BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , » Biodata Nur Fathia | Pelakon Drama Hani

Biodata Nur Fathia | Pelakon Drama Hani

Share

Actually aku tak sangka langsung yang Nur Fathia yang berlakon watak Hani dalam Drama Hani di Slot Lestary TV3 tu ialah perempuan dalam iklan Sunsilk yang ganti pakwe dia main futsal tu. Maklumlah, aku ni bukannya penonton setia Nur Kasih tu, so memang tak berapa nak kenal sangatlah.

 

Iklan Sunsilk Futsal Nur Fathia

Biodata Nur Fathia

Nama sebenar  : Nur Fathia Abd Latiff
Tarikh  : 1 September 1987 (Erk..sebaya adik aku jer..nampak matured!)
Tempat lahir: Ayer Hitam, Pulau Pinang
Keluarga: Anak sulung daripada empat beradik
Cita-cita: Seniwati yang dihormati dan peguam
Pendidikan: Ijazah Sarjana Undang-Undang di UiTM, Selangor. (Lisa Surihani pun Degree sama, tapi oversea kan?
Drama dan telefilem: Joe & Faridah, Nur Kasih, Dunia Batinku, Di Bawah Ketiak Isteri, Bila Musang Berjanggut
Iklan komersial: Sunsilk, Nespray, Brylcream, Hotlink, Perodua, Panasonic.

 

Nur Fathia ni anak sedara kepada pengacara TV3 Fara Deeba, pengacara popular TV9 tu. Pernah membintangi drama Nur Kasih, Musang Berjanggut, Dea Sofea dan Laila Asyikin, semuanya ditayangkan di TV3. Nur Fathia ni juga akan bersama dengan Pierre Andre dalam filem Hijab. Fathia menceburkan diri di bidang seni pada usia 19 tahun dalam iklan syampu Sunsilk, Nespray, Brylcream, Hotlink dan Perodua.

 

nurfathia

Bila Google, jumpa gambar ni. Dia ke ni dengan Fizo Omar? Aku lebih suka tengok dia bertudung… Korang?

 

Ada hati dekat Nur Fathia ni? Baca sini…

“Kalau boleh biarlah bakal teman lelaki saya nanti seorang yang mempunyai pegangan agama, rendah diri, bertanggungjawab, dapat membimbing saya dan kalau boleh tak nak dari kalangan artis.”

So, korang kira boleh laa..korang kan bukan artis, hanya blogger. :D

“Tetapi sekarang ini saya memang tidak ada masa hendak mencari teman lelaki. Mana dengan sibuk belajar dan pada masa sama, hendak berlakon lagi,” katanya yang sedang bercuti semester ketika ini.

Takper dik, utamakan pelajaran tu dulu..Nanti dah boring jd artis, leh gak balik jadi lawyer.

“Secara jujur, saya belum ada pengalaman lagi diburu VIP. Saya tidak pandang darjat dan harta, sebaliknya selesa berkawan dengan semua orang. Kalau ada VIP yang nak berkawan, saya akan layan sebagaimana orang lain dan tidak perlu hendak sombong dan kurang ajar,”

Standard laaa kalo orang cun, mesti ada soalan gosip2 VIP ni.

23 komen:

honeyvsbee said... [Reply to comment]

haha be pun suka tengok dia bertudung ngee....cepat kak dapat info..lalal

amry said... [Reply to comment]

memang laju ler si cikgu Dahlia ni...Terus dikoreknya biodata si Fathia ni...Ha'a la. dia nampak matured..biasalah pompuan

Miss Shizu said... [Reply to comment]

wahhhh..beday same ah ngan fathia....=)

Kie-yu said... [Reply to comment]

huk aloh!
tudung on off kahhh?

Anonymous said... [Reply to comment]

wahaa
comel je
tp tengok kejap sbb tengok bola
;)

joegrimjow malas log in

suffer8zine said... [Reply to comment]

baru tahu, nice

Terkini : 100 Manusia Paling Berpengaruh Di Dunia

Zinedine Zaiddin said... [Reply to comment]

Dah punya cantik bertudung, gi bukak pulak. Tapi nak laki yg beriman bertaqwa kaki masjid aje..keh3

Ummi Hanie said... [Reply to comment]

ahaaa...sy mmg recognize dari awal awek sunsilk ni...xsangka je plak jd plakon...ehh ape yg x sangkanye pulak yer...? ;p

ainakhani said... [Reply to comment]

tak logic iklan ni .
boleh pulak kan perempuan senang2 ganti pakwe dia main bola.

ProfHariz said... [Reply to comment]

Wahhh.. Akak.. Fathia nie comel jgak kan :P heheheh Syuhhhhhhhh...

http://profhariz.com

Anonymous said... [Reply to comment]

dia bukannya nak on off bertudung, obviously, dalam filem je dia bertudung..

Anonymous said... [Reply to comment]

kaq fathia nie comei glew arr ... :D

Mohd Sukur Ibrahim said... [Reply to comment]

memang admire dia kt tv..dpt thu gak biodata dia kt sini..tq cikgu..

Anonymous said... [Reply to comment]

dye ade fb x??

Admin said... [Reply to comment]

saya jumpa ni
nurfathia.blogspot.com

Anonymous said... [Reply to comment]

terima kasih atas info tentang die..
dah lame sy minat tgk die berlakon..huhuhu

WorldofAntivirus said... [Reply to comment]

Cantiknye die nie...
cantik waktu bertudung, and cantik tak bertudung
tu eloklah rasanya tuk suami dia je...

Anonymous said... [Reply to comment]

kwn kelas aku ni.... org nya baik n x sombong.

Anonymous said... [Reply to comment]

fathia mmg tak bertudung.. just dlm lakonan jer dier pakai tudung.. tapi dier mmg cantik kalau bertudung..so, kite berdoalah agar suatu hari nanti, terbukak hati dier nk bertudung..

Anonymous said... [Reply to comment]

emm.. okay jgk rupe paras dia,, tp an lbih elok dye kai tdung simpul 2..hahaha.. mnis owgnyer... yg pnting dye pndai beri salamm,,,huhu... grau.. keh3

Iqa_96 said... [Reply to comment]

hurm..memang hampa laa lepas tgk cter Hani tuu..I mean kan daLAM cter tu and Stanza Cinta die pakai tudum tup tup dalam cter AL HIJAB tu die free hair dan mengambil watak gedix..tak best. macam Tiz Zakyah pun sme...haishh hampeh~

amirul fallens said... [Reply to comment]

nur fathia 2 nng manis orang nya.... saya nie x jemu jemu bila milihat gambar nya.....

casa green said... [Reply to comment]

saya paling suka tgk dia dalam drama "cinta halal". nampak bersahaja... kelakar...... membakar semangat gak.....tq

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais