BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , » #6 HoneyvsBee Ibu Muda Berjiwa Kental

#6 HoneyvsBee Ibu Muda Berjiwa Kental

Share

honeyvsbee

 

Puas belek blog HoneyvsBee ni, nampak macam aku semakin mengenali beliau. HoneyvsBee atau nama sebenarnya Latifah Bee ni berumur 26 tahun dan merupakan seorang surirumahtangga yang berkorban kerjaya dan minatnya dalam perniagaan semata-mata untuk membesarkan 3 orang anaknya. Bee ni berkahwin masa umur dia sangatlah muda, 19 tahun, dengan segala jerih payah (kalau nak tahu, gi selongkar blog dia). Muda-muda lagi, anak dia dah nak masuk sekolah Darjah 1 tahun depan ni.

 

Bee berblogging sejak dari bulan Ogos 2010 di http://honeyvsbee.blogspot.com/. Hurrm, setakat ni, nampaknya ramai yang memulakan blog pada Ogos ya. Disebabkan kerana minat melihat blog-blog orang, dia sanggup melaburkan sejumlah wang untuk menempah sebuah template yang bercirikan dirinya sendiri. Jom usha!

honeyvsbee2

 

Oleh kerana template ni ditempah khas, aku tak rasa ada kurangnya. Susunan widget kemas dan latar polka dot juga nampak comel. Cadangan DJ untuk lebih nampak cantik dan beridentiti :

1. Buang Navigation Bar untuk nampak lebih pro. Search je tutorial.

2. Pada menu Home, AboutMe, yang atas sekali tu, bagi warna background untuk dia.

3. Letak Header yang memukau mata sesiapa yang masuk. Tulisan tu memang dah lawa, tapi kalo ada banner yang lebih colorful, rasanya lebih wallah!

 

Dari segi penulisan, DJ rasa oke, santai dan relaks. Memang dah oke lah..Cuma Bee kena spend masa untuk buat-buat post, dan melawat blog orang lain dengan lebih kerap, dan komen di blog mereka. Luaskan perjalanan tu untuk menambahkan pergaulan. Sebab blog Bee dah oke, tapi kurang komen dan follower. Kedua-duanya penting untuk membakar semangat kita untuk terus menulis.

 

Last but not least, DJ kongsikan beberapa post Bee yang harus dibaca:

  1. 8 cara jadikan anak genius - Dato' Fadzilah kamsah
  2. Abg ku sayaaaaangggg. .sampai hati kau. .
  3. 7 + 1 = 8 Manfaat Air
  4. Nasib berhutang dengan 'along'
  5. Maksud mimpi si isteri..

26 komen :

a n a s t a s y e a said... [Reply to comment]

emm .. blog yang menarik!

wirdawahid said... [Reply to comment]

heee. best lah. bila nak komen blog wirda laks? heee.
sudi2x la jenguk ek. http://wirdazurainie.blogsopt.com/

Jamiel said... [Reply to comment]

Jap lagi saya selongkar blog dia..
Thanks for info..

honeyvsbee said... [Reply to comment]

heheh macam ni perasaan nya bila blog di review...paper pun thanks...ritu dah buang navigation tu tp tk best pulak rasanya..banner tu nanti memang nk buat tp nk pokus cr kawan dulu..thanks banyak cikgu dahlia...heheh

suffer8zine said... [Reply to comment]

terjah blog tu kejap

Terkini : Seluar Dalam Kalis Bom | Fakta Bukan Auta | GIVEAWAY Lumayan

sarah-najwan said... [Reply to comment]

hhee...salu jengah blog bee ni..mcm saya jengah blog DJ jugak..

Lagenda said... [Reply to comment]

baru je berkenalan dgn Bee nih..!

honeyvsbee said... [Reply to comment]

maceh semuaaaa...

ahfat said... [Reply to comment]

hi honeyvsbee !


haiiiii.................

EzzEddin said... [Reply to comment]

owh...kena godek blog dia neh :)

Eliyana said... [Reply to comment]

blog bee comei...jap lagi nak BW nih

Shiela Latif said... [Reply to comment]

jom kita ramai ramai terjah blog honey bee... =))

haszuraidah ishak said... [Reply to comment]

bee ni peramah juga, selalu jugak datang komen2, takpon say hi kat shoutbox..

ecah said... [Reply to comment]

jom bw blog bee..

honeyvsbee said... [Reply to comment]

haiiiii...morning DJ :)

suka_haha said... [Reply to comment]

matdin pun nak tunpang letak link kat komen ni hehe..

jemput ke sini ye hehe

DiaUmaiNiNaz said... [Reply to comment]

dah terjah best...

honeyvsbee said... [Reply to comment]

hehe kembang...

Eman said... [Reply to comment]

nice one! nexttt!!!
HAHA, blog sgt sweet jek mate masok.
;DD

tiqaa said... [Reply to comment]

comel oh belog! :D

Ummi Hanie said... [Reply to comment]

owhh...lebey kurang geng eden le jugo ni...cume ank den nak masuk darjah 2 taun dpean sebb den kawin umo 18..hehehe...erm nape honey berkorban kerjaya prniagaan?boleh still sambung prniagaan online dari rumah...:)

nur said... [Reply to comment]

wah.. mudenya da kawin.. and.. sweet la blog ni
ALL IN ONE

Anwar Osman said... [Reply to comment]

Ada review blog rupanya kat sini. Bestnya.. apa syarat nak dpt review tu?

olive said... [Reply to comment]

menarik baca review DJ on blog lain... dan dapat blaja dari komen2 DJ

blogtilldrop said... [Reply to comment]

rezeki....sementelah nakk dekat raya kan..kan

QiuT Mummy said... [Reply to comment]

oo...blh terjah ni...sy pn ibu muda..kwin umu 16thn...da bby umu 17thn...now br 18thn..... :) jemput singgh blog sy...

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais