BeLi EBook PAKEJ RM20 SaMBiL MeNjaNa PeNDaPaTaN!!

Jawab Survey, Kumpul Point Dan tukarkan kepada $$$$

Home » , , , , , , , » Soalan Percubaan PMR 2011 - Analisa Tajuk Popular Sains Kertas 2 SBP, MRSM dan Semua Negeri

Soalan Percubaan PMR 2011 - Analisa Tajuk Popular Sains Kertas 2 SBP, MRSM dan Semua Negeri

Share

Peperiksaan Penilaian Menengah Rendah 2011 dah tak lama lagi. Aku percaya, di sekolah-sekolah seluruh Malaysia sekarang ni, para guru tengah pulun ulangkaji bersama calon PMR 2011 sekolah masing-masing dengan membuat soalan-soalan percubaan dari negeri-negeri di Malaysia ini termasuk soalan-soalan dari MRSM dan juga SBP.

 

Untuk Cikgu Dahlia sendiri, selaku guru Sains, di sini nak berkongsi analisa taburan soalan berdasarkan topik favourite yang telah disoal dalam kebanyakan kertas soalan peperiksaan percubaan semua negeri, SBP dan juga MRSM dalam Peperiksaan Percubaan PMR 2011 baru-baru ini. Rujuk : Koleksi Kertas Soalan Percubaan PMR 2011 Sains.

 

Analisis Taburan Topik dalam Kertas Soalan Sains Kertas 2 Peperiksaan Percubaan PMR 2011 Mengikut Negeri

 

Analisa Taburan Topik untuk Soalan Sains Peperiksaan Percubaan PMR 2011 ini Cikgu Dahlia tambah baik daripada Analisa Soalan Sains Kertas 2 PMR 2011 Cikgu Zaiful yang telah disediakan oleh Cikgu Zaiful di laman blognya.

 

Soalan-soalan ramalan PMR 2011 Sains, topik yang perlu diberi perhatian untuk PMR 2011 dan mungkin juga tips-tips terakhir yang berguna untuk para pelajar yang akan menduduki peperiksaan PMR 2011 pada awal Oktober ini akan dikongsikan selewatnya hujung minggu ni yer disebabkan ada masalah teknikal. Kena bernujum dulu…hehe

13 komen :

Cikgu Diana said... [Reply to comment]

Salam. Cikgu Dahlia, mohon izin kongsi link di dalam blog subjek dan blog sekolah. Terima kasih atas perkongsian ini. Semoga Allah memberkati segala usaha murni cikgu untuk kebaikan semua.

Mr Laici said... [Reply to comment]

nak ucap selamat menyambut pmr kepada student2 yg terlibat.. huhu..

salam dari,
http://ikhwandanblog.blogspot.com/2011/09/usahawan-tegar-malaysia.html

DaHLia said... [Reply to comment]

@Cikgu Diana

silakan cikgu..
semoga semua guru dan pelajar dapat gunakan dengan sebaiknya..

InsyaALLAH

DaHLia said... [Reply to comment]

@Mr Laici

All the best buat semua calon PMR 2011

cikgu zaiful said... [Reply to comment]

assalam..,
terima kasih kerana bagi credit link blog saya..
bagus juga dapat analisa lebih banyak negeri dan mrsm sekali..
terimakasih.

DaHLia said... [Reply to comment]

@cikgu zaiful

sama-sama..
tanpa rujukan dr blog cikgu zaiful, xmungkin siap analisa saya niii :D
sesama kita menyumbang kan ...

Anonymous said... [Reply to comment]

cikgu.....soaln smua ngeri cari kt mna?

cikguhaslimi said... [Reply to comment]

Salam. Mohon izin untuk link di blog saya.

Anonymous said... [Reply to comment]

nk tawu smua percubaan mcm mna ar ckgu ?

Anonymous said... [Reply to comment]

terbaik!

Anonymous said... [Reply to comment]

memang terbaik ...

Anonymous said... [Reply to comment]

As salam.. Cikgu Dahlia, boleh cikgu tolong untuk calon
PMR2012 jua :) terima kasih bebyk cikgu

Anonymous said... [Reply to comment]

cikgu, ada analisa utk 2013 tak

Post a Comment

Dah Baca? ..sudi2 lah beri komen ya...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

♥ Search This Blog ♥

Loading...

♥ PeNaJa BLoG DaHLia ♥

My Shoppe =)

♥ Post Terkini Dahlia ♥

♥ Post Ngetop DaHLia's ♥

Make your own

♥ Tweet tweetttt... ♥

♥ Super Very Important Followers! ♥

Related Posts with Thumbnails

Menarik!!!

 Banner
Blogged.my

♥ Arkib Blog ♥

DaHLia's JouRNaL ™ © 2009 | Simple SEO Template | Modified Themes By DaHLia | Recustomized By Nescafe Ais