BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , , , » Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan PMR 2011 Negeri Pahang | Pahang State Trial PMR 2011 Papers

Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan PMR 2011 Negeri Pahang | Pahang State Trial PMR 2011 Papers

Share

Kertas soalan peperiksaan percubaan PMR (Penilaian Menengah Rendah) Negeri Pahang bagi tahun 2011 boleh dimuat turun seperti di bawah. Peperiksaan Percubaan PMR Pahang dah habis sebelum raya lagi, tapi memandangkan tiada soft copy dibekalkan, daku mengambil inisiatif sendiri untuk scan semua soalan percubaan pmr 2011 pahang ni.

 

So diharap perkongsian ini dapat  digunakan sebaiknya oleh semua guru-guru, calon PMR dengan sebaiknya. Lebih happy jika ada kredit & hyperlink ke blog ini sebagai tanda penghargaan sekiranya berkongsi di laman sendiri memandangkan 3 hari aku luangkan untuk scan, dengan masalah scanner yang sangat mengecewakan sebelum itu. Hanya Allah jer yang tahu!

 

Bahasa Melayu (BM)

Kertas 1 Bahasa Melayu Percubaan PMR 2011  Pahang | Skema Jawapan BM K1

Kertas 2 Bahasa Melayu Percubaan PMR 2011  Pahang | Skema Jawapan BM K2

 

Bahasa Inggeris (BI) @ English Language

Kertas 1 Bahasa Inggeris Percubaan PMR 2011 Pahang

Kertas 2 Bahasa Inggeris Percubaan PMR 2011 Pahang

Skema Jawapan BI K1 & K2

 

Sejarah

Sejarah Percubaan PMR 2011 Pahang | Skema Jawapan

 

Geografi

Geografi Percubaan PMR 2011 Pahang | Skema Jawapan

 

Pendidikan Islam

Pendidikan Islam PMR 2011 Pahang | Skema Jawapan

 

Matematik

Kertas 1 Matematik Percubaan PMR 2011 Pahang | Skema Jawapan Mat K1

Kertas 2 Matematik Percubaan PMR 2011 Pahang | Skema Jawapan Mat K2

 

Sains

Kertas 1 Sains Percubaan PMR 2011 Pahang

Kertas 2 Sains Percubaan PMR 2011 Pahang

Skema Jawapan Sains Percubaan PMR 2011 Pahang

 

Kemahiran Hidup

KH Pilihan 1 – Kemahiran Teknikal (KT) Percubaan PMR 2011 Pahang | Skema Jawapan

KH Pilihan 2 – Ekonomi Rumah Tangga (ERT) Percubaan PMR 2011 Pahang | Skema Jwpn

 

Selamat menduduki Peperiksaan PMR 2011 kepada semua calon PMR 2011. Gunakan masa yang ada lebih kurang 3-4 minggu ini dengan sebijaknya. Mungkin peperiksaan ini tidak sebesar peperiksaan SPM, tapi PMR adalah peperiksaan untuk menentukan halatuju bidang yang akan kamu pilih kelak.

 

Semoga beroleh kecemerlangan apabila keputusan peperiksaan PMR 2011 yang dijangka diumumkan pada tarikh 24 ataupun 26 Disember 2011 kelak. InsyaALLAH.

55 komen :

Adi Zhaf said... [Reply to comment]

wah..terbaik !!!

Cikgu Diana said... [Reply to comment]

Assalamualaikum,
Terima kasih banyak di atas perkongsian ini. Semoga usahamu ini dirahmati Allah hendaknya.

Wan85 said... [Reply to comment]

http://wanwidget.com/
kalau lah masa saya belajar dulu ader mcm ni kan best, senang jer nak belajar, hehe

pancing bergaya said... [Reply to comment]

banyaknya skema he2..

Anonymous said... [Reply to comment]

Khb pilihan 4 ada tak?

tips said... [Reply to comment]

syabas cikgu D!! semoga usahamu diberkatiNya. :)

Anonymous said... [Reply to comment]

terima kasih cikgu.. nanti saya kreditkan ke blog cikgu.. semoga usaha cikgu diberkati Allah..

Kaunselor SAM RAWANG

Anonymous said... [Reply to comment]

terharu dengan usaha cikgu dahlia. semuaga Allah memberkatimu.

Hanif said... [Reply to comment]

semua cikgu dah kasi..mahu tak mahu belajar jerr...

eiela said... [Reply to comment]

Gud luck kepada semua student SPM tahun nih.

Puan Rosh said... [Reply to comment]

TQVM. Mmg ternanti2 sbb siap dgn skema. May Allah bless u always. Thumb up Cikgu Dahlia.

kak ina kl said... [Reply to comment]

terima kasih cikgu dahlia..anak akak memang ambil pmr tahun ni.

Anonymous said... [Reply to comment]

thanks a lot for the sharing. Sharing is caring in learning process. MGBU.

Anonymous said... [Reply to comment]

Inilah yang dikatakan keikhlasan bekerja. Moga rezeki cikgu bertambah di dunia dan di akhirat.

Gua Blog said... [Reply to comment]

Student sekolah menengah rugi kalau tak bukak entri nih! ;p.

ajaklenga said... [Reply to comment]

terima kasih

puanbee said... [Reply to comment]

saya link kan kesini terus untuk kertas soalan pahang

are-faf said... [Reply to comment]

da x soalan kh-perdagangan semua negeri..? sy nk sgt2..semua soalan tu.. ~tq~

Anonymous said... [Reply to comment]

sALAM..TQ...SELAMAT HARI RAYA..

Anonymous said... [Reply to comment]

Thank you so much... Im really looking for this question.. rally appreciate your help... May god bless you

Anonymous said... [Reply to comment]

Terima kasih banyak2,cikgu...

Anonymous said... [Reply to comment]

SUSAH NAK CARI SOALAN KHB PERTANIAN...KALAU SAPE2 ADE BLH KONGSI...

Anonymous said... [Reply to comment]

thanks :)

DaHLia said... [Reply to comment]

@Adi Zhaf

TQ :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Cikgu Diana

Wkumsalam..

AMinnn :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Wan85

dulu rasanya file hosting, Internet tak digunakan secara meluas :D

so semuanya bergantung pada guru2 jer..

bet me, my students kat skool pun semuanya bergantung pada cikgu utk cari, print dan bagi mereka..huhuh

DaHLia said... [Reply to comment]

@pancing bergaya

jangan jadi skema sangat udah :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

maaf, tahun ni sekolah cikgu xambil pilihan 4 tu..

soalan pun dapat hanya yang order jer..
maaf ye

DaHLia said... [Reply to comment]

@tips

aminn..
InsyaALLAh

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

sama2 :D
semoga digunakan sebaiknya oleh semua :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

aminnnn ..insyaALLAH

DaHLia said... [Reply to comment]

@Hanif

betul..betul..betul :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@eiela

good luck untuk semua...:D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Puan Rosh

TQ sis :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@kak ina kl

All the best untuk Anak Kak Ina..
nanti stay tuned sini untuk tips soalan Sains ...

subjek Sains je laa saya leh tolong..hehe

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

Welcome..
May God always bless me :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

Aminnn...InsyaALLAH

DaHLia said... [Reply to comment]

@Gua Blog

:D cikgu cikgu pun kena bukak

DaHLia said... [Reply to comment]

@ajaklenga

sama2 :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@are-faf

tahun ni xde calon kertas tu di sekolah cikgu..
so tiada soalan dibekalkan..
pesanan soalan memerlukan kos..

DaHLia said... [Reply to comment]

@<a href="#c528

sama2..
selamat hari raya jugak :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

Welcome.
Aminnn..
InsyaALLAH

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

sama-sama Anon :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

sekolah cikgu xpernah ditawarkan pilihan tu..maaf ya :D

Anonymous said... [Reply to comment]

johor pnye xd kerw cikgu ..?

Anonymous said... [Reply to comment]

Thx cikgu...

Anonymous said... [Reply to comment]

tq. smoga allah melimpahkan rezeki utk yg mengupload ini =)

Anonymous said... [Reply to comment]

terima kasih diatas perkongsian ilmu ini

Anonymous said... [Reply to comment]

Cikgu, Boleh tolong bagi jawapan untuk PMR Trial Pahang KH PK 2011?

Terima Kasih

syeera said... [Reply to comment]

thank you for the sharing.. :)

Anonymous said... [Reply to comment]

thank you

www.iluvmaths.com said... [Reply to comment]

Jom dapatkan koleksi soalan percubaan PMR 2012... ^_^

http://www.iluvmaths.com/percubaan-pmr-2012/koleksi-soalan-percubaan-pmr-2012/

shasha shanyna said... [Reply to comment]

yg percubaan 2012 ada tak ?

Anonymous said... [Reply to comment]

cikgu tak ada ke untuk tips 2012...

azzad said... [Reply to comment]

rajin cikgu kita ni. semoga segala usaha ini akan menjana pahala yang berpanjangan

1-5 dis ni cdng nak p chengmai, chengrai. sapa nak join.
hubungi cikgu azzad 0104606920 atau azzad69@gmail.com

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais