BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , » #2 Cahaya Nurhafiz

#2 Cahaya Nurhafiz

Share

22042010819

Tak pasti apa kena mengena gajus ni..tapi ini lah gambar profile Nurhafiz

 

Nurhafiz, blogger yang baru berkecimpung dalam dunia blogging sejak Julai 2010 dan boleh dikategorikan sebagai seorang yang rajin menulis dan dan melawat blog-blog lain. Kalau dilihat pada arkib blog dia, dengan lebih 150 entry setiap bulan, DJ wondering, lebih kurang 5 post dia buat sehari. Memang tegar sungguh!

 

Untuk pengetahuan semua, Nurhafiz ni mempunyai 3 buah blog yang memang updated sokmo. Kalau dia blogwalking pun, memang dia akan tinggalkan link untuk ketiga-tiga blog. Blog utamanya http://nurhafiz2009.blogspot.com/ ialah blog di mana dia meluahkan segala isi hati dan pengalaman hidup di samping berkongsi apa jua maklumat. 

nurhafiz2

 

Blog kedua http://picturesbynur.blogspot.com/ adalah blog untuk dia menyimpan segala gambar manakala http://2nurhafiz2009.blogspot.com/  pula dijadikan ruang untuk menyertai segala contest yang dianjurkan blogger. Yup, kesemuanya updated! DJ tengah fikirkan, siapa dia sebenarnya sehingga mampu admin 3 blog yang hidup sekaligus.

 

Untuk review, DJ akan lebih tumpukan kepada blog utama nur iaitu http://nurhafiz2009.blogspot.com/. Dari segi pemilihan template, memang simple and nice, tapi bagi DJ, ianya nampak agak muram dan suram. Maybe Nurhafiz perlu ada header yang menceriakan blog.

 

Other thing, skrol yang panjang pada blog. Sebaik-baiknya pelawat tidak perlu skroll sehingga ke bawah sangat. Dan apa DJ perhatikan, bahagian footer terlalu semak dengan award, itu yang menyebabkan blog ni terlalu panjang. Sebaiknya pada blog, letak yang penting je dan susun widget secara teratur. Kalau perlu, bahagian footer, buat beberapa column untuk letak segala bloglist tu.

 

nh

 

Dari segi penulisan post, DJ cadangkan Nur gunakan juga huruf besar dan buat perenggan pada post. Ini untuk memastikan post tu lebih menarik dan nampak kemas tersusun. Reader pun ada ruang kelegaan untuk tarik nafas sebelum baca ayat atau perkataan seterusnya.

 

Apapun, ada beberapa entry yang perlu korang selak2:

1. tafsiran mimpi

2. 18SX- penyakit kelamin 1

3. tip untuk tambah follower

4. kalendar gambar sendiri

 

Itu cadangan aku untuk Blog Nurhafiz ni. Nur, ni komen dan cadangan akak. Apapun, Nur yang berhak menentukan apa yang Nur suka sebab itu blog Nur. Tapi, kalo Nur merancang untuk terus berblog, sudilah menerima cadangan DJ ya.. :D

22 komen :

nur said... [Reply to comment]

yeay.. thanks DJ.. for your info.. u r the first to rview blog ni.. dan.. nampak sangatle nur ni amatur dalam dunia blog/komputer(still belajar).. terima kasih kerana sudi menjelajah blog tak seberapa itu.. dan akan ambil perhatian dengan nasihat yang diberikan (malu nak cakap:x reti nak ubahsuai tu bagai.. ) akan belajar dan terus belajar..
thanks a lot dear!!!
ALL IN ONE

nur said... [Reply to comment]

ni link untuk DJ

blog Review by Cikgu Dahlia

Boloque said... [Reply to comment]

menarik blog nie..leh usha nih..thanks utk reviu nih

TERBARU: (Gambar) Proton lancar Proton Tuah selepas Proton Inspira

amira said... [Reply to comment]

woah.. tiga blog all updated? dahsat!
tag berlagu- tajuk sahaja~

eiela said... [Reply to comment]

Nurhafiz nih kena dengar cakap cikgu nih, untuk kebaikan jugak.

Latest Entri :
Bila Si Dia Bertanya
Ya Allah Masaku Dah Tiba

Solihin Zubir said... [Reply to comment]

tahniah nur hafiz! hehehe..

alcatraz77 said... [Reply to comment]

Tahniah kepada yang terpilih, Hafiz semarakkan semangat anda untuk menjadi blogger berjaya seperti cikgu Dahlia... :)

ahfat said... [Reply to comment]

hehe, Nurhafiz Gajus =)

honeyvsbee said... [Reply to comment]

salam wahh memang dasat ada 3 blog tu..bee ada 2 tk leh handdle..last2 tutup 1 tinggal 1 senang sket

honeyvsbee said... [Reply to comment]

tunggu giliran bee pulokkkk

ecah said... [Reply to comment]

congrates ya!!

bersama2 kita ubah apa yg x patot..

Cpmmentluv | Try and ERROR

Maya said... [Reply to comment]

agaknya berapa lama dia spend time utk update kesemua blog dia tu dalam sehari... fuh memang tegar sungguh, tahniah

a n a s t a s y e a said... [Reply to comment]

teguran yang membina .. =)

suffer8zine said... [Reply to comment]

mcm mana nk join ni ek :P

Terkini : Panas!!!

Eman said... [Reply to comment]

woahhh, sorg lg daa kena review. sabar sabarr sabarrr...
;DD

sumpit said... [Reply to comment]

wah ada blog review dari DJ rupanyer...

wadud@duad said... [Reply to comment]

gud2..
pertolongan dari orang lain adalah suatu penghargaan yang bermakna bagi seseorang =)

LyNn HaMzAh said... [Reply to comment]

syoknya ada blog review...nanti DJ datang blog Lynn pula yer...

hans said... [Reply to comment]

walaweh
tiga2 blog berupdate?
memang cool habis nih

P/S : Download Filem : Jangan Pandangan Belakang Congkak 2 & Devil

intankuterpilih said... [Reply to comment]

wowweeee...bestnyer blog kene review...

Syahida said... [Reply to comment]

nanti tengok blog saya,komen yer...saya lagi tak reti..

Snoop said... [Reply to comment]

nice review DJ...

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais