BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , » Kisah Seram Rumah Sewa RM50 di Seksyen 2 Shah Alam depan WetWorld | Bakal Difilemkan?

Kisah Seram Rumah Sewa RM50 di Seksyen 2 Shah Alam depan WetWorld | Bakal Difilemkan?

Share

Okey, first if all, aku mintak maaf sesangat la dengan visitor yang tunggu entry dari aku. Macam mana nak ada entry hari ni, aku dok sibuk buat kerja sekolah…ceh, tifoo semata jer tu. Memang ada 3 kerja yang aku planning nak settle weekend ni. Soalan Test Addmaths, Proposal Master dan juga Dokumentasi untuk Majlis Sambutan Maulidur Rasul sekolah aku, tapi none of them aku buat! Dowhh.. aku dok melayan citer hantu lol!

 

Ni semua gara-gara terpengaruh dengan technician aku, si Pijoe , tentang kisah hantu dekat rumah sewa RM50 di Seksyen 2, Shah Alam tu. Korang dah baca ke cerita tu? Since petang tadi, aku baca separuh dari citer tu, then aku kuar bercanda bersama keluarga, melawat Zoo Kuantan, balik rumah, dah magrib, aku sambung balik baca cerita tu.

 

Memang antara dua, nak caya ke tak caya ke sama banyak je aku rasa, tapi bila aku jumpa sumber asal dari pemilik cerita ni, Mr G yang mengatakan ni adalah cerita benar yang berlaku pada dia dan rakan-rakannya, aku hanya mampu nak ucapkan salam Takziah dan semoga roh Arwah Naim dan Salleh dirahmati Allah.

 

KISAH SERAM RUMAH SEWA RM50 SEKSYEN 2, DEPAN WETWORLD.

 

9 tahun lepas aku dpt smbung bljar kt uitm shah alam. So,perkara pertama yg kna fikir ialah aku nk duk mn sbb ak xdpt hostel. Oleh sbb kerajinan & keperihatinan yg ada kt aku n kwn2,maka dpt le aku ngn kwn2 aku umah sewa.....dekat2 area seksyen 2. Berhampiran ngan wet world [kalo korang tau la].

 

Uma tu bunglow 2 tingkat ngan 4 bilik. 3 bilik kt atas n 1 bilik kt bwh. Kitorg semua berlapan,kiranya 2 org utk 1 blk la. Aku ringkaskan je la,kitorg msuk umah tu ngan perasaan berbelah bahagi. best, suke, pelik, rimas, takut semua ada. Pertama,tuan umah hanya amik rm50 je sbg deposit n sewa prtama hanya byr bile msuk bln kedua kami duduk uma tu. Kiranya bln prtama ni free la....Kedua,tuan umah x bg kitorg bwk brg bnyk2 sbb nnt pnat nk angkat blk katanya...Ketiga,pokok ara tepi umah tu bsr sgt smpai dahan dia bleh msuk kt tingkap blk atas.

** Pada dak2 UITM, umah dua tingkat, besar, walaupun teres dua tingkat, juga dikira banglo.

uma antu 2

Kemungkinan besar rumah inilah yang dimaksudkan?


Mlm pertama duk uma tu kitorg xtido sbb sibuk punggah n kemas brg+lyan dvd korea. Citer seramnya start ms hari kedua. xpayah nk tunggu mlm,siang2 pon kitorg dah kna kacau. Azmi "dagu" org first kena. Ms tu br kol 10.30pg [anggaran aku la], si Azmi ni bgun nk memerut. So dia g la toilet bwh tu tp dlm toilet ada org [sbb pintu tutup]. Toilet atas plak rosak, tuan umah kta nnt dia btulkan. Tunggu punye tunggu, xkuar-kuar org dlm tandas ni. Jd Azmi ni memekik la soh cpt sket kuar sbb dia xtahan. Akibat jeritan c azmi ni, abis satu umah bgun gi tengok peehal. Yg peliknya, kitorg berlapan smua ada, abih tu sape yg kt dlm tandas ni? Pintu toilet lak berkunci siap ada bunyi org flush jamban lg.... Dlm reramai ni,Lan sorg je yg berani sket [mgkin psl dia ni keturunan bugis kot], dia g rentap pintu toilet tu smpai trbukak. Xde org tp dr kesan yg ad,pintu tu mmg dikunci dr dlm. Last2 si azmi xjdk berak...mngkin psl takut kot.


Mlm tu kitorg kna lg teruk. Ms aku nyenyak tdo mlm tu tetiba jek ad org tarik dua2 belah kaki aku sampai jatuh dr katil. Kepala aku terhentak dulu kt lantai!! Ape lg,hangin la aku sbb ingat bdk2 nk wt pedajal kt ak tp bl aku bangun xde org plak. Yg ad cume c Lan yg ngah membuta kt katil atas. Ak x rs Lan yg buat sbb confirm dia tdo mati. Bl ak kuar bilik, ak dgr bdk2 ngah ketawe. Rupenya diorg ngah layan dvd kt hall bwh. Ak pon msuk blk balik sbb still bingung lg tp br ak terperasan ms ak ngah jengah kebawah td ak perasan Lan ada!! Bukan ke td ak nmpk dia ngah membute dlm bilik? Ahh suda...


Dgn perasaan berani2 takut ak tgok atas katil Lan ada bonjol bwh selimut,kiranya mcm ad org la. Ak tarik kain selimut tu n guess what? ad batu nisan yg da retak2 dn otomatiknya blk ak diselubungi bau hapak+hanyir yg sgt2 kuat. Ms ni korg jgn tnya ak la ape aku buat sbb kalo menda ni jdk kt korg pon xkan korg nk stay lg dlm blk tu btol x? Ak rs kaki ak da x jejak tanah da sbb lari laju sgt. Aku lari kuar dr bilik tu & g ke hall sbb nk gtau member2 ak la kononnya tp yg mcm haram jadahnya member ak sorg pon da xde kt hall. Nk tau diorg kt ner? semua da duduk kt luar umah!! Rupanya diorg awal2 lg da kna kacau. Yg lakhanat nye, xde sorg pon kejutkan ak....taik betol diorg ni.


Lepas diorg tenangkan aku, kitorg decide nk buat ape skang sbb skang ni da pkul 3 pg. Nk mtk tlg tok imam,umah tok imam pon kitorg xtau. Nk mtk tlg jiran, kiri kanan umah kitorg cina. Last2 salleh ajak lepak restoran hakim jek smpai pg. Bunyinya mcm senang tp memasing semua xpakai baju pastu pakai boxer ngan kain pelikat jek. Mau x mau trpaksalah jgk kitorg msuk uma tu balik sbb nk amik suar, wallet n kunci motor. Oleh sbb bilik si Bob ngan Naim je yg kt bwh, maka kitorg decide le nk pinjam baju n suar dia. Masing2 tkut nk naik tingkat atas. Wallet pn ak tinggal. Masing2 pakat guna duit naim lu. Nasib baik kunci motor kitorg sangkut kt dinding [tmp penyangkut].

 

Ms nk kuar dr rumah tu, Wak plak perasan ad bdk pompuan kt pintu dapur ngah senyum sambil babai tgn kt dia. Yg ak plak bole trperasan bdk tu jgk sbb ak tgk muka wak da kejung+pucat lesi. Sekali bdk tu senyum rs mcm nk trkincit dlm suar la... Kepala lutut ak menggigil sampai kt restoran hakim!!!!


Lepas smp kt restoran hakim tu,memasing sibuk buka cerita trmasuk ngan ak skali la. Memula Wak cerita la,mlm tu lebih kurang kol 12 lebih,dia sibuk download lagu tetiba ad bunyi mcm org baling batu kt tingkap bilik dia. Bl dia jengah,dia nmpk ad sorang pompuan duk kt atas pokok kayu ara sblh umah tu,pakai bju putih + kekuningan+ koyak2+ rambut panjang. Yg sadisnya,pompuan huduh tu boleh senyum kt dia plak. Wak ni ape lg tutup tingkap bilik dia n terus nk kuar g bilik ak la kononnya. Malangnye, lg sekor plak hantu duk kt dpn pintu bilik dia tp kali ni antu budak. So dia amik keputusan terjun dr tingkap bilik dia ke bawah. Akibatnya, kaki dia terkehel. Nasib baik jek xpatah.


Azmi "dagu" plak cter la yg dia nmpk ad bdk pompuan babai tgn kt dia[yg ni, ak pon kna gak ok]. Ak confirm yg bdk ni bkn manusia sbb ak tgk kaki dia xde!! Sam plak cter dia nmpk hantu tu kt siling umah! Bile buka mate jek, antu tu bebetol "eye to eye" ngan dia. Kiranya memasing semua kena kacau la ni. Dan ak org yg last cerita.


Ak ckp la yg aku kna tarik dua2 kaki ms tido smp kepala ak terhentak kt lantai. Pastu ak ckp le yg ak nmpk diorg ngah layan dvd kt hall tp c Azmi tetiba nyampuk "bile ms plak kitorg tgk dvd ni?". Rerupanya xde sorg pon yg tgk dvd pg tu!! Dah tu, sape yg ak nmpk? haru betol.....kaki aku yg dr td menggigil makin brtambah kuat menggigil. Ngah sibuk2 berborak,aku terbau sesuatu yg kurang enak. member2 ak yg lain pon bau gak. Rupanya si Azmi ni td da terkencing dlm suar sbb takut sgt. Nasib baik mlm tu xramai sgt org kt Restoran Hakim tu. Malu betol. Ak plak bleh ternampak si Sam pakai selipar sebelah lain. Dr sibuk2 cter seram terus jdk cter klakar plak.


Tengah sibuk2 ketawe, br kitorg perasan yg si Salleh ngan Naim xde ngan kitorg. Yg ada cume kami berenam. Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan. Dlm ramai2 tu cuma Bob sorg jek yg bwk hp, so kitorg try call Naim tp xde org angkat. try call Salleh plak, sama gak xde org angkat. Pastu Lan amik hp Bob tu, dia bc apa ntah agaknye pastu dia soh Bob call naim lg skali. Bob call n bukak loud speaker. Korang tau ape jd? ad suare pompuan ngilai. Gila2 punye ngilai la sampai meremang bulu roma aku. Kami berenam terus terdiam. Last2 kitorg sepakat akan tunggu smpai pg esok br blk umah tu semula n cari Naim ngan Salleh. Lepas dgr suare pompuan ngilai kt hp tu, xde sorang pon antara kitorg brckp....smp subuh!!


Pukul 7.30pg br kitorg blah dr Hakim. Hati aku masih lg kuat berdebar-debar.Yg lelain ak xtau la. Smp kt dpn umah, ak tgk pintu umah ngan gate da trbukak seluas-luas nye. Ni kalo pencurik masuk ni, memang dia kaye sbb laptop,wallet ngan hp kitorg semua tinggal camtu aje. Bulu tengkuk aku masih lg meremang.Xde sape berani msk umah tu dulu...Aku ingat, ada la 20-30 minit kitorg duk tercanggak kt dpn umah sbb xde sape berani masuk.

Ntah camne agaknye hp Bob berbunyi. Hati aku da x sedap. Jgn la kate antu tu call kitorg soh msuk umah. Lan yg angkat. Sebenarnya dlm reramai geng ak ni, Lan la yg paling berani tp kekadang dia jd penakut jgk la. Pihak hospital call, katanya Naim ad kt wad emergency hospital klang. Eksiden katanya. Pihak hospital kata, ada miss call dr no.hp Bob ni, tu yg dia call no.hp Bob ni...ooo00 br ak phm. Yg peliknya Naim eksiden?


Memasing da serba salah jadinya. Bingung pon iye jgk. Xtau samada nk melawat Naim kt hospital klang or cari Salleh yg hilang. Akhirnya kitorg call tuan rmh utk tgk ape yg patut. Ak ngan Sam plak g hospital klang tgk keadaan naim cmne. Kalo mmg tenat sgt, ak inform yg lelain soh dtg la. Yg lain ak soh cari salleh kt keliling umah, takut2 dia kna sorok. Kami masing2 tawakal aje. Ms otw g hspital klang ni, ak xtau la c sam pecut smpai berape tp hati ak masih lg kuat ckp yg hal ni x abis lg.


Smp hospital,aku terus cr Naim. Sebak betol hati ak tgk Naim serius parah. Kaki dia teruk. Doktor kata kena lenyek ngn keta or something else la. Kes dia ni langgar lari. Naluri ak kuat ckp yg umor Naim ni x panjang sbb darah bnyk gile kuar. Sam plak xsanggup tengok, air mata dia da berjurai-jurai cam air terjun. Doktor pon ckp yg dia ni da nyawa2 ikan,xdpt nk tlg bnyk. Ak duduk kt tepi Naim, dia bole brckp lg tp sangkut2. Dia mntk maap sbb buatkan kitorg jdk susah. Berulang-ulang kali dia mntk maap tp ak msh lg xdpt tangkap ape yg dia ckp ni. Akhirnya dia meninggal gak...Ak gagahkan hati ak tepon kengkawan lain gtau psl Naim da meninggal. Ak tgk Sam da trduduk kt tepi balkoni ngan mata merah sbb nangis bnyk sgt. X lama pastu parrents Naim dtg. Ak x sanggup nk tunggu lg n ajak sam balik shah alam.


Smpai kt umah, aku tgk ramai gler org ngah cari salleh tp xjumpe. Abis satu umah dia geledah. Lastly,ad org tua kt situ mntk tlg ngan sorang ustaz. Ak tak ingt pe name ustaz tu tp lepas asar br kitorg jumpe salleh duduk kt atas busut blkg umah. Yg herannya, da 5,6 kali org cari tp xde plak jumpe dia kt situ. x kisah la janji jumpe balik salleh ni. Kitorg pnye la suke jumpe c salleh ni blk. Memasing amik keputusan pindah dr umah tu haritu jgk. Kebetulan plak kt sek7 [pintu blkang uitm] ad satu umah utk disewa, kitorg pindah situ la. Brg2 naim kitorg angkut skali. Terus terang ak ckp, mmg ak hangin gile tgk muke tuan umah sbb xgtau yg umah ni "keras".ptut la dia soh byr rm50 jek dl pastu xbg bwk brg bnyk2. Chisss......


Aku demam 3 hari.Jenazah naim selamat dikebumikan kt Raub,Pahang. Seminggu lepas tu,keadaan da ok sket cume salleh jek yg sakit2 bdn. Akhirnya mulut aku trgerak nk tny salleh pe yg brlaku sbnrnye sbb sblm naim meninggal tu dia ada ckp kt aku soh tnya salleh satu rahsia. Rupenya ms hari 1st day kitorg msuk umah tu, Naim ngn salleh da wt hal. Dia g cangkulnya busut kt blkg umah tu. C naim plak boleh kuis2 ngan kaki dia. Mgkin psl tu la kaki dia eksiden kot [dlm hati aku la].

Pastu salleh cter la,kn ada mlm yg kitorg satu uma kna kacau tu dia ngn naim pon kna gak. Tp antu tu siap kejar diorg lg smp kt jln. Diorg punya la cuak smp lari ke tengah jln. Ntah mn dtgnya keta tetiba da hentam diorg. naim trcmpak kt tgh jln, yg dia plak kt tepi. Dtg keta lain terus lenyek kaki naim. Pastu,salleh kata dia terus xsedar pape smpailah kitorg jmpe dia atas busut tu. Yg peliknya,cmne dia boleh duk kt atas busut sedangkan dia kata dia da lari kt tgh jln bsr? Nape naim sorg yg kna teruk sgt tp salleh x?


Akhirnya aku dpt jawapan sbnr. X lama lpas salleh cter ngn aku, dia jatuh sakit. Xtau la sakit pe tp 3 bln pastu dia meninggal. Famili dia sndiri bingung sbb doktor pon xtau sakit c salleh. Tp ak yakin, kes ni ada kaitan ngn busut yg diorg gi gali tu. Ak ngan geng2 ak yg lain smpat ziarah arwah salleh. Paling xbole tahan Bob sbb dia roomate ngan Naim. Mmg ak tau dia sedih sgt......Yg xbole ak lupe, kitorg semua nangis masa angkat jenazah salleh. Rs sedih sgt ms tu..


Aku, Azmi dagu, Sam banjar,Wak, Bob ngan Lan, semua skali slmt abiskan pgajian kt uitm ni. Buat naim ngn salleh, kitorg tetap akn ingat ko smp bebila...al-fatihah ..

**Sumber Asal Cerita : Mr G – Rumah Seram Seksyen 2

**Rumah Angker lain yang dikatakan seram dan ada entiti : Blog Hafiz

 

Aku bersyukur sebab tak pernah mengalami kejadian2 macam ni biarpun cermin mata sendiri pun pernah kena sorok dengan Ponti beberapa minggu lepas. Still missing, tapi kalau jumpa pun, jangan haraplah aku nak pakai! Rela aku beli yang baru. Kang ada pulak dapat deria ke-6 kang, naya aku.

Anyway, kisah misteri rumah sewa RM50 ni aku rasa boleh bawak panggung ni! Maunya kalah cerita khurafat tu kalau digarap dan diterajui oleh pelakon yang bukan takat jual nama je. Eh, sekarang ni musim cerita hantu kat panggung, kat TV ke ek? Bosan gak kadang2.Huhuh..

Teringat dialog HKLBR “Kita bakor je!” (sambil meliuk lentukkan pergelangan tangan)

Takat ingatan aku, ada 3 jugak kejadian misteri yang pernah berlaku bukan aku alami, tapi member2 terdekat yg mengalami. Kisah rumah yang kami duduk di TATI, kisah wau yang berhantu dan kisah di KTF UTM masa aku tahun akhir kalau tak silap. Nanti kalau ada masa lain, aku ceritakan. Ceh, macamlah korang nak tahu kan cerita tu?  :D

 

Cerita hantu kat Seremban yang korang perlu layan jugak >> Klik Sini

124 komen:

YUL said... [Reply to comment]

cite nie dah pena bace. peh, mmg seram gile la, tak sngka ianya benar2 berlaku,

HaFizaH aYu said... [Reply to comment]

baca pon dah seram...lau filem ag la tp ayu mmg xsuka tgk citer hantu asyik terbwk2 lam mimpi

Liza said... [Reply to comment]

Sedih baca dlm seram. Kisah antu kat KTF? Tlg jgn bgtau blok H04 atau blok kecik kat court tenis tuh yer. Itu blok Liza duk sensorang tuh. hehe...

Tp masa kat UTM dulu, ramai bercerita nampak ponti kat H02, berkeliaran kat bwh.... Masa tu seram giler nak kuar cafe.

hazman aka species1980 said... [Reply to comment]

Cerita genre seram dan hantu nie mmg menarik.... cuma kalau kat malaysia nie ianya bermusim...

Khairi said... [Reply to comment]

kena pergi sendiri rumah tu baru bleh nak percaya... uncle seeker dah pergi ke situ?

Zala Wajik said... [Reply to comment]

memang terkenal dikalangan budak shah alam cerita ni, tapi ada jugak yang tak tahu. huhu

LyNn'Azlina said... [Reply to comment]

huh!seramnya...tak sangka plak smpai camtu skeali kena kacau!
mintak dijauhkan semua2 tu...

Yastro said... [Reply to comment]

penah baca kat facebook kisah nih..

Azman Roslan said... [Reply to comment]

masa belajar kat uitm shah alam dulu pernah gak dengar cerita pasal rumah tu..

suffer8zine said... [Reply to comment]

fuhh menakutkan

Terkini : Akuarium Paling Kecil Di Dunia

husna nabila said... [Reply to comment]

perh!!! cite ni mmg takut.. hari tu kat 3-4 kali bace.. dah duk kat section 7 sebelah je dgn section 2!!!
sengal takut
aku bace cite ni, bole byg kot dlm otak aku mcm mne..
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!klu buat filem ni, komfem aku tgok.. dah r menakutkan!!
besssssssssssttt!!

Zairie Husin said... [Reply to comment]

seram giler la.. huhu.. kalau buat filem mesti pecah panggung.. =)

DaHLia said... [Reply to comment]

@YUL


memula tu sis ingatkan citer rekaan jugak, tapi dah ada yg cakap ni memang kisah benar, rasa mcm nk tahu je mana umah tu..

kat area umah pakcik (kawan parents) dkt masai tu ada satu umah tinggal gak. Selang 2buah dr umah pakcik tu. Kalau tengok mmg seram abis. Tapi taktahulah ada kisah ke x, sebab takut nak tanya pakcik tu..

DaHLia said... [Reply to comment]

@HaFizaH aYu

sama laa kita..
dulu sis oke je citer2 camni..
skrg ni bila dah makin tua, makin penakut lak rasa

DaHLia said... [Reply to comment]

@Liza

erk H02? yang dekat pintu kecik tu ke ek? Sis dulu final year stay blok tu. Bilik hujung sekali bawah, sebelah pintu belakang.

Yang dekat KTF dulu, kat court tu memang kawan sis pernah nampak. Kami dulu kul3 pagi baru balik dr makmal komputer. Masa duk gila main IRC. Blok kat lembah damai tu..H17..member pernah nampak kat ppokok pisang tu.

Yang latest sekali dekat bilik surat tu. Ada dak agama yg jumpa sepasang, kepala boleh pusing segala. Uishhh seram ah nak citer

DaHLia said... [Reply to comment]

@hazman aka species1980


itulah, ni skrg dah jadi musim..
tapi seriau gak kalo dengar memalam..
dapat plak jenis yg suka imagine..iskk

DaHLia said... [Reply to comment]

@Khairi

ce en khairi ajak uncle seekers tu oke x?
nak jugak ada cover up pasal ni..hehe
at least ada gak keje si uncle tu buat drpd dok buat gosip murahan...hehe

DaHLia said... [Reply to comment]

@Zala Wajik

tu laa..
tanya adik sis yg duk Poli Shah Alam pun tak tahu..
dia taktahu kisah, tapi tahu rumah2 yg seram ni..

DaHLia said... [Reply to comment]

@LyNn'Azlina

itulah bila melibatkan maut ni memang sangat menakutkan

DaHLia said... [Reply to comment]

@Yastro

tengah glemer citer ni...

DaHLia said... [Reply to comment]

@Azman Roslan


xde member ada pengalaman sewa situ ke?

DaHLia said... [Reply to comment]

@suffer8zine

yg dekat seremban tu lebih seram wooo

DaHLia said... [Reply to comment]

@husna nabila


sis pun baca banyak kali..
kalo buat filem, daku pasti langgan di astro first :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Zairie Husin


setuju!!!!

ecah said... [Reply to comment]

semua dok cite pasal benda ni..siap gi sane amik2 gambor..bile member tunjuk umah tu..nak lalu area situ malam2 pun dah cuak dah..

missrivebell mumun said... [Reply to comment]

hehe seram tetibe..

akuzle said... [Reply to comment]

dlm citer tuh katanya umah banglo tp gambo tuh nmpk mcm teres 2 tingkat ajer... tp kalo umah tuh sgt lama dan ditinggalkan, mmg byk makhluk yg ado....lagi2 ado kes2 menyeramkan yg penah terjd.....gitulah...

Rahsia Nuffnang said... [Reply to comment]

Pergh menakutkan gak cerita ni..apa jadi ya pada rumah tu sekarang?

Rossnie said... [Reply to comment]

umah ni mmg bhantu..my bro penah citer, member dia atlet, penah duk sini kena kaco gak..pemilik umh ni duk oversea..hmm

a n a s t a s y e a said... [Reply to comment]

pernah pintu rumah kena ketuk pukul 12.00 malam tapi orang tak ada =)

anastasyea's latest post .. Luahan Hati | Anda Berani !

Apis said... [Reply to comment]

1. Salleh yang ajak pergi Restoran Hakim. Salleh yang takde...

2. Kalau peristiwa Salleh dan 6 orang ini berlaku pada jam berlainan takkan Salleh yang ajak pergi Restoran Hakim?

3. Diorang pakat amik wallet dan guna duit Naim tapi tak pakai duit Bob. pelik! Kenapa tak cerita bob takde duit. Lepas guna duit Naim tapi Naim takde? siapa yang bayar?

4. Gaya Salleh cerita rahsia dan bagaimana dia dan Naim eksiden seperti mereka berada di masa yang berlainan.

Tipu tak profesional la cerita ni! watak tak konsisten dengan plot cerita..

Anonymous said... [Reply to comment]

gambar rumah tu salah. rumah tu mmg rumah banglo.. kat depan wet world, tasik seksyen 2

Anonymous said... [Reply to comment]

cerita ni macam reka....ubah lah betul2 bagi real....banyak yang tak lengkap...tak logik.

kakiberita said... [Reply to comment]

KEH KEH KEH!

kakiberita said... [Reply to comment]

meh tgk real punye.. ada beran?

Anonymous said... [Reply to comment]

so yg lengkpnyer mcm mane yer??biler pk2 mmg tak konsisten cte nie tp nothing is impossible when it comes to mistik rite..hahahaha

Manja (let it be my sweet name) said... [Reply to comment]

kalu buat filem nie mau x nyer untung lawak+ seram+ sedih huhu

Anonymous said... [Reply to comment]

seram r
klako pon ad
n bagi pagjaran pon ad
klu nk pindah umah kew,sewa kew,cucilah umah 2 ngan ayat2 al quran ,azankan

Anonymous said... [Reply to comment]

bes n seram tapi cam xlogik pon ada gak..

Anonymous said... [Reply to comment]

ade sesape yg tau no tel tuan umah?? mcm mane nak sewa tu??

Anonymous said... [Reply to comment]

aku pernah bace cite ni dalam setahun yg lalu laa. cerita tipu tp nak yakinkan org supaya pecaya. paling xlogik, 9 thn lepas students uitm da ade hp sendiri. siap ade loud speaker lak tu. logikla ckit...

Anonymous said... [Reply to comment]

iv heard this story before....Yerp it happened long time ago..when i was a student in PPP...1999..MMG umah ni dh wujud lama.even my mother(staff uitm shah alam)pon mmg dh byk bcerita..so i cn only confirm that this house mmg wujud sejak dahulu lagi..kejadian seram yg berlaku dh byk and pelbagai..penah juga i dgr makhluk halus tu terbang smpai ke tasik..tu sbb skrg dh xde aktiviti dayung sampan lagi di tasik shah alam...

Anonymous said... [Reply to comment]

arap cikgu dahlia dpt masukkan entry sal KTF UTM..sbb sy skrg pun study kat sana..thanks....

Anonymous said... [Reply to comment]

huh..memang seram!

Anonymous said... [Reply to comment]

tak seram lgsung ....de tak yg lgi lgi seram..?

Khairil said... [Reply to comment]

tak sabar nak tunggu cerita ni di moviekan...

Anonymous said... [Reply to comment]

@Apis

firstly Apis n other anonymous lain, ak kenalkan diri aku dulu ok... aku ialah empunye asal cerita ni dan nick aku bukannya mr.G tapi Mr.Q [owner blog salah tulis, kot].

apa yg korang baca ni dah bnyk sgt kena edit, dr tajuk sampailah nk ke penghujung cerita. tp xpe, i'm cool.

Ak malas nk reply komen kt sini sbb ak dah reply komen yg sama kt laman sembang asal aku tulis cerita ni tp just want to share a lil bit info ok.

1."Salleh" yg ajak g Hakim tu ialah "Salleh" yg lain...

2. Pd individu yg kata dia da bc cerita ni setahun yg lps, maka itu ilh satu penipuan. Cerita ni aku taip pd 19 Disember 2010 dn korang takkan dpt cerita ni lebih awal dr tarikh tu kecuali ko naik keta Back to The Future tu.....

3. aku ngaku yg pokok sblh umah seram tu bkn pokok ara tp aku sampai la skang xtau tu pokok apa, aku just tulis aje pokok ara.... [my bad]

ni laman sembang 1st aku post cerita ni

http://www.activeboard.com/forum - ruangan seram - umah seram seksyen 2

royalfinger-jay.TR said... [Reply to comment]

salam mr.G, boleh bagi x link 1st post u kat sini..sebab try pi kat http://www.activeboard.com/forum tarak la...!

sy nk baca yg ori punya, sebab sy mmg hobi membaca! :)

Anonymous said... [Reply to comment]

kalau link tu xleh guna, ko taip aje "Geng Cerita" active board. Pastu cari ruangan seram. Cari tajuk "Umah Seram Seksyen 2"...Oleh sebab citer ni panjang sgt, ak buat 2 post. Satu lg tajuk dia "Umah Seram Seksyen 2[2].....

Itu adalah 1st time ak tulis cter tu...

sekian

Crazy man said... [Reply to comment]

Kecian...,,,ampa...,,semua aq ucp takziah pda kluarga arwh salleh gan naim ..,,sbr je la

Anonymous said... [Reply to comment]

sedih and seram...
sape suh kcu tempat "org"

egypt said... [Reply to comment]

kat seksyen 2 rasanya bukan rumah banglo rm50 tu aje yang popular.kalau di pusing2 seluruh taman perumahan tu kelihatan banyak rumah yang kosong macam takde orang duduk(tahun 2002-2006 aku stay shah alam)dan menyeramkan.nak kata rumah persingahan pun tak jugak sebab six sense aku meyatakan rumah tu ada aura seram..tapi kalau ikut rumah rm50 ni memang hari2 aku lalu lalang depannya...cuma tak pernah menyinggah aje...hehe

Reza & yana :) said... [Reply to comment]

assalamualaikum . hai . awk nak cari rumah sewa sekitar seksyen 2? saya ada bilik utk disewa .. harga rm 125 .. ade streamyx, tv, perabut, meja tulis , msin basuh , peti ais , dapur memasak , mempunyai dapur yg luas .. toilet 2 .. depan dan belakang .. rumah seksyen 2 . kemasukan bulan 9 atau dalam masa terdekat .. deposit 2 bulan..

Anonymous said... [Reply to comment]

huisss...mnakutkan tul!! tuntasnya,klu sewa rmah murah punnyaaaaa, msti x baik punya cilok. . . . .

Anonymous said... [Reply to comment]

Aku brada di uitm pd thn 1999-2001, memang aku Ada dgr pasal bungalow sek. 2, memang wujud

cikpuanWani said... [Reply to comment]

Seram kot .. serious meremang !

Anonymous said... [Reply to comment]

seram kot..ksian nsib salleh n naim..al-fatihah..

Anonymous said... [Reply to comment]

anonnymous said..
seraaaaaaaaaaam yooooh..
ksian salleh n naim..
al-fatiha..

Anonymous said... [Reply to comment]

aku pernah juga alami,bila suami aku kerja mlm, mula le dia dtg siap bunyi mandi lagi punyalah terkejut aku dan anak aku mcm2 lg lah gangguan,Akhirnya kami pindah baru lah aman.

Anonymous said... [Reply to comment]

Penah dengar citer ni dari member2...rumah dlm gambar tu pun penah tengok masa kitorg carik rumah sewa dlu kt sek 2....seramnyer

Anonymous said... [Reply to comment]

apsal lak tk der hp...masa tu nokia 3100 tgh glamer per....

ririey natasha said... [Reply to comment]

first of all, sbg islam i mengakui yg benda nih sume wujud.. i sorg yg agak berani juge sbnrnye, di pendekkan cerita, i ngn 2 kwn gi la umah ni slpa dgr n bace ttg umah nih. masa pergi tk da ape yg berlaku, everything fine. kami siap bergambar. tgk2 keadaan umah. pada masa tuh ada org dtg tukar gate umah tuh. ingtkan hbs cmtuh je, rupanye tak sangka benda tuh mengikut i balik. i mmg tak pnh jmpe, tp i pernah di cekik dan ditindih masa tido, biasa lah permainan syaitan, i biarkan je, sampai satu tahap yg tak blh di tahan, i cekik dan hampir ilang nafas masa tido. dlm masa seminggu tuh mcm2 kejadian pelik berlaku kt umah sewa i kt bangi. kawan i nampak benda tuh duduk atas almari, ada yg kt balik tingkap tgk org mandi. tp i tk nampak, so i decide nak bgtau abg i, seorg yg blh la jgak mengubat org. yea, tekaan tepat, mmg benda tuh mengikut i, jadi mcm2 benda i buat tok halau, solat doa dan juga bawa paku karat sbg pelindung, org dlu2 kata ponti takut ngn paku tuh. alhamdulillah gangguan mula surut, akhir sekali, i bermimpi didatangi ponti tuh dan dia bgtau i dri mne asal dia, dia gambarkan balik semua yg i wat buat kt umah tuh. lastly dia kata dia tak blh nak ganggu i dan kwn2 i lg. tuh je la kisah nye, mmg kisah ini benar.

Anonymous said... [Reply to comment]

I baru baca..srram nyahhhhh !!! Kalah ahmad idham!

Anonymous said... [Reply to comment]

hi beb, boleh sapa2 tlg sy utk cari contact org yg mengalami kejadian ni sendiri x? sy tgh research ttg rumah ni, harap sgt utk bjumpa sendiri dgn org yg menulis dan mengalami sendiri kejadian ni. harap- harap sgt bantuan dari korg. anything bole mail sy di tasya_keristifa@yahoo.com
tq

Anonymous said... [Reply to comment]

hubby ada cite tiap kali lalu kt umah 2..dia kata umah hantu. Tapi saya ni rasa cam tak percaya je hingga lah saya terbaca artikel kt blog..mmm..baru caya..

cam ni citenya..masa 2 dlm tawon 1985, kat itm masa 2 ada course perkayuan..so hubby ngan member2 dia sewa umah 2..dia ckp waktu pagi mesti dorang sume kena angkut tido kt luar padahal malam2 elok je tido kat dlm bilik..ada yg tersangkut kt pagar, ada yg tido atas rumput, termasukla hubby kita pun kena angkat sekali. Tak sangka ye dh bape tawon pun umah 2 still berhantu lagi..tak de ke sesape yang berani halau hantu2 2 keluar..

alea said... [Reply to comment]

Semmg nye seram. Aq ade gak umah yg camni tpi bukan kerana antu tpi lebih pada jin yg berumah keliling sana.
awal2 aq pindah sana mmg da byk yg kaco2..anak buah aku liat ade pak cik2 jalan langgar wall..aq pon ade nampak awek yg mirip btol ngan aq..sampai aq rase seram nk duk sorang2..tpi lelama dh biase..skrg pon aq duk sorang2..kekdg ade sore awek nangis kuat2..tpi aq pules jaa..xhirau pon..prinsip aq..nie dh umah aq nk kaco pon sila2..suma ade hak nk duk umah hehehe..lelama dh busan kut diorg nk kaco..so aman2 jek skrg.(:

Anonymous said... [Reply to comment]

ak nak tau rumah nie lau nak sewa kat cmne?
ak ingt nak beli je umah 2 trus...
urgent!!!!

Anonymous said... [Reply to comment]

salah....bkn e2 rumahnya...

DaHLia said... [Reply to comment]

@ecah

hahaha...itulah..kadang2 tu, baik xtahu daripada tahu kan :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@missrivebell mumun

sekali sekala biarkan diri diselubingi misteri..hehehe

DaHLia said... [Reply to comment]

@akuzle

sebab tu lah elakkan tinggal rumah lama2...dan kalau masuk rumah baru,basuh rumah dan buat sembahyang hajat dulu..kita xtahu apa yang ada menginap situ kan..

DaHLia said... [Reply to comment]

@Rahsia Nuffnang

not so sure. :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Rossnie

owhh... atlet yg gagah pun kena kacau...apatah lagi daku yang lemah ni...aduhaiiii

DaHLia said... [Reply to comment]

@a n a s t a s y e a

ngigau je tu kut??
hehe

DaHLia said... [Reply to comment]

@Apis

hahahaa... entahlaaa...tapi effect seram tu ada :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

owh bukan ek... :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

kalau ikut logik, memang lah x ;D

DaHLia said... [Reply to comment]

@kakiberita

awat ??

DaHLia said... [Reply to comment]

@kakiberita

xperlah...wa takutttt

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous


yup...dah mistik.. :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Manja (let it be my sweet name)

sedang menunggu David Teo menfilemkan cerita ni :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

yup, setuju sangat2

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

hehe...cukup perisa, semua ada :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

erk!!!!

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

9 thn lepas = 2002..
aku pun dah pakai hp masa tu wehh :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

erk...nasiblaa i xpernahh stay SA

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

ops, entry sal KTF? insyaALLAH..tunggu mood

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

sangat!!!

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

ahaks, berlagak nampak :P

DaHLia said... [Reply to comment]

@Khairil


saama laa kita..
someone should write a script and send it to David Teo :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

ops salah ke?? salah tgk lah kut..hehehe

yg ni aku xedit, kopi pasta jerk :D

thanks for sharing the link.. which is i shared it already :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@royalfinger-jay.TR

selamat membaca :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

thanks for sharing..cannot wait this story difilemkan..

DaHLia said... [Reply to comment]

@Crazy man

yup...takziah

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

tu xsengaja kacau lah...

DaHLia said... [Reply to comment]

@egypt

ahaks..berani ke nak singgah???

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

yup..kalo murah gile, sampai xpayah byr etc, mesti ada something :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

nasib ko terselamat dr musibah macam ni..alhamdulillah :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@cikpuanWani

kannnnnnnn :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

serammmmm beb

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

erk..dia menyerupai suami ko x?? takutnyaaaaa

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

nasib xtergerak hati korang nk sewa umah ni kan...huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

masa tu dah pakai 3210 apa :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@ririey natasha


alahai cik adik, beraninyer dia..
nasib baik ada abgg yg pandai mengubat..

lain kali hati2 k :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

ces...cam xikhlas jer seram ko nyahhh..

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

cari kat Active Board..hr tu ada MrQ yang claim this is his story dtg menjengah, tapi dia xtinggalkan apa2 contact utk dihubungi..entahlaaaaa...jgn2 dia pun xwujud...huhuhuhuhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

erkk...kena angkut tu xdaya kan...siap tersangkut kat pagar,.
anyway, nasib semuanya selamat, xjadi mcm kisah ni kan

DaHLia said... [Reply to comment]

@alea

isk..beraninyer ko...
siap berupa2 ni yang aku pantang..huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

entah..ko g je jenguk sendiri..tanya jiran2 :D untung kalo ko dapat beli...

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

so, yang mana umahnya beb??

Anonymous said... [Reply to comment]

emphh.. tak sangka rumah tu rumah hantu.. tapi tengok memang seram gilaa

Anonymous said... [Reply to comment]

peh..citer ni mmg seram gile mcm dlm movie lak! ak ni mmg mnat cte antoo..tp dgr real story kt cni ase cm xtaw nk caye ke x..
hmm..uncle seekers patut dtg kt uma nih. xpon wat cm cte paranormal activity tu. tp why not tuan uma tu panggil ustaz yg plg handal utk halau bnde ni sume? ak plik la..

Anonymous said... [Reply to comment]

Kalau ini dibuat ke dalam movie, semasa start mesti ada ayat "Cerita ini merupakan kisah benar beberapa pelajar yang diganggu makhluk halus"

Anonymous said... [Reply to comment]

seramnye....

happygirl said... [Reply to comment]

aku nak taw je...betul ke rumah tu yang kat pic... sbb skrg ada lelong kat mudah.com... n bilik ade 3 je... ni link nya...aku tengah cari nak beli rumah ni... byk rumah murah...yg atas 100k tu aku rasa x pelik..yg bawah dr tu yg pelik sket... mesti ada something...aku nak try tgk la rumah ni... http://www.mudah.my/Double+Storey+House+SS+2+Shah+Alam-13076699.htm

Anonymous said... [Reply to comment]

Insyaallah dgn izin Allah hari jumaat mlm saya akn ke rumah tu utk meninjau

Mohamed Hidayat said... [Reply to comment]

aslm. xkisah la kisah ni bnar @ x, sy hrp tn rmh @ wkilnya dpt bkakn gate & pntunya utk sy msuk. klu btl strategik, sy nk bli utk tmbh aset. klu sewa sebulan rm50, installment bank plg mahal pn rm100 je sebln...mmg b'baloi. PM di fb, skype @ twitter sy; Mohamed Hidayat (tnpa gmbr). MH, Wgsa Maju, KL.

Semple Women said... [Reply to comment]

seram , but rse simpati ats kematian your friends :(
???

Anonymous said... [Reply to comment]

jiran sebelah menyebelah tak kena ganggu ke ek?

Anonymous said... [Reply to comment]

PASANG MP3 AL-RUQYAH DAN AL-QURAN. TENGOK ADA APA-APA PERUBAHAN. INSYA-ALLAH AKAN BERKURANGAN GANGGUAN.

Anonymous said... [Reply to comment]

Astaggfirullh,,,,nk cye ke x ni,,

Syuhada Adda said... [Reply to comment]

betol kew cite ni... dah r mood ngah cr umah sewa ni..huhu..tiba2 terbaca lak cite ni..haishh..meremang bulu roma aih.. :-(

Anonymous said... [Reply to comment]

just stopping by to say hello

Anonymous said... [Reply to comment]

https://www.facebook.com/RumahSewaRm50

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais