BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , » Gambar Kemalangan Simpang Ampat 10.10.10

Gambar Kemalangan Simpang Ampat 10.10.10

Share

gambar kemalangan maut

Gambaran sebenar tempat kejadian Kejadian Kemalangan Ngeri 10.10.10 Simpang Ampat. Dan di bawah ni ada gambar-gambar kawasan kejadian.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keadaan sebuah kereta yang dihempap. Kelihatan sekujur mayat.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keadaan bas JKM yang dirempuh. Bas JKM ini membawa ahli PBTM menghadiri perhimpunan.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mangsa-mangsa yang cedera dan terselamat.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JPA memberikan rawatan kecemasan kepada mangsa sebelum menunggu bantuan tiba untuk membawa mangsa ke hospital.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keadaan Bas Ekspres Delima yang gagal dikawal dan terhumban ke lorong bertentangan menghempap sebuah Perodua MyVi

 

gambar kemalangan maut

Cubaan mengeluarkan mangsa yang tersepit.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keadaan sebuah lagi kereta yang remuk

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kawasan tempat Kejadian di Km223 Lebuh Raya PLUS berhampiran Plaza Tol Simpang Ampat

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gambaran sebenar kawasan kejadian.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keadaan Van yang terbalik dan kelihatan mangsa terkeluar dari kenderaan.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kesesakan berlaku selama lebih 4jam.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anggota BOMBA cuba mengeluarkan mangsa yang tersepit.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mangsa yang tersepit dan maut di tempat kejadian.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paramedik memberikan bantuan kepada mangsa yang cedera.

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Orang ramai membantu mangsa yang terlibat

 

gambar kemalangan maut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mayat di atas rumpu, mangsa yang maut di tempat kejadian.

 

Untuk gambar yang lebih mengerikan –> AmazingNara

Semoga semua mangsa yang cedera sembuh dan tidak trauma dengan kejadian ngeri ini.Memang kesian bila tengok Buletin Utama tadi, 2 gadis yang bakal mendirikan perkahwinan Disember ini terpaksa menangguhkan perkahwinan mereka memandangkan patah tulang belakang dan salah seorangnya, baru tersedar dari koma. Semoga kesemua mangsa yang cedera diberikan kesejahteraan oleh Allah. InsyaALLAH

14 komen :

suffer8zine said... [Reply to comment]

huhu. Al-Fatihah je la yg mampu berikan. ngeri nk upload pix bnyk2 lagi.

Tn.Punya said... [Reply to comment]

alfatihah

ProfHariz said... [Reply to comment]

Mungkin ada hikmah disebalik kejadian ini kan?

INTANKUTERPILIH said... [Reply to comment]

sangat ngeri tak terkata...

kue said... [Reply to comment]

al-fatihah..kue ucapkan takziah kepada keluarga mangsa..kue pernah merasai pe yg dorng rase..pabila kehilangan org yg tersyang tersaya sayu tngk :(

sazali yusof said... [Reply to comment]

Al-fatihah kepada mangsa.. dan takziah kepada keluarga mangsa yang terkorban..

Anonymous said... [Reply to comment]

Allahuakbar.. :(

nur said... [Reply to comment]

al fatihah

ALL IN ONE

Anonymous said... [Reply to comment]

Subahanallah.....Takziah kepada semua keluarga mangsa..,
Al-Fatihah

s h a f i q h a s h i m _____ said... [Reply to comment]

sorang daripada member ada masa kejadian. dalam bus delima, tapi nasaib baik la dia tercampak keluar dlu sebelum bas tu remuk..

yang naik van tu pula, saudara kepada kawan nenek. :( sedih.

alfatihah buat mangsa.

wir said... [Reply to comment]

subhanaAllah..Allah Maha Besar....

Anonymous said... [Reply to comment]

Dah berulang kali, tapi takde apa yg boleh authority lakukan, apa kata semua bas sebeigtu dihadkan kelajuannya, set the limit speed to 100 km/h max, bila speed reaching 95 km/h sistem bunyi (seperti some alarm system use by taxis in certain countries) akan berbunyi tanda isyarat bahwa speed limit dah dekat max. Pemantauan juga harus dilakukan oleh authority. Tiba masanya employ rakyat khas buat ini kerja, it create more jobs for the people too. Kita dah banyak melihat tapi kita tak mahu mendengar. - Jumali

NAIMAN said... [Reply to comment]

10.10.10......itu yg d nnt2kan utk kenangan......suka....duka...akan terpahat dhati.....AL FATIHAH

alam said... [Reply to comment]

bila memandu ingatla org yg tersayang menanti kepulangan anda.....alfatihah kepada mangsa

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais