bila ada peluang nak bloglist cikgu sekali, apapun thanks about entry, boleh org rumah apply nanti nak futher study tq

kakiblog said... [Reply to comment]

bagus info ini untuk mereka yang berkenaan,,,

Mohd Islam said... [Reply to comment]

Assalamualaikum,

Iklankan produk yang ingin dijual atau perniagaan di

www.produkmuslim.info

Daftar segera ia percuma

Terima kasih

ieta said... [Reply to comment]

Baru tahu tentang ini. Terima kasih ya :)

profhariz said... [Reply to comment]

Semakin sibuk ya sis? Lama tak nampak :)

naima di sini said... [Reply to comment]

wow.. best entri nih cikgu, buku sekolah memurid dah periksa ke?

Jiwa Satria said... [Reply to comment]

besok 1/8/2013 dah keluar keputusan . Boleh lah semak ...
http://www.moe.gov.my/v/pemberitahuan-view?id=3351&page%3D1%26keyword%3D%26

ctsarah said... [Reply to comment]

Soalan pertama..
Saya dpt tebiu CBB TB pd 3.9.13, mcmna kalu saya survey kos tp tak sama yg ditawarkan oleh kpm?boleh tukarka?
Soalan kedua..saya msih ragu ragu tuk hadiri tebiu ini dsbabkan kos yg tdk sma dgn u tedekat dgn tmpt tggl...kalu xpergi tebiu ni kene blacklist tak?

Anonymous said... [Reply to comment]

salam cikgu dahlia... saya mohon nak dapatkan contoh proposal sebab saya nak interview pada 26.08.2013...mohon ya..tq..

masyitahululazmin said... [Reply to comment]

salam..cikgu dahlia.t.kasih atas perkongsian.sgt membantu!!sya antr calon yg akan hadiri temuduga bulan 9 ni.sya dpt bidang syariah.kertas cdgn saya berkaitan kefahaman org pekak terhdp institusi kekeluargaan. tp ada yg sarankan saya buat kajian yg menyentuk terus kpd PNP atau murid.sedangkan saya bukan memohon bidang pendidikan.cm kajian saya itu tu utk future life diorg bila dh kahwin n bkeluarga..mohon pandangn??t.kasih

Anonymous said... [Reply to comment]

sy minat nk further study tp slalu xdpt siaran di sekolah.. bila tahu dh tutup

Anonymous said... [Reply to comment]

Slm..sy dpt cbbp tb
1. Sy dpt wat sarjana pendidikan alam sekitar,tp sy x jpa pon u yg offer,yg ada hanya la sbgai subjek...sy dh lama tgalkan alam blajo ni hd sy peninggg
2. Effect x kita punye pgerakan gji n senioriti,contoh utk naik 44 kna 8thun kan?sy dh 5thun so klu blajar adakah statik?

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais