BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » » Keputusan SPM 2010 diumumkan keluar - 23 March 2011 | Tarikh Semakan Result SPM 2010 Online/SMS

Keputusan SPM 2010 diumumkan keluar - 23 March 2011 | Tarikh Semakan Result SPM 2010 Online/SMS

Share

Bilakah keputusan SPM 2010 akan diumumkan? When will the SPM 2010 result will be announced? Barangkali itulah yang menjadi tanda tanya dan persoalan kepada semua calon SPM 2010, ibu bapa, dan guru setelah keputusan STPM diumumkan hujung Februari lalu. Untuk makluman, seramai 467, 970 calon SPM 2010,  mengambil peperiksaan di 3,594 pusat peperiksaan seluruh negara sepanjang 23 Nov – 20 Disember 2011 lepas.

 

23 March 2011 Calendar Black and White

Tips penting ambil result SPM dalam pakaian dan rupa yang kemas :D Jangan lupa janji temu kita pada tarikh di atas ya… pakai hensem2 lawa2 tau calon SPM 2010!!

 

Berita pengumuman mengenai tarikh sebenar keputusan SPM 2010 ini keluar diterbitkan dalam akhbar NST semalam. Memang sebelum ni, sudah banyak blog dan laman sosial yang membuat spekulasi tentang tarikh keputusan SPM 2010 ni akan diumumkan, tapi aku masih tetap mengambil langkah berdiam diri sehingga keputusan rasmi keluar.

 

KUALA LUMPUR: The Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) examination results will be out on March 23. Education director-general Datuk Abdul Ghafar Mahmud confirmed the date yesterday with the News Straits Times.


Between Nov 23 and Dec 20 last year, some 467,970 candidates sat the SPM examination at 3,594 centres nationwide. There has been much speculation on various online channels such as blogs and social networking sites about the date the results will be released.'

 

 

** Informasi daripada MummyNemo dan Aizuddin

 

Actually sehari selepas STPM keluar hari tu pun, sempat aku berbual dengan SU Peperiksaan sekolah, dah risik2 dengan dia pun, memang 23 Mac 2010 ni result SPM 2010 akan diumumkan. Info paling sahih, sebab memang dia contact dengan orang di sinun. Orang sinun tu pun pernah aku jumpa masa mengawas SPM 2010 tahun lepas kat MRSM Pekan tu.

 

Semalam pun, dah dengar maklumat, sekolah aku masih dijadikan tempat untuk mengumumkan keputusan SPM 2010 untuk daerah Pekan pada hari tersebut. Kami kena sediakan makanan 3x kepada kira2 50-60 yang akan hadir. Agak2 ada PRESS yang hadir x? Macam biasa, keputusan hanya boleh diambil selepas jam 11 pagi agaknya. Perkhidmatan semakan Keputusan SPM 2010 secara Online ataupun SMS tak pasti lah pulak akan ada atau tidak. Tunggu sahaja pengumuman terkini oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia nanti.

 

Harapnya kami dapat meningkat kecemerlangan dan kalau boleh menjadi yang terbaik untuk sekolah menengah harian di daerah ini. Fuhh, berdebar pulak menunggu keputusan Addmaths SPM 2010 budak2 ni..!! Ada yang cakap, kalau dia LULUS, aku orang pertama dia akan cari. Harapnya semua akan LULUS nanti. Aminnnn..

 

drinking

 

And kepada blogger merangkap calon SPM 2010 yang sememangnya berdebar menunggu keputusan, antaranya…Ikhwanshah, Apyzs, Biey, All the best sis ucapkan! Bebanyakkan berdoa dan buat sembahyang hajat mohon padaNya :D  InsyaALLAH Dia akan beri bila hambaNya meminta.

12 komen:

secantikmanis said... [Reply to comment]

TERINGAT ZAMAN SEWAKTU NAK AMEK RESULT SPM. HEHEHEH

IMANSHAH said... [Reply to comment]

semua macam terlepas pandang kan

n@m@n said... [Reply to comment]

berdebar nih!!!

Arol Mubin said... [Reply to comment]

Cikgu Dahlia, Arol pun calon SPM 2010 jugak. :) Wah! Cikgu Dahlia guru Addmath? Subjek yang paling Arol lemah. Hehe. ;D

ardinihumaira said... [Reply to comment]

adik dni ado yang amik spm ritu :D bedebar2

Liza said... [Reply to comment]

cikgu2 dia pun berdebar gak nak maintain 100% lulus... walau nmpak mudah, lulus je pun tp masih ada yg ambil sambil lewa thn lps... Anyway, all the best, boys!!!

ecah said... [Reply to comment]

good luck semua..teringat time dulu2 amik result..cuak2..

Tarikh Keputusan SPM 2010 | 23 March 2011

Ikhwan said... [Reply to comment]

Kecut perut baca entri ni T.T

p/s : ada ke perkataan 'mengawas'?

Ikhwan,
http://ikhwanshah.com

aizuddin said... [Reply to comment]

patutlah tersedak kejap..hehe
thanks for link..good luck utk semua calon spm :)

Miss Capricorn said... [Reply to comment]

takotnye nak amek result...pd sesiape y bace coment nie..doakan saye dapat capai target saye 7A ye..amin~~~

Anonymous said... [Reply to comment]

omg...tak sbar rasanya...

Shaffie Yusof said... [Reply to comment]

mengawas mrsm pekan? hehe... maktab saye uh...
risau-risau.. tawakal je la.. :)

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais