BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » » Kalau boleh dijual blog ni, aku nak beli BMW 5 series cash!!! ^_^

Kalau boleh dijual blog ni, aku nak beli BMW 5 series cash!!! ^_^

Share

Salam geng…

Rasanya ni entry yang ditunggu oleh beberapa orang kenapa harga blog DaHLia JouRNaL ni sangat tidak tercapai akalmu… Dan hari ni memandangkan aku tak ada idea lain nak tulis pasal apa…konon banyak, tapi malas…aku nak tulis laaa pasal harga blog ni…

 

value

Harga blog aku RM888888.88??? Wahhh sangat banyak ongg!!!! hahaha… Erm penting sangatkah harga sesebuah blog itu? For me, quality and the update is more important….Tapi satu jer laa, kenapa tayang harga blog di blog?? Sebab semuanya untuk psiko pelawat yang masuk blog kita…. So, bagi aku xpenting mana pun harga blog ni biarpun harga blog aku sangat mahal…hahaa…sila muntah hijau :P

 

value blog

 

tu harga sebenar blog aku…kalo convert RM, dapatlah berapa riban jer…hahaha aku xreti nk convert…tapi sifir dia  $ 2724 x RM 3.80 kan? korang kiralah sendiri…Aku pelik gak napa blog lain boleh value dalam RM , tapi aku dalam dollar… Erm mesti sebab aku ni glemer di Melbourne yang dkt USA nun bak kata Scha semalam…hahahaa…Tapi ada aku kesah harga blog aku?? Yang penting korang setia dalam terpaksa membaca karutan aku…

 

OK…widget untuk ukur harga blog korang ni, korang leh klik gmbr di bwh:

bizinformation

http://bizinformation.org/my/

 

Kalau nak tahu macam mana nak edit korang nyer nilai blog tu dan segala isi dia, edit laa kat HTML tu… contohnya di bawah:

 

<div style="background:transparent url(http://bizinformation.org/images/widget/button_back.gif) no-repeat; width: 130px; height: 53px;"><p style="margin: 0; line-height:14px; padding:3px 0 0 0; border: 0; text-align: center;"><span style="color:#222; float:none; font-size: 11px;">My site is worth</span><span style="float:none; font-size:14px;"><a title="dahliajournal.blogspot.com" style="line-height:18px; text-decoration: none; display: block;" href="http://bizinformation.org/us/www.dahliajournal.blogspot.com"><b>$2,724.2</b></a></span><span style="float:none; font-size:10px;"><a style="display: block;" href="http://bizinformation.org/">Your website value?</a></span></p></div>

 

sebenarnya, semua nilai yang kita nak boleh edit situ….yang DaHLia dah highlight biru tu laaa boleh nak tukar2….semuanya dalam kod HTML tu sendiri… nk tukar lain, pepandailah….:P

 

Nilai terkini blogku… ada sesiapa mahu beli????

18sen

 

 

p/s:  Nak pindah WP ke stay ngan Blogger ek??

44 komen:

cik kiah said... [Reply to comment]

tak kesah la nk g WP pon..tapi update jugak blog nih..kipas susah nak mati2 nih..hahah

paklongcikgu said... [Reply to comment]

salam buat cik dahlia...
amboi...ditil ko story-mory bab tu....ko jangan marah..sebenarnya pak long ni masuk blog cik dahlia sebagai peminat..jadi setiap menda yang ada akan dilihat atau diperhati...mana tau kot bulih belajaq sesuatu yang berhikmah melalui blog glemour ni..
stedy sis.....hamba ni peminat blog cik dahlia....
rumbunanderi...

Fathiha Zainal said... [Reply to comment]

Setuju dgn cik kiah. X ksh la platform mana pn, jnji blog is updated! Happy blogging! :D

chekgu naman said... [Reply to comment]

pindah je sekolah lain..haha

WP lagi edban kan?

zulkbo said... [Reply to comment]

salam..
gitu ke??wat malu jer lah saya dok papang rega blog saya
dengan segera akan saya buang..hu hu hu

mieran said... [Reply to comment]

salam sis..uhuhuh ingatkan btl la value blog sis semahal 2..huhuuu..nk terkeluar bijik mata mieran..setuju ngan sis, value blog x penting..yg penting isi..jgn judge sesuatu benda dengan melihat luaran sj..uhuhuh

kocik said... [Reply to comment]

klu aku punya blog bape sen agaknya..

tp aku suka ngn ayat quality..baru blog ramai nk baca..tp klu nak update cam mls jer..hoho

rina said... [Reply to comment]

sis, nilai web kita pun dalam dollar...hohohoo

tehr said... [Reply to comment]

blog sk geting kami tak mahu jual tapi kira tukar je - suka sama suka - tukar ngan laptop dell sebijik model terbaru

hahaha

eiman23x said... [Reply to comment]

kalau beli bmw beli dua aa.. kongsi satu sama aku.. haha

razis said... [Reply to comment]

siap bleh tkr2 rupenya blog value nie..ish..ish..ish. dahsyatla sis nie

dex said... [Reply to comment]

wooooooooooooooo-tahniah ;D

seiryue said... [Reply to comment]

haha..byk gak ko tau kan..jeles aku..ahahaa

Mustaffa said... [Reply to comment]

WP lagi best!! Sekali cuba rasa nak lagi..hihihi...

Mustaffa said... [Reply to comment]

mudahnya nak kaya.. jual blog saja

DaHLia said... [Reply to comment]

hahahaa....kipas sungguh kamu!!! daku sukerrrr!!!

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks tiha :) bukan per, saje nk try sesuatu yg baru :)

DaHLia said... [Reply to comment]

salam...

hehehe...cikgu kan kena detail...heheh

ermmm glamour ke?? aduhai...huhuh...

okpaklong, yg baik tu amek, yg buruk dan jelek tu, biar tinggal sini jer k...hehehe


rumbunanderi tu apa??

DaHLia said... [Reply to comment]

memang ingat nka pindah pon...hahaha

ermmm mmg edban, lagi2 kalo selfhosted...teringin gak nk rasa cabaran baru...Blogger rasa pandai dah godek2 ..ahahah

DaHLia said... [Reply to comment]

hehehhe xkisah pon nak pasang tp tulaa..mender ni boleh jer nk tiffoo... kiranya xvalid laa...sbb dia bukan auto updated..sepatutnya semakin tua blog semakin mahal laaa kan...tp ini tak, dr mula daftar, sampai ke tua, mesti nilai sama... :) logik kee??

DaHLia said... [Reply to comment]

salam mieran..

ahahaa...ramai dah yg bertanya kenapa semahal tu..hehehe jgn tkuar , kang sman sis lak..

ermmm luaran penting sbb dr mata turun ke jari utk mengklik :)

DaHLia said... [Reply to comment]

hehehe check jer laaa... :P

ermm yer laaa... kalo pandai, main keyword..konpom GOOGLE ade sokmo

DaHLia said... [Reply to comment]

ermm tu laaa pasal..xper, mahal tuu..hehehe leh jual kat org obersiiii :)

DaHLia said... [Reply to comment]

ala, mintaklaaaa ALIEN NOTEBOOK..baru besh..hehee

DaHLia said... [Reply to comment]

xpayah kongsi laa..aku satu, ko satu...nak?? hhehe

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks bro... :) :)

DaHLia said... [Reply to comment]

sbb 18sen kah ??

DaHLia said... [Reply to comment]

hhehe ilmu beb.... :P ko mmg suka jeles ngan akuuu

DaHLia said... [Reply to comment]

tu laa pasal...heheeh

ermm nk gak try WP tapi lebih best kalo ade hosting sendiri kan?

yanmie said... [Reply to comment]

salam dahlia..yeay jom pindah ke wp self hosted..k.yan org pertama sokong..sumpah dh guna wp mesti dahlia lekat kt blog je..hahhaa

Amirah Rashid said... [Reply to comment]

ape special klau pindah WP eh?

DaHLia said... [Reply to comment]

salam...

ye, kak yan dan yg lain2 dah berjaya mempengaruhi ku....

DaHLia said... [Reply to comment]

alaahai..sis xde experience, tp sis eager nk try new things... so WP is the thing!

Majad_1914 said... [Reply to comment]

hehe..best nye...byk tu,,

kalau sudi komen la entry saya..
<a href= "http://rentetanperjalananhidup.blogspot.com/2010/06/hari-ni-betul2-menguji-saya.html>hari ni betul2 menguji saya</a>

Tunoor73 said... [Reply to comment]

dahlia...tolong bagitau camner nak wat read more...akak dah cuba tapi x menjadi pun...

syahir said... [Reply to comment]

HTML cikgu dahlia ni power la

amry said... [Reply to comment]

Cikgu Dahlia...? salam kenal cikgu...huhuhu...selamber la ayat. thnx lawat blog saya erk...blog saya tak semahal blog cikgu....blog saya rm-o.oo888888 sen. hehe

suzie rahman said... [Reply to comment]

hiihi nsib xtrikut utk psg widget tu..weee.klu cikgu dahlia nya 18sen.suzie nya blog 1 sen pon xdpt..hiiiii.thks 4 da info.

Freaky Firdaus said... [Reply to comment]

askum,pindah je wordpress..senang..lgpn wordpress byk plugin...xpyh pening pale nk bubuh coding..

DaHLia said... [Reply to comment]

@Freaky Firdaus

DJ pernah berWP..tapi tak se"angin"

DeCrewz said... [Reply to comment]

Bismillah.. Aslmkm..
Erm.. Ptt la pelik je.. Sblm nie sy penah guna site nie tuk check value.. Blog x sampai sebulan umur anak ikan pun da harga 5 riban..hu3. Agaknya site tu semata2 nak traffik ke site diorang je kot.. Teringin nak pasang widget dia dulu, tapi macam x best je.. Thank 4 the info...
Wassalam...

nina syakina said... [Reply to comment]

hoho... nak BMW sebijik!

Hot Mama said... [Reply to comment]

nak cuba wordpress jugak tp tak reti lg..huhu

Entri Terkini : Kapal, pesawat jadi penyelamat pelajar-pelajar Malaysia

reezluv said... [Reply to comment]

buat ar niche blog..lepas tu flip la..boleh dah beli BMW ngan blog tu nanti..mana tau dapat sales USD60K sekali jual, ye tak? tapi kena ar ada profit

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais