BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , , , , , , » Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan PMR 2011 Sains & Skema bagi MRSM, SBP dan Semua Negeri | Science All State PMR Trial Exam Paper 2011

Koleksi Kertas Soalan Peperiksaan Percubaan PMR 2011 Sains & Skema bagi MRSM, SBP dan Semua Negeri | Science All State PMR Trial Exam Paper 2011

Share

Kertas Soalan Sains Percubaan PMR 2011  Maktab Rendah Sains Mara (MRSM), Sekolah Berasrama Penuh dan juga semua negeri.

 

Koleksi kertas soalan bagi matapelajaran Sains PMR untuk peperiksaan percubaan PMR 2011 mengikut negeri-negeri, Sekolah Berasrama Penuh dan juga Maktab Rendah Sains Mara boleh download melalui link di bawah beserta skema jawapan.

 

BIL Negeri / SBP / MARA Soalan Kertas 1 Soalan Kertas 2 Skema Jawapan
1

Johor

Sains K1 Sains K2 Skema
2

Kedah

Sains K1, K2 dan skema    
3

Kelantan

Sains K1 Sains K2 Skema
4

Melaka

Sains K1 Sains K2 Skema
5

Negeri Sembilan

Sains K1, K2   Skema
6

Pahang

Sains K1 Sains K2 Skema
7

Pulau Pinang

Sains K1, K2, dan Skema    
8

Perak

Sains K1 Sains K2 Skema K1
Skema K2
9

Perlis

Sains K1 Sains K2 Skema
10

Selangor

Sains K1 Sains K2 Skema
11

Terengganu

Sains K1 Sains K2 Skema
12

Sabah

Sains K1 Sains K2 Skema
13

Sarawak

Sains K1 Sains K2 Skema K1
Skema K2
14

Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Sains K1 Sains K2 Skema
15

Sekolah Berasrama Penuh (SBP)

Sains K1
Errata Sains K1
Sains K2
Errata Sains K2
Skema
16

Maktab Rendah Sains Mara (MRSM)

Sains K1 Sains K2 Skema

 

Alhamdulillah, akhirnya kesemua kertas soalan percubaan PMR 2011 bagi semua negeri, SBP dan MRSM untuk matapelajaran Sains telah berjaya saya upload dan kongsikan di sini.

 

Jutaan terima kasih kepada yang sudi emelkan soalan-soalan yang tidak ada dalam simpanan saya sebelum ni. Semoga Tuhan merahmati anda semua. Bagi sesiapa yang ada link ke skema jawapan yang belum ada link di atas, mohon berkongsi di ruangan komen ya.

 

Nantikan analisis soalan Sains Percubaan PMR 2011 mengikut negeri yang memberi fokus kepada beberapa topik popular yang ditanya dan tidak lupa juga, ada beberapa topik ramalan yang akan keluar dalam kertas soalan sebenar bagi subjek Sains PMR 2011 ini. Soalan Bocor PMR 2011? Tunggu!!!

34 komen :

Unit Bimbingan & Kaunseling SAMER said... [Reply to comment]

terima kasih banyak..

ifaty said... [Reply to comment]

terima kasih cikgu dahlia yg baik.memang mencari paper2 science tuh esp mrsm :D

Anonymous said... [Reply to comment]

Bagusnya cikgu, mesti ramai student cikgu dapat A,

Anonymous said... [Reply to comment]

Jika mahu soalan2 Percubaan PMR 2011 MRSM bagi kesemua 8 subjek, bersama skema jawapan, sila ke laman ni. http://schairiney.ucoz.com/

rebellist said... [Reply to comment]

pergh..dah cukup bagus ni, kalo dapat jawab ni ade harapan lulus skit.. ekeke. thanks cikgu

Anonymous said... [Reply to comment]

http://www.cikguhaslimi.blogspot.com/

Nur Misnan said... [Reply to comment]

terima kasih cikgu.. tengah mengumpul mana2
soalan yang blh buat research

ummiahmad said... [Reply to comment]

terima kasih kpd semua yg sharing solan terutama cg dahlia yg mwujudkan blog ni.

syahrul said... [Reply to comment]

kata ada soalan ramalan dan soalan bocor??mane??dapat ramalan pun jadi la..

Anonymous said... [Reply to comment]

semoga usaha anda diberkati Allah

Anonymous said... [Reply to comment]

kt http://cikguhaslimi.blogspot.com/ semua nye ade ^^

Cikgu Diana said... [Reply to comment]

Salam. Cikgu Dahlia, mohon izin kongsi link di dalam blog sekolah kami. Terima kasih banyak atas perkongsian ini.

Mhurain said... [Reply to comment]

Terima kasih banyak semoga jasa cikgu di balas Tuhan

DaHLia said... [Reply to comment]

@ifaty

sama2 ifaty :D
ni cikgu dah share semua trial papers negeri, gunakan sebaiknya..
semoga dapat membantuu

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

Aminnnn...

Itu yang diharapkan semua guru setiap kali peperiksaan..tak kira sebenar ataupun di sekolah sahajaa..dan biarlah pelajar A dalam semua bidang

DaHLia said... [Reply to comment]

@rebellist

Sains tak pernah lulus ke??
Tanya cikgu Sains kamu macam mana cara mudah untuk dapat keputusan sekurangnya LULUS tuu... :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

TQ cikgu :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Nur Misnan

sama2..
hasil research boleh laa share2 sini ya :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@ummiahmad

sama2.. :D

blog ni dah lama wujud..ni dah tahun ke3 perkongsian trial papers ada..cuma tahun ni lebih banyak kepada Sains :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@syahrul

sabar ya syahrul...
dah habis buat dah semua soalan atas ni??

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

aminnn...INsyaALLAH...

DaHLia said... [Reply to comment]

@Anonymous

ada yang xcukup cikgu :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Cikgu Diana

dipersilakan..jgn lupa backlink jer..hehe

semoga semua pelajar mendapat manfaat :D

DaHLia said... [Reply to comment]

@Mhurain

InsyaALLAH...:D
Aminnn

Cikgu Safuan said... [Reply to comment]

Syukur alhamdulillah, akhirnya saya terjumpa LUBUK koleksi solaan trial Sains 2011 utk membantu murid-murid saya. Terima kasih yang tak terhingga buat cikgu Dahlia.
Semoga Allah akan menambahkan rezeki cikgu Dahlia..Amin..Amin

Anonymous said... [Reply to comment]

bagi khERT pmr 2011,johor
plzzzz

Anonymous said... [Reply to comment]

thanks...perkongsian ini sangat bermakna untuk pelajar2 membuat pecutan akhir PMR 2011...moga usaha cikgu dahlia diberkatiNya..amin.

Anonymous said... [Reply to comment]

banyak betul anon kat cni

N'dninety said... [Reply to comment]

Terima kasih byk2 buat cikgu Dahlia atas komitmen dlm perkongsian ini. Moga perkongsian ini sedikit sebyk memberi lonjakan ke atas subjek saya pada thn ini. Thanks again:)

zen non said... [Reply to comment]

Jazakallahkhair. Very useful to us teachers.

Anonymous said... [Reply to comment]

sape pembuat soalan sains ek..??heheee

Anonymous said... [Reply to comment]

salam ;)
saya cg baru mengajar.dan next year dip'tggungjwb utk ajar sc f3..sy nk tny cg ada x koleksi soalan2 sc pmr yg disusun mengikut chapter ?
sekiranya ada sy sgt b'harap cg dpt share di sini..
segala jasa & p'tolongan cg semoga m'dpt balasan kebaikan dari-Nya.amin ;))

Anonymous said... [Reply to comment]

thanks ms dahlia.

Anonymous said... [Reply to comment]

teacher DAHLIA thanks ye...I believe I can get all subject A..^^ hope everyone wish me..^^

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais