
Puas belek blog HoneyvsBee ni, nampak macam aku semakin mengenali beliau. HoneyvsBee atau nama sebenarnya Latifah Bee ni berumur 26 tahun dan merupakan seorang surirumahtangga yang berkorban kerjaya dan minatnya dalam perniagaan semata-mata untuk membesarkan 3 orang anaknya. Bee ni berkahwin masa umur dia sangatlah muda, 19 tahun, dengan segala jerih payah (kalau nak tahu, gi selongkar blog dia). Muda-muda lagi, anak dia dah nak masuk sekolah Darjah 1 tahun depan ni.
Bee berblogging sejak dari bulan Ogos 2010 di http://honeyvsbee.blogspot.com/. Hurrm, setakat ni, nampaknya ramai yang memulakan blog pada Ogos ya. Disebabkan kerana minat melihat blog-blog orang, dia sanggup melaburkan sejumlah wang untuk menempah sebuah template yang bercirikan dirinya sendiri. Jom usha!

Oleh kerana template ni ditempah khas, aku tak rasa ada kurangnya. Susunan widget kemas dan latar polka dot juga nampak comel. Cadangan DJ untuk lebih nampak cantik dan beridentiti :
1. Buang Navigation Bar untuk nampak lebih pro. Search je tutorial.
2. Pada menu Home, AboutMe, yang atas sekali tu, bagi warna background untuk dia.
3. Letak Header yang memukau mata sesiapa yang masuk. Tulisan tu memang dah lawa, tapi kalo ada banner yang lebih colorful, rasanya lebih wallah!
Dari segi penulisan, DJ rasa oke, santai dan relaks. Memang dah oke lah..Cuma Bee kena spend masa untuk buat-buat post, dan melawat blog orang lain dengan lebih kerap, dan komen di blog mereka. Luaskan perjalanan tu untuk menambahkan pergaulan. Sebab blog Bee dah oke, tapi kurang komen dan follower. Kedua-duanya penting untuk membakar semangat kita untuk terus menulis.
Last but not least, DJ kongsikan beberapa post Bee yang harus dibaca:



26 komen:
emm .. blog yang menarik!
heee. best lah. bila nak komen blog wirda laks? heee.
sudi2x la jenguk ek. http://wirdazurainie.blogsopt.com/
Jap lagi saya selongkar blog dia..
Thanks for info..
heheh macam ni perasaan nya bila blog di review...paper pun thanks...ritu dah buang navigation tu tp tk best pulak rasanya..banner tu nanti memang nk buat tp nk pokus cr kawan dulu..thanks banyak cikgu dahlia...heheh
terjah blog tu kejap
Terkini : Seluar Dalam Kalis Bom | Fakta Bukan Auta | GIVEAWAY Lumayan
hhee...salu jengah blog bee ni..mcm saya jengah blog DJ jugak..
baru je berkenalan dgn Bee nih..!
maceh semuaaaa...
hi honeyvsbee !
haiiiii.................
owh...kena godek blog dia neh :)
blog bee comei...jap lagi nak BW nih
jom kita ramai ramai terjah blog honey bee... =))
bee ni peramah juga, selalu jugak datang komen2, takpon say hi kat shoutbox..
jom bw blog bee..
haiiiii...morning DJ :)
matdin pun nak tunpang letak link kat komen ni hehe..
jemput ke sini ye hehe
dah terjah best...
hehe kembang...
nice one! nexttt!!!
HAHA, blog sgt sweet jek mate masok.
;DD
comel oh belog! :D
owhh...lebey kurang geng eden le jugo ni...cume ank den nak masuk darjah 2 taun dpean sebb den kawin umo 18..hehehe...erm nape honey berkorban kerjaya prniagaan?boleh still sambung prniagaan online dari rumah...:)
wah.. mudenya da kawin.. and.. sweet la blog ni
ALL IN ONE
Ada review blog rupanya kat sini. Bestnya.. apa syarat nak dpt review tu?
menarik baca review DJ on blog lain... dan dapat blaja dari komen2 DJ
rezeki....sementelah nakk dekat raya kan..kan
oo...blh terjah ni...sy pn ibu muda..kwin umu 16thn...da bby umu 17thn...now br 18thn..... :) jemput singgh blog sy...
Post a Comment
Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...