BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , » Yeah..Its Really my 3rd Buffered Earning…

Yeah..Its Really my 3rd Buffered Earning…

Share

Salam geng..

Tak sangka sungguh, keperasanan DaHLia menjadi nyata dalam entry ni .. So, betullah, Digi yang selesa berada di kepala blog ni sememangnya Buffered Earning ke-3 untuk DaHLia, hadiah daripada Nuffnang. Tak sesia segala tips daripada kawan-kawan lain yang DaHLia applykan.

 

buffke Buffered dari DG RM 1 for 100 SMS :)

 

Buffered Earning ataupun CPM (Cost  per Impression) membawa maksud pengiklan/advertisers membeli ruang untuk mempamerkan produk atau kempen mereka dalam site/blog kamu. Bayaran yang kamu terima adalah bergantung kepada jumlah Unique Visitors yang datang ke blog kamu walaupun mereka tidak meng’klik’ iklan kamu. Kiranya, iklan ni, xpayah susah-susah nk suruh klik sana, klik sini.

 

Apa yang aku dapat buktikan selama 3 hari aku dapat Buff DIGI ni, semalam aku cuba monitor, iklan DIGI aku ni hilang area jam 4.00 petang gitu..sampailah ke malam dia takda, aku ingatkan dah abis, dan selepas jam 12 malam, baru dia kuar balik. AKu check analytics kat Nuffnang masa iklan tu stop, jumlah trafik aku around 400. So, aku boleh agak yang jumlah unique visitor yang dibeli dari blog aku ni adalah around 400-500 tu untuk setiap hari.

 

trafik

 

Sah, konpomlah Buffered ni semuanya bergantung pada trafik. So kalau nak Buffered ni banyak earningnya, bila je dapat buffered, silalah tarik visitor banyak2.. Dan alhamdulillah, blog aku ni skarang sehari dah mencecah sehingga 7++ untuk 2hari ni. Suka sangat!! Ada gak yang sudi lepak sini walaupun aku tengok dalam shoutbox sangat kurang begitu juga dengan jejak pada komen. Nampaknya, dah bertambah silent reader dalam blog aku ni..

 

Tips untuk mendapatkan BUffered Earning yang aku apply hasil dari kumpul tips rakan-rakan lain dan dari Nuffnang sendiiri:

 

1. Update blog anda selalu.

Kalau boleh, biarlah setiap hari ada entry. Kalau dapat lebih pun lebih baik. Nuffnang pilih berdasarkan blog yang aktif.

 

2. Maintankan trafik anda.

Cuba pastikan bahawa graf analytics anda tidak terlalu menjunam atau menaik yang mana menunjukkan ketidakstabilan pengunjung anda ke blog. Bila ada visitor yang setia, peluang lebih cerah.

Cara untuk tarik trafik, banyak aku terangkan dalam blog ni. Boleh mulakan dengan entry yang ini (klik).

 

3. Jual blog anda melalui survey Nuffnang

Survey ni sangat penting untuk Nuffnang memilih blog/site yang benar-benar menepati kriteria Advertiser. So, jual blog anda sebaiknya dalam ruang ini. Update selalu, tak perlu setiap hari, tapi biarlah setiap bulan pun okay.

 

4. Ticketing to Nuffnang

Kalau rasa blog anda dah cukup bagus, dan semua tips atas dah dipenuhi, rajin-rajin laaa jadi busy body pada Nuffnang. Tapi biarlah persoalan tu yang logik, Nuffnang ada sedikana FAQ, sila baca sebelum bertanya. Ni pun aku ada jugak buat. :)

 

buffered

 

Itu je laaa tips yang aku guna pakai. Tips-tips lain ramai yang dah listkan dalam blog mereka yang dah dapat buffered sampai berpuluh-puluh tu....Korang leh cari sendiri ok..Aku nak gi sekolah dah ni… ^_^

 

p/s: Al Fatihah buat pelajarku Mohd Haikal Fitri yang telah pergi menghadap Illahi semalam. Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman.

66 komen:

yanmie said... [Reply to comment]

yeay tahniah dpt buff ke 3, kakyan kejap td buka nn, tgk baru dpt lak buff ke 26 :) celcom pc fair

jfook said... [Reply to comment]

Keep up your good work!

supia said... [Reply to comment]

I only got 1 buffered earning running now. So really buffered earning is CPM? OMG, I just know from you.

Really informative, so I better kickass and keep my traffic higher for better earning. Thanks. ^^

You too, congrats and keep up the good job.. ^^

sharinginfoz said... [Reply to comment]

tahniah dapat buffered.... cayalah unique memang ramai.. saya punya sekitar seratus aja... anyway... thanks for the tips

DeeDee said... [Reply to comment]

thanx for the explanation psl buffered earning ni. mmg dr dulu confuse apa beza buffered earning dgn metered earning ni. :)

Hidier said... [Reply to comment]

wah best nye..tapi saya x paham pon nuffang n burrefered earning tu apa.. :)

nOj said... [Reply to comment]

tahniah... unik mmg ramai tu. nmpk dah gaya2 bole celen redmummy. hehehe

mieran said... [Reply to comment]

wah da dpt buff ke3..chaiyok la.mieran 1 pn blm pt lg..hehehe..xde rezeki lg..gempak r UV sis 700++ stp ari.aduh mieran nk dpt 200 UV sehari pn sesak sis.huhuhuhu

Matt Leopardus said... [Reply to comment]

aku still tak dpt2, not enuf komitmen kot..

jieda said... [Reply to comment]

lepas pasang nuff dalam blog,lebih kurang 2 bulan takde buffer tapi bila survey kat nuffnang tu di update, pastu hantar email kat nuffnang, haaa..lepas tu trus dapt buffered. Skang ni dah ada 9 buffered dan yg paling banyak Slurpee. Alhamdulillah..rezeki tu hehehe

rizputra7 said... [Reply to comment]

huhu best..

Park Air said... [Reply to comment]

hadei kadang2 nk update hari2 tu mental block la, ni seminggu dah x update hari ni baru update.. :|

zulkbo said... [Reply to comment]

salam Dahlia
tahniah..

ajuera said... [Reply to comment]

buffered ke tiga..tahniah yer..i x dpt lg..mgkin x de rezki lg kot..^_^

Pearlshe said... [Reply to comment]

http://pearlshesabah.blogspot.com

paklongcikgu said... [Reply to comment]

salam...
ko memang dasat....

seiryue said... [Reply to comment]

jelesnye aku..ahaha

tehr said... [Reply to comment]

tahniah untuk kamu - tunggu dapat minum free kat kb cuti nanti

Stargone said... [Reply to comment]

Wah, tahniah lar.. nampaknya advertiser dah jatuh cinta kat blog dahlia ni. :)

DaHLia said... [Reply to comment]

huhuh...kak yan mmg ratu buff :)

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks dude :)

DaHLia said... [Reply to comment]

That why i knew from others too and have tested it in my blog..
Today also like that....it disappear when my traffic reach about 400.
hopefully will get it again tonight :)

Yeah, traffic is really important.. I got about RM3.++ for a day for this buffered :)

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah...akhirnya Nuffnang dapat melihatku di antara puluh ribu blog yang ada... welcome :)

DaHLia said... [Reply to comment]

erk.... metered earning tu yang buffered laa..lepas abis tempoh buffered tu, dia akan auto jadi metered..macam tu laa lebih kurang...

so far me tau ade 3 jenis ads dr Nuffnang ni..based on click...CPC or CPE
(tapi rasanya CPE ni based on impression gak..entahlaa..dalam Innity macam tu la kalau xsilap hari tu)

satu lagi Advertorial Job...

DaHLia said... [Reply to comment]

Nuffnang = Iklan kat blog laa dear..

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks..
hahaha...xmoh laa se glemer itu..
me suka dunia yg privasi..biar kenal di alam maya jer..
xrela kena kejar wartawan, nnti gosip ai semua nk tau.. :P

DaHLia said... [Reply to comment]

alhamdulillah..
makin ramai suka baca karutan aku ni..hahaha..

sayang woo nak pindah ke dot kom tu

DaHLia said... [Reply to comment]

erm... try ikut tips aku bagi tu...
kalo xdapat gak, anggap belum rezeki :)

DaHLia said... [Reply to comment]

wahhhh ni mesti jual blog dengan ayat baekkkk punya ni...
heheeh tahniah!!!

DaHLia said... [Reply to comment]

yeah rasa sangat best..huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

hahaha itula, ade idea, xtau mcm mn nk mulakan dan mengarang.. then masa lak xade..

ada masa pun kadang, xtau nktulis apa...

DaHLia said... [Reply to comment]

salam..
thanks :)

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks :)

DaHLia said... [Reply to comment]

xper xlama lagi dapatlah tu... ikutlah tips tu :)

DaHLia said... [Reply to comment]

erk ? thanks laa paklong :)

DaHLia said... [Reply to comment]

memang sengaja buat ko jeles :P

DaHLia said... [Reply to comment]

ahaks? macam tau2 jer daku selalu ke KB?

DaHLia said... [Reply to comment]

yeah..alhamdulillah..

Amirah Rashid said... [Reply to comment]

whoaa. tahniah lg skali sis. ehemm. agk2 bile kite blh jumpe? *nk suruh belanja :P

DaHLia said... [Reply to comment]

erm di manakah kamu? hehe

kyuubi_85 said... [Reply to comment]

wah, bestnya dpt buff bnyk2 eh. lg best if traffic mcm hujan.

DaHLia said... [Reply to comment]

ermm biasa2 jer trafik sis.. :)

Jard The Great said... [Reply to comment]

hehe... baru nk apply

Jard The Great said... [Reply to comment]

dahlia.. ku takda pon dalam bloglist kamu.. huhuhu

pepijoe said... [Reply to comment]

jelesnye hakku.. anyways congrat utk akak..hee

kayown said... [Reply to comment]

sakura dtg amik ilmu kat sini.nak try la info 2 sbb xpernah dpt buffered lagi..hu3

khairul said... [Reply to comment]

best la...congratz...

ReDLiNdA said... [Reply to comment]

saya akan cuba ikut tips awak ni..tq sangat2 ya ;)

Propito.com said... [Reply to comment]

bagus gak tips ni... tak tahu pasal selok belok nuff ni.. ada trick rupenya..hehe

cikngexz said... [Reply to comment]

thank 4 the tips kak..nnt ngexz praktikkan.huhu

Syaheera said... [Reply to comment]

thanx so much for the tips kak :)

DaHLia said... [Reply to comment]

alahai...jard lagi experience ngan BE :P

DaHLia said... [Reply to comment]

ada dalam A to Z...

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks..biar jeles yang merangsang okess

DaHLia said... [Reply to comment]

oke..try lah :)

DaHLia said... [Reply to comment]

thanks :)

DaHLia said... [Reply to comment]

welcome dear :)

DaHLia said... [Reply to comment]

ahak..kalo xdapat gak, kira belum rezeki laa :)

DaHLia said... [Reply to comment]

oke bebeh..beressss

DaHLia said... [Reply to comment]

welcome...hope it helps :)

fiza said... [Reply to comment]

tak fahamlah sis.. jual blog ke survey nuffnang? baru join nuffnang ni.. :)

DaHLia said... [Reply to comment]

promots blog beria2 laa melalui survey Nuffnang tu..dekat situ buat ayat kaw2 biar dia terbeliak mata :)

mariamira nicething said... [Reply to comment]

wow info yang bagus..saya akan slalu dtg sini mbaca..:)

DaHLia said... [Reply to comment]

@mariamira nicething

silakan :)
hope jumpa info yg kamu perlukan di sini

myoliza said... [Reply to comment]

thks for the info and tips ;D

Cinta hazanis said... [Reply to comment]

thnks for the info.:)

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais