BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , » Tema Hari Kemerdekaan ke-54 tahun 2011 | Sambutan Hari Merdeka pada 16 September 2011 bukan 31 Ogos 2011

Tema Hari Kemerdekaan ke-54 tahun 2011 | Sambutan Hari Merdeka pada 16 September 2011 bukan 31 Ogos 2011

Share

Sambutan Hari Kemerdekaan Negara kita, Malaysia biasanya disambut pada 31 Ogos setiap tahun. Namun sambutan Hari Kemerdekaan Ke-54 pada tahun 2011 ini akan ditunda kepada tarikh 16 September yang diadakan serentak dengan Hari Malaysia.

Menurut Ketua Setiausaha Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Kamaruddin Siaraf, keputusan itu dibuat berikutan tarikh kemerdekaan kali ini jatuh pada penghujung Ramadan. Lokasi sambutan Hari Kemerdekaan 2011 kali ini, berkemungkinan akan diadakan di Dataran Merdeka.

Tema Hari Kemerdekaan ke 54 tahun 2011 adalah:

1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera

**sumber : wanville

(Tema Hari kemerdakaan ke 53 pada tahun lalu ialah “1 Malaysia Menjana Transformasi”)

 

Program Keceriaan Bulan Kemerdekaan

Fokus utama : Pengibaran Jalur Gemilang di kawasan, bangunan dan premis dengan menggunakan daya kreativiti untuk membantu meningkatkan penghayatan orang ramai terhadap erti kemerdekaan.

Tujuh kategori yang dipertandingkan:

  • bangunan kerajaan,
  • bangunan swasta,
  • kampung (tradisi, kampung baru cina, kawasan estet, felda),
  • sekolah (Menengah, kebangsaan, jenis kebangsaan),
  • taman perumahan,
  • individu
  • pintu gerbang.
    Tarikh pelaksanaan / pengibaran Jalur Gemilang :  1 Ogos sehingga minggu ketiga Ogos,
    Penilaian bermula dari 31 Ogos sehingga 16 Sept meliputi aspek kreativiti, daya tarikan dan nilai tambah. Maklumat lanjut mengenai pertandingan itu boleh didapati di laman web Jabatan Penerangan. – sumber -

8 komen:

Anonymous said... [Reply to comment]

tema hari kebangsaan ni confirm betul ke??

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

saya ada nyatakan sumber di situ. :D

arjuna said... [Reply to comment]

LAGU TEMA TAHUN NI TAU X?????

Anonymous said... [Reply to comment]

thanks, i nak confirm tema, nak buat brosur ni.

Anonymous said... [Reply to comment]

Yalah....konon2 suruh kibar bendera tapi lagu tema tak ada. Semangat nak sambut pun tak ada jadinya.Kan sudah lancar pengibaran bendera hujung bulan Julai,kenapa sampai sekarang lagu tema tak ada.Marah ni....

Anonymous said... [Reply to comment]

salam,

setiap tahun sambut bulan merdeka,masa habis n duit pun banyak
habis.kepala otak remaja kita sebahagian besarnya masih dijajah.setuju...fikir2 kan lah

Anonymous said... [Reply to comment]

xkesahlah nk ubah tarikh smbutan..yang pnting perarakan tentera wajib tengok.

Anonymous said... [Reply to comment]

Kalo lagu tema pon entah di mana...camana nk sambut hari merdeka?...semangat yg berkobar dah mula kendur...api yg membara dh mula padam...rasanye lebih baek givup aje le.

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais